Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware, 5G’ye geçişi kolaylaştıracak yeni çözümlerini duyurdu

VMware-globaltechmagazineVMware 5G’ye hazır telekomünikasyon bulutu altyapısı ile iletişim hizmeti sağlayıcılarını güçlendiriyor. Global iletişim hizmeti sağlayıcılar, bulut ekonomisinde öncü olmak için VMware çözümlerini kullanıyor.

VMware, 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde, iletişim hizmeti sağlayıcıların 5G’nin sunduğu avantajları yakalamalarına ve bulut ekonomisine adım atmalarına yardımcı olacak inovasyonlarını öne çıkardı. Buna ek olarak, Ericson’la bir adım ileriye taşıdığı işbirliği ve T-Systems ile yeni bir iş ortaklığının yanı sıra, şirket AT&T ve Vodafone ile ilişkilerini ilerlettiğini duyurdu. Bu işbirlikleri VMware’in telekomünikasyon dönüşümünde başarısı kanıtlanmış ve tercih edilen stratejik bir iş ortağı olduğunu ortaya koyuyor.

İletişim hizmeti sağlayıcılar, birtakım riskler içerse de 5G’nin avantajlarından en üst düzeyde faydalanabilmek için ağ ve BT’yi kapsayan sanallaştırılmış telco bulut ortamlarına geçiş yapmalılar. VMware sektörün ilk kapsamlı 5G Telco bulut (telekomünikasyon bulutu) platformunu sunuyor. VMware Telco Cloud platformu hem 4G hem de 5G için optimize edilen, her iki ağı da destekleyen, iletişim hizmeti sağlayıcılarının daha kısa sürede 5G’ye hazır hale gelmesine yardımcı olan tek mimaridir.

Konuyla ilgili görüş bildiren VMware Telco NFV Group, Strateji ve Kurumsal Gelişimden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Shekar Ayyar şunları söyledi: “5G şu an bir dönüm noktası ve bugün 5G planları doğrultusunda alınan kararların gelecekte iletişim hizmeti sağlayıcıları için geniş kapsamlı finansal ve operasyonel sonuçları olacak. Telekomünikasyon şirketleri, geçmişin esnek olmayan, donanım tabanlı mimarilerinden uzaklaşarak ve tamamen sanallaştırılmış yepyeni bir mimari olarak 5G’yi piyasaya sunarak, katma değerli yeni hizmetlerle rakiplerinden önce müşterilerine ulaştırabilecek ve ağlarının performans ve operasyonel etkinliğini iyileştirebilecek. Bugün, 5G’ye hazır telco bulut ortamları için en iyi altyapıyı VMware sağlıyor.”

VMware, ağ iletişimi ve bulut portföyünde önemli bir müşteri ve iş ortağı ivmesi yakaladı

Müşteriler ve iş ortakları gibi, dünya çapındaki kurumlar da VMware portföyüne yöneliyor. Ağ birleşimi sağlamak ve VMware’in SD-WAN çözümlerinin kurulumlarına ortaklık etmek amacıyla yeni dahil olan iletişim hizmeti sağlayıcıları ile VMware telco alanında lider olarak konumlanıyor. VMware’in bu alandaki yeni müşteriler ve iş ortakları şöyle:

