Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Qualcomm yeni nesil mobil platform geliştiriyor

qualcomm-globaltechmagazineQualcomm, 5G bağlanırlığını ve 7nm Çip-Üzeri-Sistem özelliğini yeni nesil mobil cihazlarda bir araya getirmeyi planlıyor.

Qualcomm Incorporated’ın iştiraki Qualcomm Technologies Inc., ilerleyen günlerde piyasaya süreceği amiral gemisi mobil platformunda 7nm işlemci nodu üzerine kurulacak olan çip-üzeri-sistem (SoC) özelliğinin yer alacağını duyurdu. 7nm SoC Qualcomm Snapdragon X50 5G modemiyle eşleşebiliyor; bu sayede yeni mobil platformun premium düzeyde akıllı telefon ve diğer mobil cihazlar için 5G kapasitesine sahip ilk mobil platform olması bekleniyor. Qualcomm Technologies, ilerleyen günlerde piyasaya süreceği mobil platformu numunelerini yeni nesil tüketici cihazlarını geliştiren birçok orijinal ürün üreticisine (OEM) göndermeye başladı. Bu yeni platform, sektörleri dönüştürürken, onları yeni iş modellerine teşvik edecek ve operatörlerin 5G hizmetlerini 2018’in son aylarında ve 2019 yılı içerisinde kullanıma açmasıyla kullanıcı deneyimini de geliştirecek.

Qualcomm Incoporated’ın Başkanı Cristiano Amon, konuyla ilgili olarak “Dünya çapında OEM, operatör, altyapı sağlayıcıları ve standart belirleyici kurumlarla çalışmaktan; 2018’in sonlarına doğru ilk 5G mobil noktasının hizmete alınmasına yardımcı olma yolunda ilerlemekten ve 2019’un ilk yarısında akıllı telefonların yeni nesil mobil platformumuzu kullanacak olmasından mutluluk duyuyorum. Qualcomm Technologies’in araştırma ve geliştirmede devam eden liderliği, 5G bağlanırlığının da yaygınlaşmasıyla birçok sektörde inovasyonun arttığı bir geleceğe imkân tanıyor” dedi.

5G’li amiral gemisi mobil platform, üst düzey bağlantılı cihazların yeni sezgisel deneyimleri ve etkilişimleri düşük güç tüketimli cihaz içi yapay zekâ, uzun batarya ömrü ve performans ile buluşmasını sağlarken otomotiv ve Nesnelerin İnterneti (IoT) alanlarında dünya çapındaki inovatif teknoloji, çözüm, deneyim ve uygulamalara ulaşacak şekilde tasarlandı.

Qualcomm Technologies’in yeni nesil amiral gemisi mobil platformu hakkında tüm bilgileri, 2018’in dördüncü çeyreğinde paylaşması bekleniyor.

Teknoloji Makaleleri