Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HP, yeni iş istasyonunu ve en son VR ürünlerini tanıttı

hp-globaltechmagazineHP ürün geliştirme iş akışları için uçtan uca kapsamlı çözümlerini sundu.

HP, çok satan performans iş istasyonu olan HP Z4 ürününü Intel Xeon veya Core X işlemcileri ile güçlendireceğini ve çift ekstrem grafikleri destekleyeceğini açıkladı.

EMEA, HP Inc. İş İstasyonları, İnce İstemciler, Perakende Çözümler ve Gizli Hesaplama Direktörü Gwen Coble, “Yenilenen Z4 iş istasyonu, en yeni HP Windows Karma Gerçeklik Kulaklık Seti, yeni müşteri dostu VR çözümleri ve hizmetleri ile birlikte, sektörler arasındaki ürünlerin gelişimini değiştirecek. HP, geçen yıl ayrılabilir PC ve ilk profesyonel VR sırt çantası ile dünyanın en güçlü iş istasyonunu geliştirdi. Bugünkü gelişmeler ise; şaşırtıcı yeni deneyimleri sağlayacak ve bilgisayarın geleceğini tanımlayacak bir dizi iş istasyonu ve VR kabiliyeti ile seviyeyi sürekli yükseltme çabamızı yansıtıyor” dedi.

Mühendislik, simülasyon, işleme ve sanal gerçeklik (VR) için ideal olan HP Z4 İş İstasyonu, bir dizi uygulama için cazip bir performans sunuyor. Yüksek frekans işleme, çoklu işlemci çekirdeği ve çift güçlü yüksek performanslı GPU gerektiren görevleri kolayca yerine getirebiliyor. Intel Xeon W işlemcilerin yanı sıra Z4 İş İstasyonu, performansı ve verimlilik için 18 çekirdeğe kadar Intel Core X işlemci ve iki ekstrem grafik GPU ile yapılandırılabiliyor. Temel hedef kullanım sebebi simülasyon tabanlı tasarım ve VR içerik oluşturma özellikleri olan kullanıcılar; tasarım, simülasyon ve görselleştirme konularında sorunsuz şekilde çalışabiliyorlar.

Motus Motorcycles Kurucu Ortağı Brian Case “Tasarım hızı Motus Motorcycles’da dünyanın en hızlı motosikletlerini üretmemizi sağlıyor. Vizyonumuz, gerçekten rahat Amerikan spor motorlarını tasarlamak. Her kararımızı üç temel ideal belirliyor: Performans, Rahatlık ve Menzil. HP İş İstasyonları ve SolidWorks yazılımı bu ideallerimizin gerçekleşmesine yardım ediyor” dedi.

HP, ayrıca HP Windows Karma Gerçeklik Kulaklık Seti’nin profesyonel sürümünü de sergiledi. Bu VR kulaklıklı mikrofon seti, her göz için 1440×1440 çözünürlüğü ve 90Hz yenileme hızı sayesinde sürükleyici bir deneyim sunuyor. İzleme sınırları ve kablosuz hareket denetleyicileri olmadan kullanıcılar altı derecelik özgürlüğün tadını çıkarabiliyorlar. İş dünyası için de konfor ve elverişliliğin mükemmel kombinasyonunu sunan bu kulaklıkların, kolay temizlenebilen, değiştirilebilir yüz minderleri bulunuyor. Ayrıca, bir veya daha fazla kullanıcı için muhteşem bir deneyim sunan çift katlı bir kafa bandı, kolay ayar düğmesi ve önden ayarlanabilir ekranı bulunuyor.

HP, VR geliştirme ve hizmete alma süreçlerinin zahmetli ve külfetli özelliklerini aşmak için Unreal Engine özelinde HP VR Başlatma Kiti hakkında bilgi paylaştı. VR kiti, tasarım görselleştirmesi için VR gelişimini çarpıcı bir biçimde güçlendirerek kararları hızlandırmak için geliştirildi. Kullanıcıların en uygun bilgisayar konfigürasyonlarını hızla belirleyebilmelerini, Unreal’in geliştirme ortamı için 3D mühendislik varlıklarının optimizasyonunu otomatikleştiren Datasmith ile VR hazırlığında zaman kazanmalarını, bütünün parçalanması ve model kesitleri de dahil olmak üzere komple bir ortak etkileşim sağlıyor. Unreal Engine tabanlı bir araç seti olan HP VR Başlatma Kiti, işletmeler için HP, Intel ve Epic Games tarafından geliştirildi.

HP’nin ürün geliştirme aşaması için kapsamlı uçtan uca donanım çözümüne katılan yeni ürünler arasında, gezegendeki en güçlü iş istasyonu HP Z8 de dahil olmak üzere HP Z Masaüstü İş İstasyonları; dünyanın en güçlü ve ilk ayrılabilir PC iş istasyonunu HP ZBook x2’yi de içeren HP ZBook Mobil İş İstasyonları ve dünyanın ilk profesyonel giyilebilir VR PC’si olan HP Z VR Sırt Çantası bulunuyor.

Fiyatlandırma bilgisi:

  • Intel Core X işlemcili HP Z4 İş İstasyonu mart ayı içerisinde EMEA’da 1.500 €’dan itibaren satışa sunulacak. Intel Xeon işlemcili HP Z4 İş İstasyonu fiyatı ise, şu anda EMEA’da 2.000 € ‘dan başlıyor.
  • HP Windows Karma Gerçeklik Kulaklık Seti’nin profesyonel sürümünün nisan ayında EMEA’da 550 € karşılığında satışa sunulması bekleniyor. Hızlı Özelleştirme dokümanı burada mevcut.

Teknoloji Makaleleri