Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Veriniz nerede ise Cisco Veri Merkezi de orada olacak

cisco-globaltechmagazineCisco, duyurduğu bir dizi inovasyonla veri merkezini, verinin yaşadığı ve aplikasyonların kullanıldığı her yere taşıyor.

Aplikasyonlarda yapılan inovasyonlar, dijital ekonominin merkezinde bulunuyor. Yeni dönemin aplikasyonları veri merkezinin ne olduğu ve neleri destekleyebilmesi gerektiğini yeniden tanımlamayı gerektiriyor. Günümüzde, veri merkezi sabit bir yerde değil; veri nerede yaratılıyor, işleniyor ve kullanılıyorsa orada konumlanıyor. Cisco veri merkezini verinin yaşadığı ve aplikasyonların kullanıldığı her yere taşımak üzere “her yerde veri merkezi” vizyonu ile bir dizi inovasyon gerçekleştiriyor.

Veri merkezindeki “merkez”i kaldırıyoruz 

Cisco Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Data Center İş Kolu Müdürü Roland Acra konuyla ilgili şunları söyledi: “Kurumlar aplikasyonları nerede kullanacaklarını, teknolojiden gelen kısıtlamalar çerçevesinde değil, işletmelerinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlemeli. Müşteriler kurumsal tesislerden buluta kadar yayılan bir yelpaze üzerinde aplikasyonları devreye almak ve verileri yönetmek istiyorlar. Bu yüzden de veri merkezindeki ‘merkez’i kaldırıyoruz. Bugün Cisco müşterilerine her bir bulut, veri merkezi ve şubeye ulaşmaları konusunda yardım sunuyor.”

Cisco yeni veri merkezi vizyonunu üç şekilde hayata geçiriyor: 

  • ACI AWS ve Azure üzerinde kullanılabiliyor: Application Centric Infrastructure, ya da kısaca ACI, Cisco’nun veri merkezleri için sunduğu amaç-odaklı networking çözümü olarak operasyonel yalınlık, aplikasyon çevikliği ve de veri merkezinde koruma sağlıyor. Bütün bunlar açık bir çözüm içinde sağlanırken, aplikasyonların çalıştığı tüm hypervisor ve container framework’leri ile entegrasyon sağlanıyor. ACI Anywhere sayesinde ACI her türlü iş yükü, lokasyon ve buluta taşınıyor.
  • Şube için HyperFlex: Hiper-birleşik (hyperconverged) altyapıyı birden çok konuma yayarak global çapta dağıtılmış hesaplama gerçekleştirmek karmaşık bir mesele. Cisco Intersight ile çalışan HyperFlex, şimdi müşterilere ana veri merkezlerinden operasyonlarının köşelerine kesintisiz şekilde hesaplama ve veri depolama imkânı sağlıyor. Esnek ölçeklendirebilme ve bulut-bazlı sistem yönetiminde kullanım kolaylığı sunan HyperFlex artık şubelerde ve uzak lokasyonlarda dijital inovasyon için veri merkezi ayarında, yüksek aplikasyon performansı sunuyor. Bu şekilde kurumun uçlarında analitik ve akıllı servisler sunulması imkânı ortaya çıkıyor.
  • CloudCenter Suite: Pek çok özel ve genele açık bulut sistemi üzerinde aplikasyon yönetimi yapmak operasyonel karmaşıklık ve maliyet yükü getirirken yeni CloudCenter Suite artık ful aplikasyon yaşam döngüsü yönetimi ve ileri seviyede iş akışı yönetimi otomasyonu sunuyor. Suite, maliyet optimizasyonu ve denetim alanlarında da ciddi ilerlemeler getirirken kolay kullanımı ile de dikkat çekiyor. 

Yeni Veri Merkezi Kurumsal Anlaşma

Cisco, yeni Veri Merkezi Kurumsal Anlaşması sayesinde müşterilerin veri teknolojisi satın alma sürecini kolaylaştırıyor. Müşteriler standart üç veya beş yıllık lisans anlaşması ile ACI, HyperFlex, Intersight ve Tetration’ın da dahil olduğu yedi programdan oluşan bir paketi satın alabiliyorlar. Cisco EA, müşterilere yayılma modelleri ve fiziksel, sanal veya bulut ortamlarındaki yayılmalarda lisans kullanımı konusunda seçenekler sunuyor. Bu şekilde müşteriler ihtiyaçları olana, doğru yerde ve zamanda ve tercih ettikleri kanal partneri üzerinden ulaşabiliyorlar.

Cross-domain Entegrasyonu

Cisco ACI kullanımını aplikasyon tabakası ve kampüsü de kapsayacak şekilde genişletiyor. Artık, ACI AppDynamics ile entegre oluyor; bu şekilde aplikasyon performansı ve network sağlığı arasında bir korelasyon oluşuyor. Aynı zamanda Cisco DNA Center ve Identity Services Engine ile de entegre olarak, kampüsteki kullanıcılar veya cihazlar ile herhangi bir yerdeki aplikasyon veya data ile uçtan-uca-kimlik-bazlı kural ve erişim kontrolü sağlıyor.

 Ulaşılabilirlik, Hizmetler ve Destek

  • Sanal ACI ve Cloud ACI, Cisco Insight’ı da içeren HyperFlex 4.0 2019 ikinci çeyreğinde piyasada olacak
  • Cisco CloudCenter Suite yerinde aboneliği, SaaS versiyonu ise Kuzey Amerika’da 2019 Birinci Çeyreğinde Avrupa’da ise 2019 ikinci çeyreğinde piyasada olacak.
  • Yeni Cisco Veri Merkezi Kurumsal Anlaşmalarının siparişleri Mart ortasından itibaren verilebilecek.
  • ACI için Cisco DevNet developer kaynakları şu anda kullanıma sunulmuş durumda.

Teknoloji Makaleleri