Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo ve NetApp, BT pazarına yeni bir soluk getirecek

Lenovo-NetApp-GlobaltechmagazineLenovo ve NetApp, BT pazarında herhangi bir rakibi bulunmayan, kapsamlı bir ürün, çözüm ve hizmet portföyü sunmayı hedefliyor.

Teknoloji devi Lenovo ve hibrit bulut veri otoritesi NetApp bu yıl içinde gerçekleştirdiği iş birliklerinin detaylarını ve işbirliğiyle birlikte ulaşılmak istenen hedefleri, düzenlenen bir toplantıda basınla paylaştı. Toplantıya Lenovo Türkiye DCG (Data Center Group) Genel Müdürü Burç San ve NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı ev sahipliği yaptı.

Lenovo, bir Fortune 500 şirketi ve hibrit bulut teknolojisinde veri otoritesi NetApp ile geçtiğimiz aylarda bir iş birliğine gittiğini duyurmuştu. Bu ortaklık,  kullanıcıların bilişim teknolojilerini modernleştirmelerine ve dijital dönüşümlerini hızlandırmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Lenovo ve NetApp, yüksek performanslı bilgisayar ve flaş depolama çözümleri alanlarındaki inovasyon liderleri olarak, dünya çapında tüm müşterilerinin, temel ağ yapısından bulut teknolojisine kadar, bilişim teknolojisi mimarilerini geliştirmeyi sağlamayı amaçlıyor.

2020’de en büyük süper computing şirketi olma hedefine şimdiden ulaşıldı

Toplantıda konuşan Lenovo Türkiye DCG (Data Center Group) Genel Müdürü Burç San, kurulduğundan bu yana hedeflediğinin üzerinde büyüyen Lenovo Veri Merkezi Grubu olarak önümüzdeki dönemde dünyanın en büyük ilk üç veri merkezi üreticisinden biri olmayı planlandıklarını söyledi. Diğer yandan San, 2020 yılı itibariyle dünyanın en hızlı büyüyen ve en büyük Super Computing şirketi olma hedefine 2018 yılı içerisinde ulaştıklarını da belirtti.

“Lenovo, veri merkezi tarafında müşteri memnuniyeti ve güvenilirliği konusundaki liderliğini geleceğe taşımayı hedefliyor.” diyen San, bu doğrultuda pazarın önde gelen oyuncularıyla işbirliğine gitmenin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. San, şöyle konuştu: “NetApp ile birlikte çok yönlü ve global bir ortaklık kurduk. Lenovo ve NetApp, bu doğrultuda yenilikçi bir teknoloji ve sadeleştirilmiş bir deneyim sunacak. İki şirket olarak, NetApp’ın endüstri lideri tümü flaş nitelikli veri yönetimi çözümleri ile Lenovo’nun ödüllü “ThinkSystem” altyapısını bir araya getiren Lenovo markalı depolama ürünleri üzerinde çalışıyor, birlikte yeni ve en kapsamlı depolama ürün gamını hayata geçirmek için büyük emek veriyoruz. Bu yeni ürünler, NetApp’ın temel yazılım teknolojisini kullanacak. Bu iş birliği şirketlerin BT altyapısını güncelleyerek dijital dönüşümlerine uygun platform üretmek ve son dönemde hayatımıza daha da çok giren yapay zekâ altyapısını hazırlamaya katkıda bulunacak. Bu ortaklığın getirdiği heyecan verici gelişmeleri sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz”

NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı ise şöyle konuştu: “Lenovo ile iş birliğimiz sonucu müşterilerimize daha iyi hizmet sunacak yeni ürün ve çözümler geliştireceğimiz için çok heyecanlıyız. Bu uzun vadeli işbirliği kapsamında yeni ortak hibrit bulut veri hizmetlerimiz ve çözümlerimizi pazarın ve müşterilerimizin temel beklentileri doğrultusunda birlikte geliştireceğiz. Bu ürün ve çözümler, yapay zekâ ve makine öğrenme gibi gelecek nesil iş yüklerine yönelik olarak NetApp’ın hibrit bulut veri hizmetlerini, hibrit flash ve all-flash depolama çözümlerini Lenovo’nun yüksek performanslı bilgi-işlem yetenekleriyle birleştirecek. Böylece müşterilerimizin geleneksel BT sistemlerini modernize etmelerine ve dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırmalarına yardımcı olacak inovatif teknolojiyi ve sadeleştirilmiş deneyimi onlara sunacağız. Müşteri odaklı inovasyonda güçlerini birleştiren Lenovo ve NetApp müşterilerinin başarılarını daha üst seviyelere taşıyan yeni bir standardı da sektöre kazandıracak.”

İşbirliği kapsamında, yeni ürünler Lenovo ThinkSystem markası altında DE ve DM model serisi olarak Lenovo tarafından üretilecek. Bunlara ek olarak Lenovo ve NetApp, Çin’in özel gereksinimlerini ve farklı bulut teknolojilerinin oluşturduğu ekosistemin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir girişimi de hayata geçirecek. Bu amaçla iki şirket yerelleştirilmiş ve yeniden uyarlanmış depolama ürünleri ve veri yönetimi çözümleri sunmak için Çin’de bir ortak girişim şirketi kurdu. Yeni girişimin 2019 baharında faaliyete başlaması hedefleniyor.

Teknoloji Makaleleri