Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hürriyet Emlak veri analizi şirketi satın aldı

hurriyet-emlak-globaltechmagazineTeknolojiye yatırım yapmayı hedefleyen Hürriyet Emlak, veri analizi şirketi Innobil’i satın aldığını duyurdu.

2019’da dijital dönüşümü en üst seviyeye çıkartacak olan Hürriyet Emlak, kısa süre önce duyurduğu dünyanın önde gelen yatırım bankası Goldman Sachs ortaklığının Rekabet Kurulu tarafından onaylandığını da açıkladı.

Emlak sektörünü tek bir çatı altında buluşturan Hürriyet Emlak teknolojiye yaptığı yatırımlara tam gaz devam ediyor. Hürriyet Emlak, web, mobil uygulamalar ve “nesnelerin interneti” gibi kategorilerde sonuç odaklı çözümler sunan veri analiz şirketi Innobil’i satın alarak hem  teknoloji ekibini genişletti hem de kullanıcalarına ve müşterilerine daha fazla fayda sağlayacak ürünleri bünyesine kattı.

Veri analizi şirketi Innobil’in ekibi kadroya dahil edildi

Satın alma sonrasında 14 kişilik Innobil kadrosu Hürriyet Emlak ekibine katıldı. Innobil’in kurucusu olan ve yazılım sektörünün tanınmış isimlerinden Yıldırım Adıgüzel de Hürriyet Emlak’da CTO (Teknoloji Direktörü) görevine atandı.

2019’un Hürriyet Emlak için dijital dönüşümün en üst seviyeye çıkacağı yıl olacağının altını çizen Hürriyet Emlak CEO’su Theo Mseka, “Bünyemize kattığımız veri analiz şirketi Innobil ile teknoloji gücümüzü arttırdık. Dijitale odaklanarak iş ortaklarımızın Hürriyet Emlak üzerinden elde ettikleri gelirleri arttırmak ve kullanıcılarımızın aradıkları eve daha hızlı ve kolay ulaşmalarını sağlamak için ürün geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Dijital yol haritalarına odaklanmak için önümüzdeki dönemde teknoloji yatırımlarına devam edeceklerinin altını çizen Theo Mseka, “Kendimize koyduğumuz çıta Türkiye’nin her bölgesindeki – en güvenilir ve güncel olan – tüm ilanları yayınlamak. Kullanıcılarımıza, tüm farklı bütçe ve ihtiyaçlara uygun gayrimenkul arayışları için en geniş ve güvenilir seçeneği sunmak için gayret gösteriyoruz. Hürriyet Emlak, sektöründeki yeni yetenekleri de bünyesine dahil etmeyi sürdürerek, yenilikçi ürün ve hizmetlere yatırım yapmaya devam edecek.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Goldman Sachs ortaklığına Rekabet Kurulu’ndan onay

Dünyanın önde gelen yatırım bankası Goldman Sachs’ın, Türkiye’de gayrimenkul sektörüne yön veren Hürriyet Emlak’ın azınlık ortağı olmasını öngören anlaşma, Rekabet Kurulu tarafından onaylandı.

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Goldman Sachs’ı Hürriyet Emlak’a ortak yapan anlaşmanın onaylanmasından mutluluk duyuyoruz. Türkiye, emlak alım satın alımında dünyanın en önde gelen pazarlarından biri. Bu durum, Goldman Sachs için de son derece cazipti. Çok iyi bir dönemde bu ortaklık gerçekleşti ve böyle bir yatırım ülkemiz ekonomisi için de önemli. Bu ortaklıktan aldığımız güçle, emlak alım satım ekosistemini büyütmeye devam edeceğiz. Platformumuza yatırımı da sürdüreceğiz. Hürriyet Emlak ile Goldman Sachs’ın deneyim ve bilgi birikimlerinin bir araya gelmesi, pazardaki şeffaflığın artmasını da sağlayacak. Bunun sonucunda da daha güvenli bir sektör ortaya çıkacak” dedi.

Teknoloji Makaleleri