Pazar, Nisan 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Online bankacılık kullanımı 3,6 milyarı aşacak

mars-globaltechmagazineBankacılık ve finansta kuralları artık tüketicilerin belirlediği günümüzde sektörün de hizmet kalitesini artırmak ve sadece mobil çözümler sunmaktan çok daha fazlasını vadetmesi bekleniyor. Finansal teknoloji şirketleri bankacılık sektörünün yönünü çizerken bu süreçte ise neobankların rolü dikkat çekiyor.

2024’e kadar online bankacılık ve finans hizmetlerini kullananların sayısının 3,6 milyarı aşacağına dikkat çeken MARS Kurucu Ortağı Emrah Kaya, finteklerin ise gelirlerinin altı kat artarak 1,5 trilyon dolara ulaşması ve tüm bankacılık değerlemelerinin dörtte birini temsil etmesinin beklendiğini vurguluyor.

Teknolojiye hâkim kullanıcıların artan taleplerini karşılamak için son yıllarda dijital bir dönüşüm geçiren bankacılık sektörü, finansal teknolojiler alanında yaşanan gelişmelerle birlikte müşterilerine özelleştirilmiş kullanıcı deneyimleri, kolaylık ve iyileştirilmiş güvenlik önlemleri sunabiliyor. Diğer taraftan tüm dünyada finansal teknolojiler anlamında gidilecek daha uzun bir yol olduğu öngörülüyor.

Finans sektöründen beklentilerin karşılanmasında neobanklar bir adım önde

Geleneksel finans kuruluşları, mevcut geleneksel tarzları değiştirmeye, operasyonlarını dijital dönüşüme uyumlu hale getirmeye çalışırken, son yıllarda dünyada ortaya çıkan neobanklar iş modellerini müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendiriyor. Bu durum, geleneksel bankalara göre neobanklara önemli bir hız ve çeviklik sunuyor. Gelenekselleşen iş yapış biçimlerini farklı bir şekle uyarlamaktansa, sıfırdan kullanıcı ihtiyaçlarına göre şekillendirmek daha kolay ve hızlı bir yol olarak öne çıkıyor. Bu durum da finansal teknoloji şirketlerine rekabette ciddi avantajlar kazandırıyor. Tahminlere göre tüm dünyadaki finteklerin gelirlerinin 2030 yılına kadar altı kat artarak 1,5 trilyon dolara ulaşması** ve tüm bankacılık değerlemelerinin dörtte birini temsil etmesi bekleniyor. 2024 yılına kadar online bankacılık ve finans hizmetlerini kullananların sayısının 3,6 milyarı aşacak olmasında da finansal teknoloji şirketlerinin payı büyük.

Bankacılık deneyim odaklı bir sektör haline geliyor

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan neobankların Türkiye’deki temsilcisi MARS’ın Kurucu Ortağı Emrah Kaya “Önümüzdeki dönemde rekabetin müşteri deneyiminde yaşanacağı bir gerçek. Pek çok geleneksel finans kuruluşu, dijital dönüşümleri sırasında müşteri deneyimine öncelik vererek tasarladıkları çözümleri rahatlık, güvenlik ve konfor üzerine kurmaya çalışıyorlar. Bizim MARS ile amacımız da finansal deneyimi herkes için bir üst seviyeye taşımak ve premium ayrıcalıkları sunarken erişimi de demokratikleştirmek.”

MARS ile tek uygulama ve tek kartla tek yerden yönetim dönemi başladı

MARS Kurucu Ortağı Burcu Bekdaş ise: “MARS ile kullanıcılarımızın finansal hayata kolaylıkla adım atmalarını, sonrasında da ödemeler dünyasının karmaşıklığı içinde akıllıca karar almalarını sağlamak istiyoruz. Kullanıcılar tek uygulama ve tek kartta tüm bankalardaki kart ve limitlerini birleştirip sadece MARS ile tüm kaynaklarını yönetme imkanına sahip oluyor. Bütün finansal işlemlerini kapsayacak bir deneyim sunmak için harcama bölme, kart önceliklendirme ve otomatik para yatırma özelliklerini de kullanıcılarımıza temin ediyoruz. Hem kolaylık hem de zaman tasarrufu ile müşteri memnuniyetini ön plana çıkarıyoruz. Ayrıca tüm ATM’lerden diledikleri banka hesabından ücretsiz para çekme imkânı sunuyoruz, bu sayede müşterilerimiz her türlü finansal işlemlerini MARS zekâsı ile yönetebiliyor. MARS, finansal hayatı yeniden tanımlıyor, geleceğin bankacılık deneyimine hazır olun.”

Teknoloji Makaleleri