Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Veeam, Availability Suite ile Otokar’ı kesintisiz bir şekilde iş dünyasına bağlıyor

Veeam-globaltechmagazineVeeam, Türkiye’nin öncü otomotiv ve savunma sanayii şirketi Otokar’ın iş süreçlerini Veeam Availability Suite çözümü ile kusursuzlaştırdı.

Otokar, Türkiye, Fransa ve Adu Dabi’deki şirketleri ile toplu taşıma, lojistik ve savunma sanayii için ürettiği araçları 60’a yakın ülkeye ihraç ediyor. Hayata geçen dönüşüm projesiyle Otokar; BT verimliliğini artırıp, veri erişilebilirliğini geliştirip, iş sürekliliğini garanti altına aldı.

5 farklı yerde veri ve felaket kurtarma merkezleri bulunan ve yüzde 70’i sanallaştırılmış Microsoft Hyper-V ortamında 40 TB büyüklüğünde veriyi saklayan Otokar; iş sürekliliğini sağlayan verilerin birebir kopyalanması, korunması ve proaktif raporlama için de Veeam Availability Suite’i kullanmaya başladı.

Tek bir ekran üzerinden sorunların proaktif bir şekilde izlenmesi ve raporlanmasını sağlayan Availability Suite, şirket içindeki ekibin Otokar’ın karmaşık global BT altyapısını detaylı bir şekilde görüntüleyebilmesine ve veriler üzerinde kesin kontrolleri olmasına imkan veriyor. Şirketlerin en önemli sermayesi olarak kabul edilen verinin daha iyi yönetilip, işle ilgili kararların daha hızlı verilmesini sağlayan Veeam sayesinde, müşteri beklentilerine daha hızlı cevap verilebiliyor. Bu temel işlevselliklere ek olarak Otokar, verilerin fabrika içerisinde saklanmasını talep eden sektöre özel uygulamaları destekleme konusunda da Veeam’e güveniyor. Veeam, otomatik hale getirilmiş, hızlı, güvenli yedekleme ve kanıtlanmış kurtarılabilirlik ile iş sürekliliğini emniyet altına alıyor. Böylece öngörülemeyen bir olay anında Otokar, ihtiyaç duyduğunda yedeklemelerinin güvenilir bir şekilde çalışmaya hazır olduğundan da emin oluyor.

Otokar BT Müdürü Altuğ Soydan, neden Veeam’i seçtiklerini şöyle açıklıyor: “Otokar, marka itibarının güvenilirlik ve süreklilik üzerine inşa edildiği çok rekabetçi bir sektörde bulunuyor. Bu yüzden de arıza ve plansız kesintiler gibi şeyler söz konusu olamaz. Veeam, sadece yedekleme ve kurtarmanın da ötesinde tam bir erişilebilirlik çözümü sunabileceğini bize kanıtladı. BT ekibine zamandan tasarruf ve verimlilik sağlarken veri yönetimine de yeni bir bakış açısıyla yaklaşmamızı sağlıyor. Artık akıllı bir şekilde verimizi yönetebiliyor, operasyonel ve üretkenlik verimliliğimizi geliştirebiliyor ve dijital dönüşümümüzü yönlendirecek veri tabanlı öngörüler elde edebiliyoruz.”

Veeam Türkiye Ülke Müdürü Ozan İnan da Otokar’a sağladıkları hizmetin önemine değiniyor. “İş sürekliliği tüm üretim sektörleri için çok önemli; ama konu savunma ve lojistik olduğunda çok daha önemli hale geliyor. Çünkü istenmese de olabilecek olumsuz durumlarda işletme performansı yüksek düzeyde etkilenebiliyor. Veeam olarak her türlü bulut ortamında tüm uygulamaların ve verinin her zaman erişilebilir olmasını sağlıyoruz. Güvenilir, yüksek hızlı veri kurtarma ve veri kaybını önleme teknolojimiz sayesinde müşterilerimiz verilerini akıllı bir şekilde yönetebiliyor ve daha hızlı ve daha rekabetçi olmalarına yardımcı olacak dijital hizmetleri pazara herhangi bir sorun yaşamadan sunabiliyor.”

Teknoloji Makaleleri