Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet siber güvenliğin bugünü ve yarınına odaklanıldı

fortinet-globaltechmagazineBu yıl onuncusu düzenlenen Fortinet Security Day 31 Ekim 2023’te Swissotel The Bosphorus-İstanbul’da gerçekleşti.  Zirve; uygulama, bulut veya mobil ortamlardaki güvenlik sorunlarına çözüm arayan BT yöneticileri, BT direktörleri, CIO’lar, CISO’lar, güvenlik yöneticileri ve ağ yöneticilerini bir araya getirdi.

En son Fortinet Security Day, en son #sibergüvenlik trendleri, siber tehditler ve bunlarla nasıl başa çıkılacağı hakkında bilgi edinmek için mükemmel bir fırsat olarak gerçekleşti. Sektör profesyonellerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Fortinet’in Siber Güvenlik Pazarındaki yeri, Yeni Teknolojilerle Entegrasyon (AI vb.), Fortinet’in pazardaki konumu ve stratejisi ile Türkiye’ye yaklaşımı gibi konulara odaklanıldı.

Zirvede Fortinet’in teknolojisinin siber güvenlik ve ağın yakınsamasını nasıl sağladığını, kurumların tüm güvenlik ekosistemine kapsamlı ve otomatikleştirilmiş bir yanıtla saldırıları proaktif olarak nasıl önleyebileceği ve büyük ölçüde otomatikleştirilmiş bir SOC’ye nasıl ulaşabileceğine dair detaylar veriliyor.

Fortinet Türkiye, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan ve Türkmenistan Bölge Direktörü Arzu Derbent Akkaya’nın açılış konuşmasını yaptığı etkinliğe FortiGuard Labs Orta Doğu, Türkiye ve BDT Başkan Yardımcısı Alain Penel, FortiGuard Labs Tehdit İstihbaratı Direktörü Jonas Walker ve Çözüm Mimarileri Direktörü Melih Kırkgöz de katıldı.

Bölge Direktörü Arzu Derbent Akkaya, “Siber suçları engellemek, kamu ve özel sektörler arasında güçlü, güvenilir ilişkiler ve işbirliği gerektirir. Bu aynı zamanda küresel bir çabadır, yani güvenlik ekiplerinin gerçek zamanlı eyleme geçirilebilir tehdit istihbaratını koordine etmelerine yardımcı olabilecek yapay zeka destekli güvenlik hizmetlerine yatırımı içerir.

Fortinet, güvenlik ekosisteminde yerel sinerji ve otomasyon sağlayan tam entegre Security Fabric’in bir parçası olarak, geniş bir teknoloji ve insan tabanlı as-a-service portföyü sunuyor. Bu hizmetlerimiz, deneyimli siber güvenlik uzmanlarından oluşan küresel FortiGuard Labs ekibi tarafından destekleniyor.

Hızla genişleyen saldırı yüzeyini hızlanan siber tehditlere karşı güvence altına almak için kurumlar, entegre bir siber güvenlik platformunun merkezinde yapay zekadan [AI] yararlanan siber güvenlik çözümleri kullanmalıdır. ESG’nin, Fortinet’in güvenlik operasyonlarına [SecOps] yaklaşımının çarpıcı faydalarını ölçmesinden ve işletmelerin otomatik olay tespiti ve kontrol altına almanın yanı sıra daha geniş araştırma ve müdahalenin avantajı hakkında bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmasından memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca, Fortinet’in Evrensel SASE çözümü, ağ ve güvenliği benzersiz bir şekilde birleştirerek hibrit işgücünü destekliyor uygulamalara güvenli erişimin yanısıra sağlıyor konsolidasyon ve gelişmiş dijital kullanıcı deneyimi ile yüksek yatırım getirisi sağlıyor.”

Etkinlik programda ayrıca Türkiye’nin ilk etik Hacker’ı Tamer Şahin ile “Derin Internet’te Hackerların İletişimi ve Veri Ticareti” konulu bir sohbet gerçekleştirildi. Zirve, Sunay Akın & Nihat Sırdar’ın sunduğu “Sivrisinek Dedin de Aklıma Geldi!” şovu ile kapandı.

Teknoloji Makaleleri