Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix, Palo Alto Networks ile işbirliği yaptığını duyurdu

citrix-globaltechmagazineCitrix SD-WAN uygulamaların performansını optimize etmek ve üstün bir kullanıcı deneyimi sunmak için Palo Alto Networks ile işbirliği yaptığını duyurdu.

Günümüzün işletmeleri, bugüne kadar olduğundan çok daha küresel ve iş birliğine odaklı. İnsanlar herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda, sınırsız sayıda aygıt kullanarak çalışıyor. Ayrıca, farklı sistemlere ve sınırların ötesine erişerek bilgileri ile fikirleri paylaşıyorlar. Bu, endüstrileri bütün olarak dönüştürebilecek ve hatta yeni endüstriler yaratabilecek yeni üretkenlik ve inovasyon düzeyleri vadediyor. Ancak aynı zamanda, şirketlerin dikkatli bir şekilde kendilerini korumalarını gerektiren genişletilmiş bir saldırı düzeyi aracılığıyla yeni risklerin ortaya çıkmasına neden oluyor.

Citrix Systems de şirketlerin bunu yapmasına yardımcı olmak için ağ koruma yeteneklerini genişletiyor. Şirket, Citrix SD-WAN kapsamındaki yeni nesil güvenlik duvarlarının kolay bir şekilde devreye alınmasına ve yönetilmesine olanak sağlamak ve şirketlere varlıklarını şubelerde ve ötesinde korumak için ek güvenlik katmanları sunmak için küresel siber güvenlik lideri Palo Alto Networks ile işbirliği yaptığını duyurdu.

Citrix’in SD-WAN ve Akıllı Trafik Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Chalan Aras, “Uygulamalar ve iş yükleri, çok agresif bir hızla buluta geçiyor ve güvenliğin de bunları takip etmesi gerekiyor. Palo Alto Networks ile şirketlerin kullanıcıları şubeler, veri merkezleri ve genel bulutlar çapında basit ve esnek bir biçimde korumasına olanak sağlayan gelişmiş bir SD-WAN güvenlik çözümü sunabiliriz” dedi.

WAN Uç Noktası Ağı Oluşturma Artık Daha Basit

Citrix SD-WAN, uygulamaların performansını optimize etmek ve üstün bir kullanıcı deneyimi sunmak için gerekli olan otomatikleştirilmiş, güvenli bağlanırlığı sunan yeni nesil bir WAN Uç Noktası çözümü. Palo Alto Networks VM-Series sanal yeni nesil güvenlik duvarlarının ve Prisma Access’in Citrix SD-WAN çözümü ile bütünleştirilmesi sayesinde dağıtık kuruluşlar, ağ ve bulut güvenliklerini kolay ve düşük maliyetli bir biçimde iyileştirebiliyor.

Güvenlik Artırıldı

BT kuruluşları, birleşik yönetim ve kontrol için Citrix SD-WAN Orchestrator’ı kullanarak şunları yapabilir:

  • Ağ ve bulut çapındaki uygulamaları ve kullanıcıları esas alan tutarlı erişim kontrolü ilkeleri oluşturma ve uygulama
  • Palo Alto Networks VM-Series yeni nesil güvenlik duvarının (NGFW) Citrix 1100 aygıtı üzerinde sanal ağ işlevi (VNF) olarak tahsis edilmesini otomatikleştirme
  • İlkelerin tutarlı bir biçimde uygulanması için Palo Alto Networks Prisma Access bulut tabanlı güvenlik duvarlarına bağlantıları otomatikleştirme
  • Citrix Cloud aracılığıyla sunulan Citrix SD-WAN Orchestrator’dan çok katmanlı güvenlik hizmetlerinin tahsisini hızlandırma
  • Kullanıcıları, uygulamaları ve verileri korumak için güvenlik bölgesi segmentasyonu uygulama

Palo Alto Networks’ün Ürünlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Adam Geller, “Günümüzün hibrit, çoklu bulut dünyasında, güvenliğin uygulamalarınız, verileriniz ve kullanıcılarınız kadar çevik olması gerekiyor,” şeklinde açıklıyor. “Citrix ile birlikte, ağ çapındaki ve hem genel hem de özel bulutlar üzerindeki kullanıcılara tutarlı bir koruma düzeyi sağlayan bir dizi bütünleşik ürün sunabiliriz.

Teknoloji Makaleleri