Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı

lenovo-globaltechmagazine2019 yılının üçüncü çeyreğinde teknoloji devi Lenovo’nun net karı müşteri odaklı yaklaşımı ve akıllı dönüşüm stratejisinin sonucu olarak bir önceki seneye oranla yüzde 20 artarak 202 milyon dolara ulaştı.

Vergi öncesi karı ise bir önceki seneye oranla yüzde 45 oranında artarak 310 milyon dolar oldu. Grubun cirosu üst üste dokuzuncu çeyrekte de artış kaydederek 13,5 milyar ABD doları olarak gerçekleşti.

Lenovo’nun cirosu 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 13,5 milyar dolara ulaştı. Vergi öncesi karı ise bir önceki seneye oranla %45 artışla 310 milyon dolar oldu.  Net kar da aynı şekilde %20 artışla 202 milyon dolar olarak gerçekleşti. Gelirler şirketin faaliyet gösterdiği dört coğrafi bölgede (Amerika, Asya Pasifik, Çin ve Avrupa-Orta Doğu-Afrika) dengeli bir dağılım göstermeyi sürdürdü ve her bölge gelirlerde yüzde 20’den fazla pay sahibi oldu. Hisse başına kar üçüncü çeyrekte 1.69 ABD dolarına yükseldi. Global kişisel bilgisayar pazarının % 24.4’ünü elinde bulunduran Lenovo, bu alanda dünya çapında lider konumunu sürdürüyor.

Yazılım ve hizmetler iş hacmi 1 milyar dolar sınırına yaklaştı

Kişisel bilgisayar satışlarında Lenovo, bir kez daha, toparlanma süreci devam eden piyasa genelinden daha fazla büyüme gösterdi. Büyüme Workstation, Thin & Light, Visuals ve oyun bilgisayarlarını da içeren ve her biri geçen yıla oranla çift haneli artış gösteren yüksek büyüme ve üst segment kategorilerinden geldi.

Grup bünyesinde yazılım ve hizmetlerin geliri geçen yıla oranla % 35 büyüyerek 900 milyon ABD doları seviyesine ulaştı. Önemli büyüme kaydeden destek hizmeti ve yan hizmetler de bu performansa ve şirketin nakit akışının çeşitlendirilmesi süreçlerine katkı sağladı. Yazılım ve hizmetlerde çeyrek dönemlik iş hacminin çok yakında 1 milyar ABD dolarını aşması bekleniyor.

Lenovo CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Yang Yuanqing, sonuçlar hakkında şöyle konuştu: “Son çeyrekte gerçekleştirdiğimiz büyüme hızımızla, dinamik ve dalgalı seyreden küresel ticaret ortamında, istikrarlı ve sağlam bir finansal performans göstermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu başarı inovasyona ve dünya çapındaki 180 pazarda bulunan müşterilerimize yönelik yenilikçi taahhüdümüzün ve herkese daha akıllı teknolojiler sunma vizyonumuzun ispatı niteliğindedir.”

Teknoloji Makaleleri