Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

TOGED ve TED Üniversitesi’nden oyun sektörü için işbirliği

toged-globaltechmagazineTOGED ve TED Üniversitesi tarafından düzenlenen Dijital Oyun Geliştirme Sertifika Programı oyun sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen gençleri hedefliyor.

Hedefi Türkiye’deki oyun sektörünü sosyal ve ekonomik açıdan geliştirmek olan Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), sektörün yetişmiş işgücü ihtiyacını karşılama çalışmaları kapsamında TED Üniversitesi ile bir süredir yürüttüğü işbirliğine devam ediyor. Katılımcılar 14 Temmuz’da başlayacak olan 6 haftalık program sonunda TOGED üyesi şirketlerde çalışma fırsatını elde edebilecekler.

İŞKUR destekli eğitim programı

Dijital Oyun Geliştirme Sertifika Programı, ülkemizin oyun sektörüne ihtiyaç duyduğu yetişmiş iş gücünü sağlarken gençlere tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla gelişen oyun sektöründe çalışma fırsatı sunmayı amaçlıyor.

Yazılım ve Tasarım olarak iki bölümden oluşan program kapsamında 4 farklı modül bulunuyor. Yazılım programında “Oyun Tasarımı”, “Unity ile Oyun Programlama” ve “Sanal Gerçeklik ve Kullanıcı Tecrübesi” yer alırken Tasarım programında ise “Oyun Tasarımı”, “Modelleme ve Grafik Tasarım” ve “Ses” modülleri bulunuyor. Her iki eğitim programında ortak olan “Proje” adlı modülde ise katılımcılar takımlar halinde birer proje gerçekleştirecek. 14 Temmuz’da başlayan program 6 hafta boyunca devam edecek ve toplamda 50 saatlik eğitim içeriyor.

Ayrıca tüm katılımcılar “Hukuki Konular ve Monetizasyon” ve “İşkur İşbaşı Eğitim Programı”adlı seminerlere de katılacaklar. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı’na katılma ve TOGED üyesi şirketlerde çalışma veya staj yapma şansını yakalayabilecekler.

Alanında uzman eğitim kadrosu

Yazılım programı eğitimi kendilerini oyun programlama, grafik programlama, mobil oyun geliştirme, oyun motorları ve insan-bilgisayar etkileşimleri alanlarında geliştirmek isteyen kişiler için ideal. Tasarım programının hedef katılımcıları ise 3D modelleme ve animasyon, oyun tasarımı ve oyun grafikleri konusunda uzmanlaşmak isteyenler.

Dijital Oyun Geliştirme Sertifika Programı’nda yer alan eğitmenler ise TOGED bünyesindeki şirketlerin alanında tecrübeli çalışanlarından ve TED Üniversitesi’nin akademik kadrosunda yer alan isimlerden oluşuyor.

TED Üniversitesi’nin Çankaya’daki yerleşkesinde hafta sonu 10.30 – 15.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitimler hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve programa kaydolmak için game.tedu.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri