Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell EMC ve VMware’den yeni SD-WAN çözümü

dell-technologies-globaltechmagazineDell EMC ve VMware’in ortak geliştirdikleri yeni SD-WAN çözümü ve veri merkezi yapı uyum platformu ile müşteriler ağları, uçtan çekirdeğe ve buluta kadar modernize ediyor.

Dell Technologies, şirketlerin bugünün çok bulutlu dünyasında ağ oluşturma sürecini basitleştirebilmeleri ve ağ oluşturma maliyetini düşürmelerine yardımcı olmak için yazılım tanımlı ağ oluşturma sürecindeki yeni gelişmelerini tanıttı.

Eski geniş alan ağları (WAN’lar) modern, çoklu bulut trafik taleplerini karşılamakta zorlanıyor. Uçta yeni Dell EMC SD-WAN çözümü müşterilerin karmaşık, yenilemesi uzun süren ve pahalı şube ağ bağlantılarından, bulut özelliklerini kullanan ve ekonomik SD-WAN platformuna geçmelerine yardımcı oluyor. Dell Technologies World’de ön gösterimi yapılan yeni çözüm artık tüm dünyada satışa sunuldu ve destekleniyor.

Esnek bir abonelik seçeneği olarak sunulan VeloCloud tarafından sağlanan VMware SD-WAN’ı, tamamı birinci sınıf Dell EMC destek, tedarik zinciri ve hizmetleri tarafından desteklenen birden fazla yapılandırma seçeneğinde çok iyi tasarlamış ve etkili modern cihazlarla bir araya getiren bu Dell EMC SD-WAN Çözümü tek noktadan kolaylık sağlıyor.

VeloCloud tarafından sağlanan VMware SD-WAN şunları içeriyor; kurumsal uygulamalar ve bulut bağlantısı için genel, özel ya da hibrit bulut ağı; şube kurumsal cihazları ve isteğe bağlı veri merkezi cihazları; yazılım tanımlı kontrol ve otomasyon ve sanal hizmet sunumu. Yazılım aboneliği seçenekleri özellikler, süre ve bant genişliği ile ilgili değişen iş gereksinimlerini karşılayacak şekilde yükseltilebiliyor.

VMware Ağ Oluşturma ve Güvenlik İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tom Gillis şu değerlendirmeyi yaptı: “VMware ve Dell EMC tüm ağda genel bulut kolaylığı ve kullanımına yön veriyor. Bu yeni SD-WAN çözümüyle, Dell EMC müşterileri tüm dünyada binlerce müşteriye ve 150.000’den fazla konuma dağıtılan, endüstrinin SD-WAN için tek hiper ölçekli mimarisinden yararlanabilecek. SmartFabric Director ile ilgili ortak mühendislik çalışmalarımız, müşterilere ağ operasyonlarını daha da basitleştirecek ve sorunları giderecek şekilde, fiziksel ağlardan sanal ağlara kadar, çok iyi entegre edilmiş bir çözüm sunacak.”

Hem Fiziksel Hem de Sanal Ağlar için Şeffaflık

Dell EMC ve VMware ayrıca fiziksel anahtar alt katman altyapısının, sanallaştırılmış ve yazılım tanımlı ağların sürekli değişen taleplerine ayak uydurmalarını sağlayan, yazılım tanımlı ağ oluşturma sürecinde bir inovasyon olan SmartFabric Director çözümünü de tanıttı.

Dell EMC SmartFabric Director çözümü, veri merkezi operatörlerinin kolayca Dell EMC PowerSwitch Series anahtarlarına dayalı açık bir ağ alt katman yapısı kurmalarını, çalıştırmalarını ve izlemelerini sağlıyor. Yazılım tanımlı ağ oluşturma sürecini benimsemiş ve fiziksel alt katman ağlarının, üst katman ortamına göre hassas bir şekilde ayarlandığından emin olmaları gereken organizasyonlar açısından bu önemlidir. İki katman arasında şeffaflık olmaması, ağ performansını sekteye uğratacak kaynak tahsisi ve yapılandırma hatalarına yol açabilir.

Dell EMC ve VMware tarafından sunulan bu yenilikçi çözüm, sanal ve fiziksel ağ ortamları arasında niyet algılama odaklı otomatik kaynak tahsisi ve iyileştirilmiş görülebilirlik ve yönetim ile veri merkezi yapılarının tanımlanması, yaratılması ve dağıtılması süreçlerini basitleştirerek şirketlerin ortak yazılım tanımlı veri merkezi vizyonunun kapsamını genişletir.

ESG Research Kıdemli Analisti Bob Laliberte şu sözleri dile getirdi: “ESG, Dell EMC SmartFabric Director’un, organizasyonların temel ağlarının fiziksel ve sanal katmanlarında kapsamlı şeffaflık elde etmelerine yardımcı olmasından ve bunların senkronize edildiğinden emin olmasından etkilendi. SmartFabric Director’un zaman alan bir ağ yapısı yaratma ve dağıtma sürecini önemli ölçüde basitleştirebildiğini ve bununla birlikte, istendiği gibi çalışacağından emin olabildiğini görüyoruz.”

Teknoloji Makaleleri