Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

BKM Express ile yapılan bağışlar 10 milyon TL’ye ulaştı

bkmexpress-10milyon-globaltechmagazineTürkiye’de dijital bağışın öncülüğünü üstlenen ve bu kültürün yaygınlaşması amacıyla projeler hayata geçiren Türkiye’nin Dijital Cüzdanı BKM Express, Şubat 2020 itibarıyla 400 bin işlem adediyle 120’den fazla vakıf ve derneğe 10 milyon TL’den fazla bağış yapılmasına aracılık etti.

BKM Express sayesinde birçok kanaldan hızlı ve kolayca sivil toplum kuruluşlarına (STK) ulaşabilen kullanıcılar, BKM Express mobil uygulaması üzerinden tek bir tuşla, www.bkmexpress.com.tr üzerinden ise karekod aracılığıyla STK’lara bağış yapabiliyor. BKM Express ayrıca STK’ların web sitelerinden de bağış toplanmasına aracılık ediyor. “Yuvarla” özelliği sayesinde ise BKM Express kullanıcıları, yaptıkları alışverişlerde isterlerse küsuratları yuvarlayarak STK’lara bağışlanmasını sağlıyorlar. Her yıl sosyal sorumluluk takvimi hazırlayarak, STK’ların özel günlerinde yanında olan BKM Express, son iki senedir aralık ayında düzenlediği Geleneksel BKM Express Bağış Haftası ile de küçük katkıların büyük farklar yaratabileceğine dikkat çekerek, kullanıcılarının yılı iyilikle kapatmalarını sağlıyor.

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu, “BKM Express olarak 2015 yılında hayata geçirdiğimiz dijital bağış özelliğiyle bugüne kadar 120’den fazla sivil toplum kuruluşuna 400 bin işlem adediyle 10 milyon TL bağış yapılmasına aracılık ettik. Amacımız dijital bağış kültürünü tanıtmak ve sosyal sorumluluk bilincini kullanıcılarımızla birlikte artırmaktı. Her yıl katlanarak artan rakamlarla birlikte bugün 10 milyon TL bağış miktarına ulaşmak bizim için mutluluk verici. Mutluluğumuz kullanıcılarımızla birlikte büyürken bundan sonraki süreçte dijital bağış kültürü konusunda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Teknoloji Makaleleri