Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Acer ürünleri 2018 Good Design Awards ile ödüllendirildi

acer-globaltechmagazineAcer üç ayrı ürünü ve üstün tasarımları sayesinde 2018 Good Design Awards ödülüne layık görüldü.

Ödül alan ürünler Acer OJO 500 Windows Karma Gerçeklik Başlığı, Acer Swift 7 ultra ince dizüstü bilgisayar ve Chromebook 11 olarak sıralandı. Dünyanın dört bir yanından organizasyona katılan binlerce ürün arasından ödül almaya değer bulunan Acer ürünleri, bağımsız uzmanlar tarafından inovasyon, kalite, fonksiyonellik ve çevreye duyarlılık gibi kriterler göz önüne alınarak seçildi. Acer, aldığı ödüllerle ürünlerinde geleceğe dair bakışı fonksiyonel tasarımla bir araya getirme konusundaki becerisini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Acer OJO 500 Windows Karma Gerçeklik Başlığı: Modüler Tasarım, Göz Alıcı Deneyim

Ayrılabilir tasarıma sahip ilk Windows karma gerçeklik başlığı olan Acer OJO 500’ün kafa bandı cihazdan bağımsız olarak ayrılabiliyor. Böylece temizlerken ve saklarken büyük kolaylık sağlıyor. Ürün ayrıca iki göz arası mesafeyi ölçen akıllı telefon uygulamasına ve dahili göz arası mesafe ayarlama tekerleğine de sahip. Sanal gerçeklik başlıklarında bir ilk olan entegre ses sistemi, patentli ses geçişi teknolojisini kullanarak dahili hoparlörlerden çıkan sesin doğrudan kulağa iletilmesini sağlıyor. Bu özel tasarım kullanıcının kulaklık takmasına gerek kalmadan etrafındaki sesleri duymasını, böylece özellikle kalabalık alanlarda sanal gerçeklik deneyimi sırasında gerçek dünyada olup bitenlerin farkında olmasını sağlıyor.

Acer Swift 7: Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı

Sadece 8,98 milimetre inceliğe sahip olan Acer Swift 7 dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olmasıyla dikkat çekiyor[i]. Daima bağlı kalma anlayışıyla yüksek mobilite için tasarlanan yeni Swift 7 Windows 10 işletim sistemine, güçlü Intel® Core i7 işlemciye, tüm gün yetecek pil ömrüne[ii] ve dahili SIM teknolojisiyle kişisel, güvenilir 4G LTE[iii] bağlantı yeteneğine sahip. Swift 7’nin göze olduğu kadar parmaklara da hitap eden yekpare alüminyum gövdesi, tasarıma önem veren çağdaş profesyonellere hitap ediyor. 14 inçlik full HD çözünürlüğe sahip, Corning Gorilla® Glass NBT IPS dokunmatik ekran ise fonksiyonelliğinin ve harika görüntü kalitesinin yanı sıra dayanıklılığıyla da dikkat çekiyor.

Acer Chromebook 11: Sağlam ve daima bağlı

Özellikle eğitim sektörü için tasarlanan Acer Chromebook 11, sağlam yapısıyla çarpma ve dökülme gibi durumlara karşı yüksek direnç gösterirken, opsiyonel 4G LTE bağlantısıyla her an her yerden bağlı kalma imkanı sunuyor. Dayanıklı kasa ve güçlendirilmiş menteşeler, kullanım sırasında oluşabilecek stres ve sürekli sırt çantasında taşınmanın getireceği zorlamalara başarıyla karşı koyacak şekilde tasarlandı. Köşelere eklenen ekstra koruma ve lastik korumalı klavye sayesinde Acer Chromebook 11, 122 santime kadar olan düşmelere karşı koyabiliyor. Böylece taşıma ve kullanım sırasında kazayla oluşacak düşmelerden kaynaklanacak riskleri en aza indiriyor.

[i] Acer’in 3 Ekim 2018 itibariyle Windows OS ve OSX tabanlı dizüstü bilgisayarlara dair yaptığı anket sonuçlarına göre.

[ii] Pil ömrü kullanım alışkanlıklarına, konfigürasyona ve diğer koşullara bağlı olarak değişebilir.

[iii] 4G LTE hızı ve bağlanabilirliği bölgelere göre değişebilir. Telekom operatörünüzle görüşün.

Teknoloji Makaleleri