Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware, dijital işletmeleri çoklu bulut ortamlarında başarıya ulaştırıyor

VMware-globaltechmagazineVMware Cloud Services otomasyon, analitik, maliyet yönetimi ve uyuma yönelik, SaaS tabanlı çoklu bulut platformu sağlıyor.

VMware, VMworld 2018’de duyurusunu yaptığı, DevOps (geliştirme ve operasyon departmanları) ile güvenlik ve uyum ekiplerinin bulut ortamlarının maliyetlerini, operasyonlarını, güvenliğini ve uyumunu daha iyi yönetmesini sağlayan yeni ve geliştirilmiş VMware Bulut Hizmetleri ile çoklu bulut ortamlarının öngördüğü güçlüklere doğrudan çözüm getirdi.  VMware’in hizmet olarak yazılım (SaaS) tabanlı bulut operasyonları platformundaki bu gelişmeler kapsamında, yeni bulut otomasyon hizmetleri, VMware Cloud Assembly, VMware Service Broker, VMware Code Stream, yeni bir bulut konfigürasyon güvenliği ve uyumu hizmeti olan VMware Secure State ve Wavefront by VMware’deki önemli iyileştirmeler yer alıyor.

Tüm sektörlerden şirketler çoklu bulut ortamlarını hayata geçirmeye başlıyor. Forrester’ın 2017 “Global Business Technographics Infrastructure Survey” adlı araştırmasına göre şirketlerin yüzde 89’u en az iki bulut ortamı kullanırken yüzde 74’ü üç ya da daha fazla genel bulut ortamını hayata geçirmiş durumda. Genel bulutta görülen çarpıcı büyüme ile, kurumlar, görünürlük kazanmak, uyumu yerine getirmek ve uygulama performansını garanti altına almak için çok çeşitli araç ve süreçlerle başa çıkmaya çalışıyor. VMware Bulut Hizmetleri, bulut mühendisliği ve operasyon ekiplerinin bulut kaynaklarında görünürlük kazanmasına, maliyetleri yönetmesine, kaynak yönetimi sayesinde verimliliği artırmasına, otomasyon ve öngörüler ile gerçek zamanlı konfigürasyon uyumu kazanmasına yardımcı olan birleştirilmiş platform sağlamak için VMware’in bulut yönetimi alanında kabul gören liderliği üzerine temelleniyor.

VMware Ürün ve Bulut Hizmetleri Operasyon Direktörü Raghu Raghuram gelişmeleri değerlendirerek şunları söyledi: “VMware, bulut operasyonlarına ilişkin güçlükleri, yerli genel bulutlar ile özel bulutlarda tutarlı bir şekilde çalışan, birleştirilmiş bir yöntemle ele alan entegre bir SaaS hizmetleri seti sunmak için VMware vRealize bulut yönetim platformunun liderliği temeline dayanan yenilik ve gelişmelere imza atmaya devam ediyor. Kapsamlı bulut operasyonları platfıormumuz ile, müşterilerimiz, buluttaki iş yüklerini daha etkin bir şekilde yöneterek, güvenlik altına alarak ve uygulamaya koyarak, değer yaratmak, iş performansını iyileştirmek ve riski azaltmak için daha iyi bir donanıma sahip olacak.”

VMware bulut otomasyonu uygulama sağlama hızını platform güvenilirliği ile buluşturuyor

VMware’in bulut otomasyon hizmetleri, ödüllü kurum içi vRealize Automation çözümünden faydalanan bulut hizmetleri seti. Bu hizmetler, geliştiricilerin uygulama geliştirme ve hizmete alım süreçlerini kolaylıştırarak daha etkin hale getiriyor. Bulut otomasyon hizmetleri kapsamında VMware Cloud Assembly, VMware Service Broker ve VMware Code Stream yer alıyor. Tüm bu hizmetler uygulama hizmete alım süreçlerini düzenliyor, bulut esnekliği ve seçimine imkan tanıyor ve riskleri kontrol ediyor. Ek olarak, bu hizmetler geleneksel olarak silo halindeki gruplar arasında işbirliğini kolaylaştırıyor, iş yeniliklerinde hız kazanılmasına yardımcı oluyor.

VMware Secure State çoklu bulut ortamlarındaki risklerin azaltılmasına yardımcı oluyor

Bulut ortamları son derece dinamik ortamlardır. Konfigürasyonun kapsamı, ölçeği, bağlamı ve hız değişikliklerindeki kontrol edilmezse işletmelerin zararlı sonuçlarla karşılaşmasına neden olabilir.

VMware Secure State, yerli bulut ortamlarında konfigürasyon güvenliğini ve uyumu denetimini otomatize ederek bulut konfigürasyonlarındaki ihlalleri ele alıyor. VMware Secure State, kurumların bulut ekipleri genelindeki eyleme geçirilebilir güvenlik önlemlerini ölçeklendirmesini mümkün kılıyor, maliyeti yüksek güvenlik ihlallerinin önüne geçilmesine yardımcı oluyor ve inovasyonu güçlendiriyor.

Gelişmiş denetim ve analitiklerle dijital işletmelerde güvenilir ölçeklendirme

Bulut tabanlı denetim ve analitik platformu olan Wavefront by VMware ise, DevOps birimlerine, geliştiricilere ve site güvenilirliğine odaklı teknik ekiplere, son derece dağıtık yapıdaki web-ölçekli uygulamaların performansına dair anlık öngörüler sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri