Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lider şirketlerin yöneticileri ve açık kaynak severler İstanbul’da buluştu

Red-Hat-globaltechmagazineYapay zeka, açık hibrit bulut, sınır bilişim, DevOps ve konteyner gibi güncel teknolojilere ve Red Hat’in bu alanlardaki yeniliklerine dair bilgilerin paylaşıldığı, Red Hat’in müşterileriyle gerçekleştirdiği başarılı projelerin katılımcılara aktarıldığı Red Hat Summit Connect Istanbul, 28 Kasım Salı günü gerçekleşti.

Etkinliğin açılış bölümünde Hoş Geldiniz konuşması, Red Hat Türkiye ve CIS Bölgesi Genel Müdürü Haluk Tekin tarafından gerçekleştirildi.

Haluk Tekin: “Bulut bilişim, son on yılda uygulamaları şirketlere ulaştırma şeklini temelden değiştirirken Red Hat olarak bu alanda stratejiler oluşturduk ve gerçekleştirdik”

Red Hat Türkiye ve CIS Bölgesi Genel Müdürü Haluk Tekin, konuşmasında “Teknolojinin sürekli geliştiği bu çağda gerçekleşen her şeyden haberdar olmak ve gelecekte karşımıza çıkacak şeylere yön vermek bizim elimizde. Artık yapay zeka çağındayız ve bundan dolayı günümüzde BT sektörü ve tüm şirketler önemli bir dönüm noktasında bulunuyor. Bulut bilişim, son on yılda uygulamaları şirketlere ulaştırma şeklini temelden değiştirirken Red Hat olarak bu alanda stratejiler oluşturduk ve gerçekleştirdik. Açık Hibrit Bulut odaklı stratejimiz ile açık kaynak inovasyonunun gücünü ve geniş iş ortakları ekosistemimizi bir araya getiriyoruz. Ayrıca müşterilerimizin uygulamaların tamamını istedikleri özel ve genel bulutta güvenle çalıştırabilmesini sağlıyoruz. Red Hat olarak kurumsal yapılarda kullanıma hazır açık kaynak kodunu bulut hizmeti olarak sunma alanındaki 30 yıllık deneyimimizi kullanarak ispatlanmış bileşenlerden oluşan bir temel oluşturulmasına yardımcı oluyoruz.

Şirketlerde teknolojiye dair her şey, bir güvenlik problemi ile karşılaşana kadar çok iyi gidiyor. Eninde sonunda güvenlik zafiyetinden ötürü hack’lendikten sonra yeni uygulamalar faydadan çok zarar getirebiliyor. Yaptığımız her şey açık kaynak topluluklarında başladığı için güvenliğin de en baştan başlaması gerektiğine inanıyoruz. Bunun ilk aşamasının da genelde birbirleriyle çekişen DevOps ve Güvenlik ekiplerinden geçtiğini düşünüyoruz. Bu yüzden yazılım güvenliğine tek ve entegre bir hizmet ile kapsamlı bir yaklaşım oluşturduk. Red Hat gibi bilinen ve güvenilir bir sağlayıcı ile müşterilerimiz kullandıkları uygulamalara daha fazla güven duyuyor ve geliştiriciler de yeni yazılım versiyonlarını ve güncellemelerini hiç olmadığı kadar hızlı hazırlayabiliyor” dedi.

Açılış bölümünün diğer konuşmacıları İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü, Ekonomist ve Yazar Prf. Dr. Emre Alkin, Red Hat MED Bölgesi Vice-President Gianni Anguiletti, Red Hat Senior Manager, Developer Advocates Natale Vinto ve Red Hat Business Development Lead, EMEA Automation Belkacem Moussouini oldu.

Toplantının öğleden sonraki kısmında Intel, Konsalt Bilgi Teknolojileri, Ziraat Teknoloji, Odine, Turkcell, Sekom, Garanti BBVA, Anadolu Sigorta, SoftwareOne, Akbank, Veeam Turkey, Pure Storage, Payten, Quasys, Gantek, ING, Ford Otosan, ASEE-Dynatrace, SOCAR Türkiye, IBTech ve Türk Telekom’un yöneticileri başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştı. Red Hat’in EMEA bölgesindeki ve Türkiye’deki mühendisleri de Red Hat çözümlerindeki yenilikleri aktardı.

Teknoloji Makaleleri