Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Comparex, veri yönetimi uzmanlığını genişletiyor

comparex-globaltechmagazineDünya genelinde 16 binden fazla müşteri tarafından tercih edilen Splunk çözümleri, Comparex ile Türkiye’deki işletmelerin verilerine de değer katıyor.

Günümüzde dijital dönüşüm kavramının bu denli yaygın olmasında verilerin daha fazla değerlendirilebilmesinin payı büyük. Bu verilerin gerçek zamanlı olarak işlenebilmesi, yalnızca teknolojik cihazlardan değil, makinelerden de verilerin toplanıp kullanılabilmesi kritik bir önem taşıyor. Dünyanın log yönetimi ve veri değerlendirmede en etkin çözümlerinden birini sunan Splunk, Türkiye’de Comparex güvencesiyle kurumlarla buluşuyor. Türkiye’de Splunk’un Elite iş ortağı olarak çalışmalarını sürdüren Comparex, veri yönetimi uzmanlığını bu çözümlerle daha da genişletiyor.

Gerçek zamanlı veri toplama

Splunk’un veri toplama ve log yönetimi üzerine olan yeteneği kurumların hedeflerine daha kolay ulaşabilmesine yardımcı oluyor. Makinelerden toplanan verileri kullanışlı yanıtlara dönüştüren Splunk, yapay zeka destekli uygulamalarıyla sistemlerde yaşanabilecek, kullanıcıların doğrudan tespit etmekte zorlanabileceği anomalileri kolaylıkla tespit edebiliyor. Farklı ölçekteki kurumlar için özelleştirilebilen bir mimariyle gelen Splunk ürünleri, işletmelere, cihaz ve ekipmanlarıyla ilgili istedikleri yanıtları istedikleri anda alabilme yetkinliği kazandırıyor.

IT Operasyonları tarafında DevOps’tan etkinlik yönetimi, tahmini analiz, altyapı ve uygulama izlemeye; güvenlik tarafında güvenlik analizinden risk azaltma ve uyumluluğa kadar tüm kritik alanlara dokunan Splunk, aynı zamanda IOT, Uygulama Analitiği, İş Analitiğinde de yüksek performansla kullanabileceğiniz çözümlerin başında geliyor.

Makinelerinizden daha fazlasını alın

Çoğunlukla önemsiz olarak değerlendirilen cihaz ve ekipman verilerini iş geliştirme odaklı bir yardımcıya dönüştüren Splunk çözümleri sayesinde iş süreçleri iyileştirilebiliyor ve müşteri deneyimi zenginleştirilebiliyor. Süreçlerde yaşanabilecek aksaklıklar, dolandırıcılık girişimleri, müşteri deneyimi optimizasyonu makinelerden toplanan verilerle rahatlıkla tespit edilebiliyor. Bu makineler ister bir veri merkezindeki sunucu ister bir fabrikadaki üretim makineleri olsun Splunk, tüm aktivite ve davranışları kaydederek standart veri toplama ve sensör bazlı sistemlerden fazlasını sunuyor. Böylece işletmeler, operasyonel istihbarat ihtiyaçlarını kapsamlı bir çözümle karşılayabiliyor.

Ölçeklenebilir mimari ve veri çeşitliliği

Fortune 100 şirketlerinin 90’ı tarafından tercih edilen Splunk’un bu başarısının ardında ölçeklenebilir yapısı bulunuyor. Farklı büyüklükteki şirketler için ideal bir çözüm olan Splunk, operasyonlar için kritik seviyede olan makine verilerini toplamanın yanında bunları özel olarak indekslenebiliyor ve belirlenen kriterler uyarınca otomatik olarak uyarı üretebiliyor.

Kaynak ve format çeşitliliği konusunda alanının en iyilerinden biri olan Splunk uygulamaları, çeşitli mantıksal gruplamalar yapmaya izin vermesiyle doğru konu ve alanın analizine de olanak tanıyor. Gelişmiş tahmine dayalı analiz yeteneğiyle donatılan çözümler sayesinde cihazlarda yaşanabilecek kesintileri öngörmek ve kritik sistemlerin gelecekteki durumlarını tahmin etmek de mümkün hale geliyor.

Teknoloji Makaleleri