Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Multinet inventiv’den yeni yazılım geliştirme platformu Gazel

Multinet-globaltechmagazineMultinet Up tarafından kurulan inventiv, finansal teknolojilerde öncü olma hedefiyle çıktığı yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor.

inventiv, uzun süredir üzerinde çalıştığı yazılım geliştirme platformu Gazel’i ürün haline getirip, genel kullanıma açtı. Yazılım geliştiricilerin hayatını kolaylaştırma hedefiyle yola çıkan Gazel, Microsoft .NET ortamında yazılım geliştiren tüm şirketler tarafından kullanılabilecek.

Faaliyetlerine GOSB Teknopark’ta devam eden inventiv, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik kartlı, kartsız özel ödeme çözümleri, sadakat sistemleri ve mobil uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Şirketin yeni projesi Gazel, nesneye dayalı programlama alışkanlıkları ve tasarım kalıplarına uygunluk yaklaşımları ile yazılımcıların geliştirme süreçlerini kolaylaştıran, yenilikçi bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Yazılımcıların iş fonksiyonlarına, yeni ürün ve özellik eklemeye odaklanabilmesini hedefleyen Gazel; entegrasyon, uyumluluk ve güncelleme süreçlerindeki maliyetleri en aza indirgiyor.

Yazılım projelerinde karlılığı artırıyor

Gazel, sürekli ve hızlı proje geliştiren şirketlerin, değişiklik maliyetlerini düşürüp, pazara çıkış hızını artırmayı hedefliyor. Gazel’in iyi tasarlanmış yazılım mimarisi, isimlendirme kuralları ve modüler yapısı sayesinde, yeni yazılımcıların eğitim ve oryantasyon süresi kısalıyor.

Bütünsel Dönüşüm

Yazılımcılardan gizlediği katmanlar sayesinde Gazel, iş fonksiyonları için yapılan kodlamaları otomatik olarak programlama ara yüzlerine dönüştürüyor. (RESTful API) Yazılımcılara hiçbir konfigürasyon veya eşleme yapmadan, POCO (Plain Old CLR Objects) olarak bilinen iş sınıflarını kodlayarak çalışan bir yazılım elde etme fırsatı sağlıyor.

inventiv Genel Müdürü Zafer Tokcanlı, Gazel.io ürünleştirme süreci ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Gazel ile birlikte, uçtan uca ürün geliştirme döngüsü basitleşiyor ve yeni projeler başlatarak bunları yönetmek ve dağıtmak kolaylaşıyor. Bundan dört sene önce başlattığımız, altyapı yenileme projesi olan Gazel’in bugün global bir altyapı olarak ürünleştiğini görebilmek bizim için gurur verici bir gelişme. Hayata geçirdiğimiz bu yeniliğin yazılım sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. inventiv olarak, güçlü bilgi teknolojileri kadromuzla, müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel inovatif iş modelleri ve hayatı kolaylaştıran çözümler üretmeye devam edeceğiz.”

Gazel ile ilgili daha fazla bilgiye web sitesi http://gazel.io adresinden ulaşılabilir.

Teknoloji Makaleleri