Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kingston Server Premier modüllerine Intel Purley platformundan onay

kingston globaltechmagazineKingston, veri merkezlerine yönelik olan Server Premier modüllerinin Intel Purley platformu için onay aldığını duyurdu.

Kingston’ın Purley onaylı Server Premier modülleri Intel’in altı kanallı sunucu mikro mimarisinin gücünü ortaya çıkarmak için özel olarak tasarlanıyor. En yeni Intel Xeon Scalable sunucu ailesi tarafından desteklenen yeni nesil 2933 MT/s bellek frekansıyla her DIMM, 23,46 GB/s bant genişliği sunabiliyor. Çok kanallı performans için grup halinde kullanıldığında, yoğun bellek gerektiren sunucu uygulamaları için önemli bir performans artışı elde ediliyor.

Kingston 30 yılı aşkın süredir veri merkezleri için müşterilerin tercihi olmaya devam ediyor. Server Premier bellekler sabit bir malzeme listesi kullanılarak geliştiriliyor, böylece markanın her DRAM sürümünde tutarlı sonuç vermesi sağlanıyor. Ürünler erken oluşabilecek arızaları daha fabrikadayken ortadan kaldırmak için tasarlanan için zorlu, dinamik yazma testlerinden geçiyor. Kingston üretim testi süreçlerinin önemli bir parçasını, veri merkezlerinde bulunan anakartlar üzerinde müşterilerin iş yüklerine benzer işlemler uygulayarak yapılan testler oluşturuyor.

Server Premier özellikleri arasında şunlar yer alıyor:

  • Sabit Malzeme Listesi (BOM)
  • 45-90 günlük Parça Değişim Bildirimleri (PCN)
  • Sunucu platformu onayı
  • Intel PCSD sunucu yeterliği
  • Önde gelen sunucu anakartı üreticileriyle uyumluluk
  • DDR4-2400 başlangıç hızları

“En yeni 2933 MT/s bellek modüllerimiz yoğun testlerin ardından onay alarak en son Intel Xeon Scalable platformunu kullanan sunucularda yer almaya hazır hale geldi.” diyen Kingston Sunucu Bellekleri Müdürü Mike Mohney, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sektörde sunduğumuz hizmet, kalite ve uzun ömür sayesinde Server Premier, tüm dünyada önde gelen veri merkezleri ve OEM’lerin tercih ettiği marka oldu. Eşsiz teknik erişime sahip uzmanlarımız müşterilerimizin veri merkezi bellek performansını artırmaya yönelik tavsiyeler veriyor.”

Server Premier modelleri şirketin veri merkezlerine yönelik kurumsal sınıf performanslı bellek serisine dahil. Kingston’ın yakın süre önce piyasaya çıkardığı DC500 Serisindeki her iki SSD ise sıkı Hizmet Kalitesi gereksinimlerini karşılıyor. Böylece tahmin edilebilir rastgele giriş çıkış performansının yanı sıra çeşitli okuma ve yazma iş yükleri için tahmin edilebilir düşük gecikme süreleri elde ediliyor. DC500 serisinde uçtan uca veri yolu korumasının yanı sıra ve ani bir güç kesintisi durumunda kullanımda olan verileri güvene almak için güç kaybı koruması uygulanıyor.

Seride şunlar yer alıyor:

DC500R: Sistem başlatma, web sunucuları, sanal masaüstü altyapısı, operasyonel veri tabanları ve gerçek zamanlı analitik gibi okuma odaklı uygulamalar için ideal. 0,5 DWPD (kullanım ömrü boyunca bir günde sürücünün tamamının kaç kere yazılabileceğini gösteren değer – Drive Writes Per Day) değerine sahip olan DC500R; 480 GB, 960 GB, 1,92 TB ve 3,84 TB kapasite seçenekleriyle geliyor.

DC500M: SSD’den daha dengeli okuma ve yazma giriş çıkış talepleri olan uygulamalardaki karma iş yükleri için geliştirildi. 1,3 DWPD dayanıklılık değerine sahip olan DC500M, raf dizilimli yüksek hacimli sunucu pazarı, çok geniş ölçekli veri merkezleri ve bulut hizmet sağlayıcıları için ideal. Bu model 480 GB, 960 GB, 1,92 TB ve 3,84 TB kapasite seçenekleriyle geliyor.

Teknoloji Makaleleri