Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lider finans kurumları IDC Türkiye Finans Zirvesinde bir araya geliyor

idc-globaltechmagazineFinans sektörünün lider kurumları, 18 Ekim Perşembe günü “4. IDC Türkiye Finans Zirvesi” için Borsa İstanbul’da bir araya geliyor.

Sektörde yaşanan son gelişmelerin ele alınacağı etkinlik, yeni stratejilerin paylaşıldığı, Türkiye’nin finans, sigorta, borsa ve yatırım kuruluşlarının 300’den fazla üst düzey BT ve işbirimleri yöneticilerinin bir araya geldiği eşsiz bir platform olarak finans sektörününün geleceğine net bir bakış sağlayacak.

4. IDC Türkiye Finans Zirvesinde, Finans Sektöründe Dijital Dönüşüm, Bilgi Güvenliği, Çoklu Kanallar, Açık Veri ve API, Müşteri Deneyimi, Yapay Zeka ve Robot Uygulamalar, Veri Yönetişimi, Nesnelerin İnterneti, Blok Zincir, Regülasyonlar vb. konulara yer verilecek. Sektörün lider teknoloji ürün ve hizmet sağlayıcıların sunumlarıyla son kullanıcı başarı hikayelerine de yer verilecek.

BT dünyası; doğası gereği innovasyon doğuran, innovasyon yaşayan ve innovasyonla şekillenen sürekli bir devinim içerisinde evrilmeye devam ediyor. Son on yılda yaşanan teknolojik alt üst oluş, bilişim teknolojilerinin çekirdeğini oluşturduğu ana sektörleri de yıkıcı bir değişim sürecine itiyor.

Etkinlik ile ilgili konuşan IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğlulları’na göre, “Türkiye BT yatırımlarında Finans sektörü öncü rolünü koruyor. Açık bankacılık beraberinde; müşteri verisinin daha kapsamlı kullanımı, finansal hizmetlerin ayrıştırılması ve birleştirilmesi ve uygulama programlama arayüzleri (API) aracılığıyla işlevselliği ve veri alışverişini beraberinde getiriyor. Tüm bunların sonucunda müşteri yanlısı yaklaşımlar, fintekler ve veri pazarlama önem kazanıyor. Sektörün dönüşümü konusunda yapay zeka ve robot uygulamaları hız kazanıyor ve zaten finans kurumları halihazırda bu alanlarda bilinç – öğrenme aşamalarını tamamlayıp aksiyon aşamasına geçmiş durumdalar.”

“Finansal Hizmetlerde Yeni Değer: Platformlar ile Hızlı Büyüme – İnşaa Etmek, Erişilebilirlik ve İşbirliği” teması altında gerçekleşecek 4. IDC Finans Zirvesi, sektör uzmanları, hızla gelişen finansal tekolojilerinin Türkiye finans sektörünü nasıl yeniden şekillendirdiğini açıklayacak. Toplam 5 panel ve 35 bağımsız konuşmacının aktaracağı deneyim paylaşımlarıyla, 4. IDC Finans Zirvesi Türkiye finans takviminin en büyük ve en etkili etkinliklerinden biri olacak.

2018 Finans Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Bulacak

IDC Finansal Hizmetler Zirvesi esnasında dağıtılacak “Yılın En İyi Finans Teknoloji Projeleri”ne başvurular tamamlandı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödül törenine yapılan 49 proje başvurusu, CxO’lardan ve Finans Kuruluşlarınının üst düzey BT yöneticilerden oluşan yaklaşık 52 kişilik jüri ekibi tarafından değerlendirilecek.

Teknoloji Makaleleri