Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

SMS ile yayılan yeni bir fidye yazılımı keşfedildi

eset-globaltechmagazineSiber güvenlik araştırmacıları kurbanlarının kişi listelerini kullanarak zararlı bağlantılarla SMS üzerinden yayılmaya çalışan, Android/Filecoder.C ailesinden yeni bir fidye yazılımı keşfetti.

Fidye yazılımını dağıtan profil, ESET tarafından bildirilmesine karşın hala etkinliğini koruyor. ESET araştırmacısı Lukas Stefanko’ya göre tehdit henüz küçük ve amatörce olmasına karşın dağılımı geliştikçe ciddi bir tehdit haline gelebilir.

42 Farklı Dilde SMS Atabiliyor

Yeni fidye yazılımının dikkat çekici bir yayılma mekanizması var. Dosyaları şifrelemeye başlamadan önce, mağdurun kişi listesindeki her numaraya bir grup metin mesajı (SMS) göndererek alıcıları fidye yazılımı kurulum dosyasına yönlendiren bir bağlantı iletiyor. Bu yöntem bulaşıcılığın hızla yayılmasına yol açabiliyor. Daha da kötüsü zararlı yazılım bu mesajı 42 farklı dilde gönderebiliyor. Lukas Stefenko, en sıradan kullanıcıların bile mesajların çevirilerinin yetersiz olduğunu hatta bazı dillerde hiç mantıklı görünmediğinin fark edilebildiğini söyledi.

Kendinizi bu tür kötü amaçlı yazılım saldırılarından korumanın en iyi yolu;

Cihazınızı korumak için saygın bir mobil güvenlik çözümü kullanın,

Uygulama tarafından istenen izinlere odaklanın,

Uygulamanın işlevleri için gereksiz görünüyorsa, uygulamayı indirmekten kaçının,

Kullanıcılarınıza farkındalık eğitimleri verin.

Teknoloji Makaleleri