Çarşamba, Eylül 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Eğitim sektöründe dijital dönüşüm veri merkezlerinden geçiyor

dijital dönüşüm-globaltechmagazineTeknolojinin her geçen gün daha fazla etki ettiği eğitim kurumları, artan talep ve rekabet karşısında daha iyi hizmet verebilmek için BT altyapılarını yeniden şekillendiriyor.

İstanbul’un merkezindeki veri merkezi Radore, eğitim kurumlarının dijital dönüşümünde veri merkezlerinin rolünü açıklıyor.

Yeni nesil eğitim teknikleri ve online eğitim imkanları arttıkça eğitim alanında faaliyet gösteren BT ekiplerine önemli iş düştüğünü belirten Radore Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol, “Eğitim kurumlarında artık çok daha modern, entegre altyapılara ihtiyaç duyuluyor. 7/24 eğitimin ve bilgi kaynaklarına erişimin yanı sıra yüksek miktarda video içerik üretilmesi ve depolanma ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Artık öğrenciler, kendi cihazlarıyla bağlantıda kalmak istiyor. Dünya çapında mobil veri trafiği son 5 yılda 18 kat artış gösterdi. Eğitim kurumlarının bu eğilimden faydalanarak nasıl daha güvenli ve kesintisiz hizmet sunacağını bulması gerekiyor” dedi.

Massachusetts Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, yüz yüze eğitimin yanı sıra online eğitim verilmesi öğrenci başarısını doğrudan etkiliyor. Buradaki devasa yükü taşımak için eğitim kurumları bulut çözümlerini tercih ediyor. Akyol; uzaktan eğitim, sürekli erişim, güvenlik, birçok cihazın bağlandığı altyapının yönetimi ve daha birçok gelişen teknoloji nedeniyle modern bir altyapıya ihtiyaç duyan eğitim kurumlarının veri merkezlerinden elde edebileceği faydaları 4 adımda sıralıyor:

  • Maliyeti düşürür. Sıfırdan bir veri merkezi kurmak çok maliyetli. Bunun yerine var olan sistemler veri merkezlerine taşınabilir ve modern sistemlere entegre edilebilir. Böylece ilk yatırım maliyeti ile birlikte operasyonel maliyet de ortadan kalkar.
  • Operasyonel karmaşanın önüne geçer. Fiziksel, sanal ya da bulut altyapılarına uyumlu olan veri merkezlerinde bir altyapının tüm yapılara entegre edilmesi ve yönetilmesi oldukça kolaylaşır.
  • Süreklilik sağlanır. Herhangi bir elektrik kesintisi ya da doğal afete karşı hazırlıklı olan veri merkezleri, herhangi bir eğitim binasında sağlanamayacak yedekleme ve kurtarma altyapısına sahiptir.
  • Daha fazla güvenlik sunar. Birçok saldırı türüne göre hazırlıklı olan veri merkezi hem siber hem fiziksel güvenliğe göre önlemlerini alır.

Teknoloji Makaleleri