Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Visa toplu taşımacılıkta temassız ödemelerini yaygınlaştıracak

visa-globaltechmagazineVisa, Toplu Taşımacılık için Visa Ready Programı kapsamında 10 ülkeden 14 teknoloji şirketiyle daha işbirliği anlaşması imzaladığını duyurdu.

Şirketlerin geliştirdiği ödeme çözümlerinin hızlı bir şekilde benimsenerek global ölçekte kabul görmesine yardımcı olan Visa Ready programının bir parçası olarak hayata geçen

Toplu Taşımacılık için Visa Ready Programı, dünyanın dört bir yanındaki teknoloji şirketlerinin toplu taşımadan biyometriğe ve nesnelerin internetine varan çözümlerinin Visa’nın güvenlik standartlarına ve teknik özelliklerine uyumlu olarak geliştirmelerine olanak sağlıyor.

Toplu Taşımacılık için Visa Ready Programı, temassız ödemelerin toplu taşımacılıkta global ölçekte yaygınlaşması amacıyla, temassız ödeme araçları ile kesintisiz, hızlı ve kolay şehir içi ulaşımın gelişimini hızlandıran teknoloji çözümleri üreten şirketlerle işbirliğini öngörüyor. Toplu Taşımacılık için Visa Ready Programı ilk defa Kasım 2017’de, programın ilk ortakları olan Vix ve Worldline ile duyurulmuştu.

Yüksek kaliteli ve uygulamaya hazır çözümler anlamına gelen Visa Ready sertifikası, dünyanın dört bir yanındaki ulaşım ve toplu taşıma şirketlerinin güvenli çözümler kullanarak yolcuları için daha rahat ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmalarına olanak sağlıyor.

Visa’nın İnovasyon ve Stratejik Ortaklıklardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jason Blackhurst, “Dünyada toplu taşımacılık şirketlerinin ödeme yöntemlerindeki yeni inovasyonların tüketici deneyimini nasıl iyileştirebileceği konusuna yeniden ilgi gösterdiklerini görüyoruz.Toplu Taşımacılık için Visa Ready Programı’nı başlatmamızdan bu yana programa küçük ölçekli teknoloji şirketlerinden uluslararası kuruluşlara kadar dünya standartlarında 16 iş ortağını dahil ettik. Bu iş ortaklarından her biri, Visa’nın dijital ödeme teknolojilerinin sunduğu faydaların dünyanın dört bir yanında toplu taşıma şirketlerine aktarılmasına yardımcı olacak.” dedi.

Toplu Taşımacılık için Visa Ready Programı’nın en yeni iş ortaklarının tümü, dünyanın dört bir yanındaki tüketicilere daha kolay ve kesintisiz bir ulaşım deneyiminin sağlanmasını destekleyecek yazılım ve donanımları üretiyor. Visa Ready programına dahil olmak isteyen teknoloji şirketleri https://visaready.visa.com/ sitesinden kayıt olabiliyor.

Toplu Taşımacılık için Visa Ready Programı’na dahil edilen 14 iş ortağı:

  • AS Ridango (Estonya) son teknoloji toplu taşıma çözüm ve hizmetleri sunuyor.
  • BBPOS International Limited (Hong Kong) mobil POS (ödeme terminali, ödeme cihazları) teknolojisi sunuyor.
  • Conduent Business Solutions (Fransa) işlem gerçekleştirme, otomasyon ve analitik alanlarına yönelik farklı süreç hizmetleri sunuyor.
  • Digicon (Brezilya) şehir içi ulaşım için geçiş kontrol sistemleri (turnike, döner kapı), trafik kontrol sistemleri, park kontrol sistemleri (parkmetre), elektronik kontrol saatleri ve otomatik biletleme sistemleri tedariki konusunda uzman.
  • FIME (Fransa) toplu taşıma operatörleri ile çalışarak yolculara sorunsuz ulaşım deneyimi sunmak için bilet ücreti toplama sistemlerinin uluslararası işlerlik özelliğine sahip olmasını sağlıyor.
  • Mennica Polska (Polonya) Polonya menşeli biletleme şirketi ve otomatik ücret toplama çözümü entegratörü.
  • Paycraft (Hindistan) çevrimiçi ve çevrimdışı işlem gerçekleştirme özelliğine sahip temassız, açık devreli ürünler sunuyor.
  • Perto (Brezilya) bankalar ve perakendeciler için teknoloji ürünleri ve hizmetleri geliştiriyor.
  • Planeta Informática (Brezilya) güvenli çevrimiçi ve çevrimdışı ödeme sistemleri ve cihazları için çözümler sunuyor.
  • Quadrac (Japonya) ultra yüksek hızlı ödeme sunucuları ve yakın mesafe iletişim cihazları sunuyor.
  • Schiedt&Bachmann (Almanya) akıllı biletleme ve bilgi sistemleri sunuyor.
  • Spire Payments (Lüksemburg) ödeme cihazları ve yazılım çözümleri sunuyor.
  • Smartran Ltd (İngiltere) temassız EMV ve NFC mobil uygulamaları kullanan akıllı iş çözümleri sunuyor.
  • T-Systems Ltd (İngiltere) Çokuluslu işletmeler ve kamu işletmeleri için bilgi ve iletişim teknolojileri sistemleri sunuyor.

Teknoloji Makaleleri