Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix, Samsung cihazları için desteğini genişletiyor

citrix-globaltechmagazineSamsung DeX özelliği etkinleştirilmiş cihazlar üzerinde Citrix Workspace App, tüm uygulamalar ve veriler için güvenli ve birleşik deneyim sunuyor.

Dijital dönüşüm çağında iş ve teknoloji girişimleri hızla değişiyor. Citrix, çalışma alanını çok daha entegre, birleşik ve insan odaklı bir alana dönüştürmeye ve kuruluşlara, insanların çalışmayı tercih ettikleri tüm cihazları yönetme becerisi sağlamaya kararlı. Citrix, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler veya yeni “Nesnelerin İnterneti” (IoT) cihazları dahil olmak üzere insanların çalışmayı tercih ettikleri tüm cihazlar için yeni nesil birleşik uç nokta yönetimi seçenekleri sunmaya devam ediyor. Citrix, cihazları, uygulamaları ve kullanıcı ilkelerini yönetmek için kullanılan yeni DeX API’leri  desteği de dahil olmak üzere Samsung’un gerçekleştirilen son Online (Galaxy Tab S4) ve Live (Galaxy Note9) etkinliklerinde açıkladığı yeni Samsung DeX özelliği etkinleştirilmiş akıllı telefonları ve tabletleri için olan desteğini genişletiyor. Samsung ve Citrix, kamu güvenliği, finansal hizmetler, sağlık hizmetleri, perakende ve diğer sektörlerdeki hizmet kuruluşları dahil olmak üzere kurumsal kullanım senaryoları için Samsung cihazlarda güvenli ve kullanımı kolay bir dijital çalışma alanı sağlamak amacıyla uzun yıllardır beraber çalışıyor.

Samsung entegrasyonu, her türlü cihaza ve platforma ilk günden itibaren destek sağlayabilmek için şirketin bu konudaki taahhüdünü sürdürüyor. Citrix Workspace App sayesinde Samsung cihazlarının kullanıcıları sanal uygulamalara ve masaüstlerine, mobil ve SaaS (hizmet olarak sunulan yazılım) uygulamalarına ve verilerine güvenle erişirken işlerini tamamlamak için mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar veya iş istasyonları arasında kesintisiz geçiş yapabiliyorlar. Citrix Unified Endpoint Management (Birleşik Uç Nokta Yönetimi), son kullanıcı bilişim yönetiminin tüm elementlerini, BT sistem yöneticilerinin kendi kurumsal uygulamalarını, masaüstlerini ve verilerini güvenli bir dijital çevreden güvenli bir şekilde yönetmelerini sağlayan tek bir platform çözümünde birleştiriyor.

Samsung Electronics Mobil Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Eric McCarty bu konuda şunları dile getiriyor: “Citrix ve Samsung, kuruluşlara, Samsung DeX ve Citrix Workspace kombinasyonu ile çalışanlarını harekete geçirmelerini ve daha iyi bir müşteri deneyimi elde etmelerini sağlayan bir çözüm sunmak ve böylece Samsung cihazlarında esnek ve güvenli bir birleşik çalışma alanı sağlamak için birlikte çalışıyor.” 

Mobil İçin Birleşik Çalışma Alanı Deneyimi Sunuyor

Citrix, kuruluşlar için ilk birleşik dijital çalışma alanını oluşturarak Citrix Workspace App aracılığıyla SaaS uygulamalarına ve içeriğine güvenli erişim sağlamak için sanal uygulamalar, masaüstleri ve mobil uygulamaları içeren portföyünü genişletti. Citrix Workspace App, Samsung DeX özelliği etkinleştirilmiş telefon ve tabletlerle entegre olan şirketin Content Collaboration ve Unified Endpoint Management çözümlerini Secure Mail ile bir araya getiriyor.

Citrix Workspace, kullanıcılara, Salesforce ve Workday gibi sıklıkla kullanılan uygulamalar dahil tüm uygulamalara tek oturum açma (SSO) olanağı ile erişim kolaylığının yanı sıra veri kaybının engellenmesi ve güvenliğin artırılması için sanal ve SaaS uygulamalarına filigran yerleştirilmesi gibi ilgi çekici özellikler de sunuyor. Citrix, şirketin kendini kanıtlamış ağ ve dosya paylaşımı kabiliyetleri ile bütünleşmiş olarak mobil çalışanların üretkenliğini artırmayı hedefleyen bir şekilde üçüncü kişi uygulamalarının otomasyonu ve entegrasyonunu sağlayarak, örneğin aynı kesintisiz oturum açma deneyimi sayesinde kullanıcıların iletişimlerini e-postadan Slack’e yönlendirmesine elverişli bir ortam hazırlayarak birleşik deneyimi ofis içinde veya mobil halde geliştirmeye devam ediyor.

Önce Mobil Perakende Şube Deneyimi

Citrix Workspace’in Samsung DeX ile birleştiğinde sahip olduğu gücün bir örneği olarak, Samsung DeX özelliği etkinleştirilmiş cihazlarla entegrasyon sayesinde artık önce mobil cihazlardan sağlanacak bir perakende deneyimi sunulabilecek. Citrix Workspace, perakende konumlarında veya şube ofislerinde çalışan elemanların satış görüşmeleri esnasında birden fazla uygulamayı ve masaüstünü etkili bir biçimde çalıştırabilmeleri için Samsung-DeX özelliği etkinleştirilmiş cihazlardan SaaS uygulamalarına ve içeriğine güvenli erişim sunmak için sanal uygulamalara, masaüstlerine ve mobil uygulamalara erişmelerini sağlayabiliyor ve çalışanların, müşteri işlemlerini tamamlamaları için mobil cihazlar ile masaüstleri arasında gidip gelmelerine imkan veriyor. Citrix Workspace App, Samsung DeX özelliği etkinleştirilmiş telefonları ve tabletleri kullanan mağazalar için yeni bir perakende şube çözümü oluşturmaya ve böylece toplam sahip olma maliyetinin azaltılmasına ve kuruluşların güvenli, önce mobilde olan bir müşteri hizmeti deneyimi sunmalarına yardımcı oluyor.

Citrix Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Calvin Hsu bu konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde belirtiyor: “Citrix Workspace’i yeni Samsung DeX özelliği etkinleştirilmiş telefonlar ve tabletlerle entegre ederek sadece Saas, internet, mobil ve sanal uygulamaların herhangi bir cihazdaki birleşik deneyimini artırmakla kalmıyoruz, aynı zamanda kuruluşların çalışan ve müşteri deneyimlerini önce mobil bazlı olacak şekilde yeniden tasarlamalarına destek oluyoruz. Citrix Unified Endpoint Management ile birlikte müşteriler, Samsung cihazlarının yanı sıra şirketten verilen veya kendi cihazını getir kapsamında kullandıkları cihazları güvenli bir şekilde yönetebilecekler.”

Teknoloji Makaleleri