Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

BT ortamlarındaki karmaşıklık Citrix Analytics ile aşılacak

citrix-globaltechmagazineKarmaşık ve çok yönlü BT ortamlarındaki zorluklar Citrix Analytics ile aşılacak.

Gelişmiş veri analizi, IT profesyonellerine güvenli dijital çalışma alanları sunmalarında yardımcı olmak için en gerekli içeriklerden biri olarak ön plana çıkıyor. Citrix Analytics bu noktada karmaşık ve çok yönlü BT ortamlarını destekliyor.

Teknolojinin zorlayıcı yönlerinden biri, yenilik ve değişimin hızıdır. Kısa bir süre öncesine kadar klavyesi ve faresi olan, kurumsal ağa bağlı masa üstü bir bilgisayar çalışma alanının en net tanımıydı. Kullanıcıların çoklu cihazlar, platformlar ve bulutlar üzerinden etkileşime girdiği bu yeni kullanıcı merkezli bilişim çağında ve karmaşık ve geniş alana yayılmış ortamlarda görünürlük sağlamak zor. Citrix, bu noktada çalışma alanlarındaki bu dönüşümü her türden şirketin kendi işinin geleceğine uygun olarak yönlendirmesine destek oluyor.

Citrix’in sunduğu Citrix Analytics çözümünde, kullanıcılar; uygulama performansı ve kullanımı hakkında kapsamlı bir fikir elde etmek için Citrix ortamlarındaki ağ trafiği, kullanıcılar, dosyalar ve uç noktalar üzerindeki bilgileri benzersiz bir şekilde toplayıp ilişkilendirebiliyor. Yönlendirilmiş eylemler yoluyla öngörüye dayalı veri analizi sağlayan Citrix, ürünleri aracılığıyla, “bulunması zor bilgileri” su yüzüne çıkarmak için gelişmiş algoritmalar ve makine öğrenimi kullanıp, bu bilgiler ışığında harekete geçiriyor. Citrix Analytics, günümüzün karmaşık ve çok yönlü IT ortamını desteklemek için çalışıyor.

Citrix Analytics ilk kez geçen yılki Synergy 2017 etkinliğinde kamuoyuna duyurulmuştu. Geçen bir yıl içinde Citrix Analytics, yaygın şekilde kullanılıyor. Alınan geri bildirimlerle çözüm sürekli geliştiriliyor. Bu geribildirimlerle, veri taşıma ve ilk kullanım deneyiminde kolaylıklar sağlandı.

Citrix Analytics’in önümüzdeki dönem ele alacağı ilk zorluklardan biri, işi olumsuz etkileyen pek çok şeyin arkasındaki kötü niyetli kullanıcıları tanımlamak ve durdurmak. İleriye dönük olarak ise uygulama performansı ve kullanımı/işlemleri alanında gelişmiş algoritmaları ve makine öğrenimini uygulamaya koymayı hedefliyor.

Teknoloji Makaleleri