Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat, Juniper Networks ile çoklu bulut ortamlarını daha basit hale getirecek

redhat-globaltechmagazineRed Hat ile Juniper Networks işbirliği sayesinde bulut ortamlarındaki altyapı ve uygulamaların daha basit, daha açık ve daha güvenli olması sağlanıyor.

Açık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat ve otomatik, ölçeklenebilir ve güvenli network çözümlerinde dünya lideri Juniper Networks , Red Hat OpenShift Konteyner Platform ve Red Hat OpenStack Platform’un JuniperÒ ContrailÒ Enterprise Multicloud ile daha kapsamlı bir entegrasyonu sayesinde, uygulamalar ve hizmetlerin tüm sanal makineler, tüm konteynerler ve tüm bulut ortamlarda çalışmasını ve yönetimini sağlamak için kurumlara özel olarak tasarlanmış bir çözüm geliştirmeye yönelik ortak bir girişim başlattıklarını duyurdu.

Pek çok şirket, daha hızlı ilerlemek, maliyetleri düşürmek ve daha dinamik olmak için işlerini hibrit ya da çoklu bulut ortamlarına aktarılabilen bulut ya da konteyner tabanlı uygulamalara taşıdı. BT ekipleri, kesintisiz kullanıcı deneyimi için aynı anda güvenlik, uyum ve organizasyonlar ötesi verimliliği sürdürmeye çalışırken yeni uygulamaları destekleme baskısıyla karşı karşıya kalıyor. Çoğu kez, yöneticilerin hosting (barındırma) uygulamaları geliştirmesi ve hangi ortamda olduklarına bakılmaksızın uygulamaların otomasyonunu ve görünürlüğünü sağlamak için yeni ortamlar sağlaması da gerekiyor.  Modern, dinamik çözümler müşteriler tarafından mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları bütünüyle karşılamak için kullanılabiliyor; ancak bu çözümler, değişikliğe uyum sağlamada yavaş olabilen ve müşterileri yekpare, maliyeti yüksek ve yönetilmesi zor ortamlara mahkûm edebilen eldeki mevcut teknolojiler tarafından sekteye uğratılabiliyor. Bu yeni BT gerçeklikleri hem çoklu bulut altyapısı ve konteyner platformla bu sorunlarla başa çıkacak, hem de operasyonları basitleştirerek verimliliği artırmaya yardımcı olacak kesintisiz network sağlayacak açık kaynak tabanlı çözümler için bir sektör boşluğu yarattı.

Juniper Networks Teknoloji Başkanı Bikash Koley işbirliği hakkında şöyle görüş bildiriyor: “Buluta geçiş son derece karmaşık, ancak birleşik, otomatik platform daha yüksek görünürlükle daha sorunsuz bir süreç sağlayacak. Kurumların uygulamalarını ve hizmetlerini her türlü ortamda daha sade ve daha güvenli bir şekilde yönetmesini mümkün kılacak açık ve birleşik çözümler sunmak için Red Hat’le ilişkilerimizi derinleştirmek için heyecan duyuyoruz.”

Red Hat Portföy Programları ve Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Lars Herrmann ise, “Modern BT bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanmış açık çözümlere ihtiyaç duyuyor. Kurumların sahip olduğu bulut altyapısı ve networking çözümleri amaçlarına hizmet ediyor; ancak bu çözümler, açık kaynağın müşterilerin dinamizmini artıracak ve yeniliklerden faydalanmasını sağlayacak platform ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hibrit bulut ortamının sunacağı esneklikle tasarlanmamış çözümler. Müşterilerle konuştuğumda, bu alanlarda yeteneklerini kısıtlayan ve onları bağımlı kılan markalı çözümleri tercih ettikleri için ne kadar pişman olduklarını gördüm. Konteynerlerin gücünü ve ölçeklenebilir hibrit bulut altyapı çözümünü kesintisiz networkingle buluşturan bir açık kaynak çözümü bu sorunların çözümü olabilir. Müşterilerimize bu imkânı sunmak için Juniper’le işbirliği yapmak bizim için çok heyecan verici” diyor.

Red Hat ve Juniper Networks, BT ekiplerinin bağlanabilirliğini, güvenliğini ve görünürlüğünü aynı anda yönetebilecek ortak bir çözümle bu sorunları gidermeyi hedefliyor. Red Hat ve Juniper, yüksek ölçeklenebilirliğe sahip bir hizmet olarak altyapı platformu (IaaS) olan Red Hat OpenStack Platformu ve sektörün en kapsamlı kurumsal Kubernetes platformu olan Red Hat OpenShift Konteyner Platformu’nu, farklı sağlayıcı ortamlarındaki tüm işler ve her tür bulut için tasarlanmış, çoklu buluta hazır ağ, güvenlik, düzenleme ve denetleme platformu Contrail Enterprise Multicloud ile entegre ederek, bir yandan kurumların gereksiz yere sağlayıcılara bağımlı kalmasını engelleyerek yeniliğe ivme kazandırırken, diğer yandan tüm işyüklerini hibrit ya da çoklu bulut ortamlarında ortak bir çözümle daha kolay yönetebilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Contrail Enterprise Multicloud, uygulama ve altyapı işyükleri için uygulama akış yönetimi ve politika kontrollerini birleştirmek ve merkezileştirmek için tasarlanmış katmanlar olsun veya olmasın, uçtan uça politika ve kontrolü düzenliyor. Contrail Enterprise Multicloud, güçlü güvenlik yetenekleri ve denetim özelliklerine sahip yazılım tanımlı bir networking platformu sağlayarak, açık ve daha güvenli bulut ortamı sunarken dağıtım ve operasyon kaynaklı güçlükleri azaltmak için tasarlandı. Juniper’s Contrail Enterprise Multicloud, Red Hat OpenShift Konteyner Platformu ve Red Hat OpenStack Platformunu bir araya getiren bir çözüm sayesinde şirketler sahip oldukları platformlara açık kaynak tabanlı bir çoklu bulut alternatifi sağlamış oluyor.

Teknoloji Makaleleri