  • AT&T, 5G Hizmeti için VMware SD-WAN by VeloCloud’u seçti: AT&T, şirketlere ağ kontrolünde yeni standartlar getirmek amacıyla 5G yeteneklerini SD-WAN’da uygulamaya koymak için VMware SD-WAN by VeloCloud ile birlikte çalışıyor. Bir dönüşüm yaratan bu bileşke, yüksek hızlı, düşük gecikme süreli 5G ağını, diğer taşıma bağlantılarıyla birleştirerek SD-WAN’ı birincil ya da ikincil WAN bağlantısı olarak kullanmak isteyen işletmeler için ideal bir çözüm niteliği taşıyor.
  • Ericsson, ağ dönüşümü için VMware ile iş birliği geliştirdi: Ericsson ve VMware, Ericson’un uygulamalarının ve VMware’in iletişim hizmeti sağlayıcılara yönelik vCloud NFV platformunun birlikte kurulumu ve çalıştırılmasını sadeleştirecek global bir ortaklık anlaşması imzaladı. Bu ortaklık anlaşması iki şirket arasında 2012’den beri devam eden yakın iş birliğini güçlendiriyor ve iletişim hizmeti sağlayıcıların yeni telekomünikasyon ölçekli hizmetlerini daha kısa sürede piyasaya sürmelerine imkan tanıyor.
  • T-Systems, hibrit bulut hizmetleri için VMware Cloud on AWS’i seçti: T-Systems VMware Cloud on AWS için müşterilerine bir yönetilebilir hizmetler çözümü sunuyor. Uzun yıllardır iş ortağı olan VMware ile birlikte, Alman Telekom BT hizmet sağlayıcısı T-Systems, VMware Cloud on AWS ile müşterilerinin özel bulut ortamları arasında bağlantı kuruyor.
  • Vodafone ve VMware kurulumu genişletiyor: VMware, ağını güçlendirmeyi, geniş ölçekli operasyonel çeviklik ve maliyet etkinliği elde etmeyi amaçlayan Vodafone’un VMware bulut altyapısındaki kapsam alanını genişlettiğini duyurdu. VMware, telco bulut altyapısı hizmetlerinde Vodafone’un bir numaralı stratejik ortağı olarak kabul ediliyor. VMware’in hizmetleri Vodafone’un dünya çapında faaliyet gösterdiği pazarlarda kullanılıyor. Bu hizmetler, dünyanın 15 ülkesinde, 50’den fazla şehirde, 300’ü aşkın çekirdek ağ fonksiyonlarında her geçen yoğunluğu artan abone trafiğini yürütüyor.

5G’ye geçişi kolaylaştıracak yeni telco portföyü inovasyonları

VMware, mevcut ağların gelir elde etmesinden veya performansından ödün vermeden 5G’ye geçişi kolaylaştıracak telco portföyünü de kapsayan yeni ve gelişmiş çözümlerini duyurdu. Hizmet garantisi ve network sanallaştırmaya odaklanan bu inovasyonlar, VMware’in 5G hazırlığına ve müşterilerinin telco bulutu benimsemelerine yardımcı olmaya yönelik kararlığını ifade ediyor.

  • VMware Smart Assurance: VMware Smart Assurance 10, VMware NSX-T Data Center kapsamındaki taşıyıcı odaklı yeniliklerin yanı sıra, VMware vCloud (NFV) NFV Infrastructure (NFVI) platformu ile de tam entegrasyon sağlıyor. Bu yenilikler, iletişim hizmeti sağlayıcılara, hem bugün çoklu hizmet ve uygulamalar sunabilmeleri hem de geleceğin 5G ağlarını yakalamak için, gelişmiş ağ özelliklerine, hızlandırılmış veri düzlemi performansına ve bir dizi sertifikalı VNF uygulamalarına yönelik hedef tabanlı garanti ve destek içeren güçlü bir altyapısal NFV platformu sağlıyor.
  • vCloud NFV’de ağ gelişimi: VMware NSX-T Data Center, NFV altyapısının tamamını kapsayan bir yazılım ağı sunan ve çoklu telekomünikasyon kullanım senaryolarını destekleyen vCloud NFV’nin temel bileşenlerinden biridir. VMware NSX-T 2.4’ün yeni sürümü daha yüksek düzeyde bulut ölçeği, operasyonel sadelik, dayanıklılık ve performans sunuyor. Ayrıca, IPv6 desteği, hat hızına yakın hız, yüksek erişilebilirlik, NSX-T Data Center’daki her bir işlem başına on binlerce ağa varan ölçeklenebilirlik de bu sürümle birlikte geliyor. Network Service Header tabanlı hizmet zinciri sayesinde, hizmet sağlayıcılar sermaye giderlerini ve operasyonel giderlerini önemli ölçüde azaltırken yeni hizmetleri daha kısa sürede sunabiliyor.
  • VMware Ready for NFV Certification Programı’nın kapsamı genişliyor: VMware, VMware Ready for NFV Certification program kapsamında sertifikalı iş ortaklarının sayısını artırmaya devam ediyor. Bu program, iletişim hizmeti sağlayıcılara, VMware iş ortağı VNF (Sanal Ağ Fonksiyonu) çözümlerinin sorunsuz ve etkili bir şekilde kurulumunu, çalıştırılmasını ve VMware vCloud NFV ile birlikte çalışabilirliğini taahhüt ediyor. VMware hali hazırda dünya genelindeki 85 sağlayıcıdan 105’ün üzerinde Sanal Ağ Fonksiyonlarını sertifikalandırmış durumda. VMware’in her geçen gün büyüyen sertifikalı iş ortakları ekosistemi, iletişim hizmeti sağlayıcılarının başarılı bir şekilde NFV uygulamalarını hayata geçirmelerinin önündeki engelleri kaldırmaya yardımcı olacak güçlü bir pazar yeri yaratıyor.
  • VMware HCX, 5G’ye hazır Telco Bulutlar için çoklu bulut mobilitesini ve sorunsuz geçişi sağlıyor: VMware HCX, iletişim hizmeti sağlayıcılarının, mevcut altyapıları ile ticari OpenStack ekosistemindeki iş yüklerini yeni dağıtık ve çoklu bulut mimarilerine taşıyabileceği 5G ortamlarını birbirine bağlayan hibrit yollar inşa etmelerini sağlıyor. VMware HCX, 1.gün ve 2. Gün operasyonlarına entegre edilebilen geçiş yetenekleri sağlayarak iletişim hizmeti sağlayıcılarının minimum iş kesintisiyle uygulamalarını 5G’ye taşımalarına yardımcı oluyor. VMware entegre OpenStack (VIO), VMware’in Kubernetes orkestrasyon yetenekleri desteğiyle, VMware HCX’in sunduğu kolay geçiş ve çoklu bulut bağlanırlığını tamamlıyor.

