Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yapay zeka destekli uygulama geliştirme platformu hayata geçiyor

yapay zeka-globaltechmagazineOfisim Türkiye’deki ilk yapay zeka destekli uygulama geliştirme platformunu hayata geçirecek.

Türkiye’nin en büyük kurumsal yazılım şirketi Etiya’dan aldığı 500.000 dolar yatırımla hedeflerini büyüten Ofisim, 2019 sonuna kadar 500.000 dolarlık destekle yürüttüğü TÜBİTAK projesi ile Türkiye’deki ilk yapay zeka destekli low-code platformunu da hayata geçirecek. Yıldız Teknopark ve Bilkent Cyberpark’taki ofislerinde çalışan uzman sayısını 3’e katlayan şirket, bu yıl içinde yurt dışında da bir ofis açmayı hedefliyor.

Bulut teknolojilerinin sunduğu kesintisiz ve entegre çözümleri kullanarak geliştirdiği özelleştirilebilir, esnek ve her yerden erişilebilir İnsan Kaynakları (İK), CRM ve Satış Gücü Otomasyonu uygulamalarıyla dikkat çeken ve Türkiye’nin ilk ve tek kodlama bilgisi gerektirmeyen bulut tabanlı uygulama geliştirme platformunu hayata geçirmiş olan Ofisim, iki yıllık süreci kapsayan performans değerlendirmesi yaptı. İkinci yılında 3000’den fazla şirkete ulaşan Ofisim, geçtiğimiz haftalarda lansmanını yaptığı yeni Ofisim İK uygulamasının aldığı olumlu geri dönüşler sonrası, kullanıcı sayısı olarak hızla Ofisim CRM’i yakalamasını bekliyor.

Bu yıl içinde yurt dışında da bir ofis açacak

Yatırımlar konusunda seçici davranan Ofisim, şirket vizyonuna katkı sağlayacağını ve bu vizyonu tamamlayacağını düşündüğü, Türkiye’nin en büyük kurumsal yazılım şirketi Etiya’dan 500.000 dolarlık bir yatırım aldı. Bu yatırımla pazarda lider iş uygulaması sağlayıcısı olma hedefine bir adım daha yaklaşan Ofisim’in 2019 sonuna kadar 500.000 dolarlık destekle yürüttüğü TÜBİTAK projesi de dikkat çekiyor. Low-code platformu ile kullanıcılara herhangi bir kodlama bilgisi gerekmeden uygulama geliştirme imkanı sunan Ofisim, platformuna önümüzdeki dönem ekleyeceği birçok özelliğin yanı sıra, Türkiye’deki ilk yapay zeka destekli low-code platformunu da hayata geçirmeyi planlıyor.

Her geçen gün portföyünü genişleten Ofisim, en çok hizmet, bilişim teknolojileri, danışmanlık, sağlık, turizm, eğitim ve emlak sektörlerinde tercih ediliyor. Sürekli büyüyen yapısıyla, çalışan uzman sayısını 3’e katlayan Ofisim’in Yıldız Teknopark ve Bilkent Cyberpark’ta ofisleri bulunuyor ve bu yıl içinde yurt dışında da bir ofis açmayı hedefliyor.

2018 sonunda 10.000 kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor

Son dönemde özellikle KOBİ’lerin bulut tabanlı iş uygulamalarına ilgi gösterdiklerini söyleyen Ofisim Kurucusu ve CEO’su Serdar Turan, Ofisim’in 2018 hedefleriyle ilgili şunları aktardı: “2018’de yurt dışında da bir ofis açmak üzere çalışmalarımıza başladık. Pazarlama ve satış çalışmalarımızla 2018’de 10.000’nin üzerinde kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Ofisim’i Türkiye’deki bulut tabanlı iş uygulamaları ortamında lider bir konuma getirmek istiyoruz ve tüm iş uygulamalarımızın üzerinde çalıştığı uygulama geliştirme platformumuz PrimeApps’i, uluslararası pazarlara sunmak hedefindeyiz.”

1 Milyon saatlik kullanımı aştı

7/24 canlı ve kesintisiz hizmet veren online sistemindeki aktivite oranı, milyon saatlik kullanım barajını aşan Ofisim, kolayca özelleştirilebilir uygulamalarıyla pazardaki rakiplerinden ayrışıyor. Web sayfası üzerinden saniyeler içerisinde yeni form ya da form alanı oluşturarak kullanma imkanı sunan Ofisim, bu sayede birçok sektörden farklı müşteri ihtiyaçlarına kolayca cevap verebiliyor. Kullanıcılarına, iş süreçlerinde onay gerektiren ya da iş akışı olan bir durum varsa, birkaç tıkla bunu tanımlayabilme ya da alanında uzman ekibinden destek alarak özelleştirme yapma avantajıyla Ofisim, sektöründe fark yaratıyor.

10 TB veri trafiğine ulaştı

Bir işletmenin bilgi yönetimini sağlamasına dönük ihtiyaçlarını karşıladığı için veri yönetimini işinin odağına alan Ofisim’in müşterileri, kayıtlarını uygulamalara girerken, işleriyle ilgili dosyalarını da yüklüyorlar. Ofisim CRM ve İK uygulamaları üzerinde bugüne kadar 10 TB üzerinde bir veri trafiği gerçekleşti.

Teknoloji Makaleleri