Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Y Kuşağı artık Twitter üzerinden iş başvurusu yapmak istiyor

twitter-globaltechmagazineTwitter, Y kuşağının işverenlerle Twitter üzerinden iletişime geçmeyi tercih ettiğine dair veriler ortaya koydu.

Twitter, Londra’daki merkezinde çalışmak isteyenlere kapılarını açıyor. Platform Twitter üzerinden atacağınız tweetleri özgeçmiş olarak kabul ediyor.

Y kuşağı, giderek sosyal medya aracılığıyla işe alıma yaklaşan şirketleri geleneksel yöntemlere tercih ediyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, 18-24 yaş grubundakilerin % 65’i kendi özgeçmişleri için yetersiz deneyime sahip olduklarını düşünüp endişeye kapılıyor ve yarısından fazlası CV’lerinin yeterince “dolu” olmadığını düşünüp yeni bir işe başvurmaktan vazgeçiyor. Bu gençlerin %70’i ise klasik özgeçmişin kendilerini işverene yeterince göstermelerine izin vermediğini düşünüyor.

Birçok şirket, herhangi bir görüşme garantisi vermeden adaylardan oldukça detaylı bir şekilde online olarak özgeçmişlerini ilgili siteye yüklemelerini şart koşuyor.

Twitter İngitere’den gelen veriler ilginç bir gerçeğe dikkat çekiyor. Yeni Twitter verileri, bilinçli Y kuşağının potansiyel işverenlere doğrudan Twitter üzerinden ulaştığını gösteriyor. #Jobs hashtagi, geçen yıl İngiltere’deki en popüler UK hashtag’lerinden biri olurken Ağustos 2017’den bu yana 3,3 milyon kez kullanıldı. #Hiring, aynı zamanda, işverenlerin iş görüşmelerinin yanı sıra bu konuyla ilgili konuşmalara da ilgi duyduğunun altını çizen en iyi hashtag’larından biriydi.

Ankete katılanların % 44’ü, CV yazmaktan ziyade iş başvurusunda bulunmak için Twitter’ı kullanmaktan yana olduğunu söyledi. Ankete katılanlardan biri, “Twitter’ı kullanma fikrini beğendim çünkü potansiyel bir işverenle genel bir e-postadan ziyade daha etkileşimli hale gelmemizi sağlıyor” derken bir diğeri, “Twitter’ım, profesyonelliğim ve sıkıcı olabilen özgeçmişimle karşılaştırıldığında kişiliğimi gösteriyor” yorumunda bulundu.

Twitter İngiltere ise, Londra merkezinde beş kişiye özel bir iş deneyimi fırsatı sunuyor ve bu pozisyona başvuruyu sadece Twitter üzerinden tek bir tweetle kabul ediyor.

Başarılı adayların hepsi, Pazarlama, Mühendislik, Ürün, Pazarlama, Satış, İşe Alım ve Twitter Moments da dahil olmak üzere Twitter İngiltere’deki çeşitli departmanları kapsayan bir gün geçirecek. Bu fırsat, ayrıca, adayların özellikle ilgilendikleri (örneğin kodlama) ya da daha kapsamlı bir şekilde araştırmak istedikleri bir iş alanı belirtmelerini de sağlayacaktır.

Bu fırsattan faydalanmak isteyenlerin #OneTweetCV hashtagini kullanarak @TwitterUK’a tweet atmaları gerekiyor. Adayların, Twitter’ın anketler, GIF’ler, videolar, fotoğraflar, anlar gibi ürün özelliklerinden tam olarak yararlanmaları öneriliyor. #OneTweetCV için son tarih 15 Ekim ve 18 yaşın üstündeki kişiler başvurulabilir. Daha sonra 2018’de planlanan iş tecrübesi ile başarılı adaylarla zaman içinde görüşülecektir.

Twitter İngiltere Kıdemli Uzmanı Jessica Mansell, başvuru sahiplerine CV’lerini sunarken aşağıdakileri dikkate almasını tavsiye ediyor:

1) Kişiliği sergileyin – bir Tweet artık sadece 280 karakterden ibaret değil. Hayalinizdeki işverenin dikkatini çekmek için görüntüleri, emojileri, konuları ve daha fazlasını kullanın.

2) Moda sözcükleri atlayın – gerçek hayatta söylemeyeceğiniz şeyleri neden Twitter’da söyleyeceksiniz? “Sadece merhaba deyin!

3) Üç C’yi hatırlayın – Clear, Concise, Creative (Net, kısa, yaratıcı)

4) Otantik olun – Bu dikkat çekecektir.

5) Nereye başvurduğunuzu bilin – Twitter yeteneklerle dolu yaratıcı bir yer, bu yüzden özgeçmişinizi kültüre uyum sağlayacağınızı göstermek üzere uyarlayın.

Teknoloji Makaleleri