Hizmet sağlayıcılara yönelik VMware SD-WAN by VeloCloud tarafında önemli bir ivme yakalandı

SD-WAN, uçtan uca, bulut tabanlı bağlantı ve ölçeklendirme becerisi sayesinde, kurumlar için artık kritik bir teknoloji haline geldi. 5G, daha önce hiç görülmemiş düzeyde bir hız ve çeviklik elde etmek için 5G’nin avantajlarından yararlanmalarını sağlayarak hem kurumlar hem de iletişim hizmeti sağlayıcılarının SD-WAN yeteneklerini geliştirecek.

Dünyanın önde gelen iletişim hizmeti sağlayıcıları, birleştirilmiş uç nokta son kullanıcı kontrol çözümü olarak Workspace ONE’ı tercih ediyor

VMware, geniş bir yelpazede kurumsal çözümler sunmak için dünyanın en büyük iletişim hizmeti sağlayıcılarıyla ortaklık kuruyor. Bu çözümler arasında, dijital çalışma alanı yolculuğunun tüm aşamasındaki müşterilere yönelik mobilite ve çalışma alanı yönetim hizmetleri de yer alıyor. Örneğin, VMware Workspace ONE, tüm müşteri cihazlarında yönetim ve güvenlik sağlıyor. Bu cihazlar arasında, telefon operatörleri tarafından kurumlara sunulan SIM tabanlı cihazlar, çalışanların sahip olduğu cihazlar ile MacBooks ve PC’ler gibi (SIM tabanlı olmayan) uç nokta cihazlar yer alıyor. VMware, Mobil Dünya Kongresi’nde, Workspace ONE’ı müşterilerine sunacak Samsung SDS ve T-Systems ile yeni iş ortaklığını duyurdu.

VMware Pulse IoT Center: Uç ve nesnelerin interneti çözümler için optimize edilmiş güçlü bir altyapı

Nesnelerin interneti gibi yeni teknolojileri hayata geçiren kurumlar, açık endüstri standart bileşenlerinden faydalanabilir. VMware, yeni nesnelerin interneti kullanım senaryolarını desteklemek için konteynerler ve bulut tabanlı teknolojiler için tasarlanmış minimal, bellekte az yer tutan bir Linux işletim sistemi olan Project Photon’un yeteneklerini geliştirdi. VMware Pulse IoT Center ve Photon OS, tüm kurumların değer zinciri kapsamındaki çoklu nesnelerin interneti kullanım senaryolarını, istikrarlı, güvenli ve ölçeklenebilir bir altyapıyla destekliyor. Nesnelerin interneti cihazlarında Photon OS ile birlikte çalıştırılan VMware Pulse IoT Center, güvenli bir şekilde korunmaması durumunda tehdit hassasiyeti yüksek cihazların sertifika, DNS ve şifre üretici hizmetlerle güvenliğini artırıyor. Ek olarak, VMware Pulse IoT Center’ın uzaktan güncelleme yetenekleri, uç cihazlarda çalışan Photon OS’deki güncellemelerin yanı sıra, nesnelerin interneti cihazlarındaki güvenlik yamalarını ve BIOS güncellemelerini gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, VMware Pulse IoT Center ve Photon OS, veri analitiği ve veri filtreleme gibi nesnelerin interneti kullanım senaryolarında veri hazırlama noktasına yakın konteynerleştirilmiş uygulamaların hayata geçirilmesini destekliyor.

Teknoloji Makaleleri