Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bimsa, Ar-Ge merkezi olarak onaylandı

bimsa-globaltechmagazineBimSA Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak onaylandı.

İnovasyon ve yazılım geliştirme çalışmalarının yürütüleceği merkez, BimSA’nın ürün ve hizmetlerini geliştirirken yurt dışına satılacak yazılımları da üretecek.

Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun doğrultusunda BimSA İzmit ofisi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Ar-Ge Merkezi” olarak tescillendi. BimSA Ar-Ge Merkezi’nde, Pazar ihtiyaçları doğrultusunda yeni ürünler geliştirilecek, mevcut ürünlerin teknik kabiliyetleri artırılarak analitik kabiliyetler eklenecek. BimSA, Ar-Ge Merkezi kurmak amacı ile 2017 yılında  9 projesini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunmuştu.

BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, “Türkiye bilişim sektörünün ve tabii BimSA’nın uluslararası yazılım alanında rekabet gücünü yükselterek ilermesinin tek yolunun Ar-Ge’ye yatırım yapmak olduğuna inanıyoruz. Uzun yıllardır sahip olduğumuz yazılım geliştirme kabiliyetlerimizi Ar-Ge merkezi olmamızla bir ileri safhaya taşıyacağız. Kendi ürünümüz olan e-fatura, e-arşiv ve e-defter entegrasyonu sağlayan Edoksis, elektronik satın alma platformu Pratis ve insan kaynakları ve bordro yönetimi platformu HR-Web yazılımlarımızı bulut platformlarında sunuyoruz. Bu ürünlerin en önemli özellikleri kolay kullanımları ve hızlı entegrasyon yetenekleri. Ar-Ge merkezimizde çalışmalara 9 proje ile başlıyoruz. Bu 9 proje ile hem yeni ürünler yazacağız hem de varolan ürünlerimize yeni fonksiyonlar ekleyeceğiz. BimSA AR-GE Merkezi olarak hedefimiz, yazılım ürünlerimiz ve projelerimiz özelinde yurt içinde olduğu kadar yurt dışı pazarında da söz sahibi olmak, yazılım ihracatına katkıda bulunmak” dedi.

Hedef global oyuncu olmak

Şirketlerin dijitalleşmesine katkı sağlamaya devam eden BimSA, Ar-Ge Merkezi ile global bir oyuncu olmaya hazırlanıyor. Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilecek yazılım ürünlerini yurt dışına açmayı hedefleyen BimSA, hedef pazarlara yazılım ihracatı planlıyor.

Teknoloji Makaleleri