Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware, yeni sınır bilişim stratejisini paylaştı

VMware-globaltechmagazineVMware, yeni IoT hizmetleriyle desteklenen genişletilmiş sınır bilişim stratejisini açıkladı.

Şirket, VMware hibrit ve çoklu bulut ortamlarını edge’e (sınıra) doğru genişleten bir çerçeve geliştiriyor. Sınır bilişim ve IoT teknolojileri her geçen gün daha da yaygın hale geldikçe; milyarlarca bağlı cihaz da güvenli, yönetilebilir ve otomatikleştirilebilir bir bilişim boyutuna ihtiyaç duyuyor. Şirket, yerel zekâ ve VMware’in network sınır yatırımlarına dayanan veri merkezinden buluta ve sınıra uzanan bir bilişim hizmeti sunarak müşterilerine destek olacak.

VMware; müşterilerinin, uygulamalar için gereken altyapıyla uğraşmaktansa kendi iş alanlarıyla ilgili uygulamalar geliştirmeye odaklanabilmeleri için sınır ve IoT altyapısının karmaşıklığını azaltırken, güvenliğini ve ölçeklenebilirliğini de kolaylaştırıyor.   Şirket, bunu üç şekilde gerçekleştiriyor:

  • Müşterilerinin sınır stratejisinin kontrolü ve sadeleştirilmesi: Müşterilerinin hibrit bulut dijital altyapılarını sınıra doğru genişletmelerine ve uygulamalarını pek çok platformda çalıştırmalarına olanak sağlıyor.
  • Müşterilerinin sınır bilişim süreçlerinin daha güvenli, bağlantılı ve yönetilebilir kılınması: Müşterilerinin sınır bilişim süreçlerini ve IoT ürünlerini daha güvenli hale getirmesine, ölçeklendirebilmesine ve yönetmesine olanak tanıyor.
  • Müşterilerinin inovasyon çalışmalarının hızlandırılması ve ölçeklendirilmesi: Sınır ve IoT uygulamaları ve çözümlerinin hızla teslim edilip benimsenmesini sağlayarak, müşteri inovasyonlarına ivme katıyor ve ölçeklenebilirliği mümkün kılıyor.

VMware’in hibrit bulut, çoklu bulut ve yerli bulut teknolojilerinden oluşan ve yeni sınır teknolojilerine odaklanan çalışmalarıyla birleşen geniş portföyü; hem operasyonlar, BT veya geliştiricilere hem de müşterilere sınır için son derece önemli yeteneklerle birlikte bulutun gücünü sunmayı hedefliyor ve bunu VeloCloud tarafından desteklenen VMware NSX SD-WAN ile yapıyor. Ayrıca VMworld 2018’deki genel oturumda piyasaya sunulmadan önce ön tanıtımı yapılan VMware teknolojisi Project Dimension da VMware Cloud’un veri merkezi ve sınıra açılmasını sağlayacak. Project Dimension, VMware tarafından çalıştırılan uçtan uca bir hizmet olarak yazılım-tanımlı bir veri merkezi altyapısı sunmak üzere hiper-yakınsamalı form faktöründe VMware Cloud Foundation ile bulut kontrol düzlemini birleştirecek. Project Dimension, operasyonel karmaşıklığı ve veri merkeziyle sınırdaki maliyeti önemli ölçüde azaltacak ve müşterilerin inovasyona odaklanmalarının yanı sıra işlerini farklılaştırmalarına olanak sağlayan dâhili güvenlik ve yalıtım avantajı sunacak.

Dell Technologies ve VMware, ortak müşterilerine uçtan uca sınır bilişim ve IoT arasında geçiş ve optimizasyon konusunda yardımcı olacak ortak bir vizyona sahip. İki şirket de sınırdan merkeze ve buluta geçen müşterilerini desteklemeye odaklı: Bu odak noktası, sınır ve IoT çözümlerini hızlandırmalarını ve özel bir amaca yönelik olarak geliştirilen IoT çözümlerini hem Dell Technologies ve VMware olarak hem de ortaklarıyla beraber sunmalarını sağlayacak.

Gözetimde Dell Technologies IoT çözümü

Dell Technologies, esneklik ve kişiselleştirme sayesinde yatırımlardan hızla dönüş alınması için tasarlanan Dell Technologies IoT Solution for Surveillance’i duyurdu. IoT alanında başta Dell Technologies olmak üzere VMware’in de katkıda bulunduğu inovasyon çalışmalarının sonucu olan bu kompakt çözüm, sınırdaki veriyi toplamak ve analiz etmek amacıyla VMware Pulse IoT Merkezi ve VMware yazılım tanımlı veri merkezini içeriyor.

VMware Pulse IoT Center 2.0 – Cihazlarda sınır yönetimi

VMware’in IoT altyapı yönetimi çözümü olan VMware Pulse IoT Center 2.0; müşterilerine daha geniş yönetim, daha akıllı operasyonlar, daha hızlı inovasyon ve daha iyi koruma sağlamak üzere tasarlanan güncellenmiş özellikler sunacak. Birlikte ele alındığında, bu yeni yetenekler SaaS desteği ve ek güvenlik özellikleriyle yüz binlerce IoT aygıtına varan büyüklükte IoT dağıtımlarını destekleyecek.

Müşteriler, ihtiyaçları doğrultusunda VMware Pulse IoT Center’ı kurum içi veya SaaS çözümü olarak kullanabilecekler. SaaS hizmetleri VMware ve VCPP ortakları tarafından sağlanacak. Ayrıca, genişletilebilme özelliği artırılan RESTful API’leri, müşteri ve iş ortağı entegrasyonu için işlevsellikler sağlayacak. Son olarak, müşteriler rol temelli kullanıcı erişiminin yanı sıra farklı kuruluşlar ve kullanım durumları için çoklu kiracı kısıtlama erişimini de geliştirebilecek.

Teknoloji Makaleleri