Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cisco’dan küçük ölçekli işletmelere özel güvenli çözüm portföyü

Cisco-globaltechmagazineCisco’nun güncellenen “İşletmeler için Tasarlandı” portföyündeki yeni teknoloji ve çözümler dijitalleşme ve büyüme sürecindeki küçük işletmelere ihtiyaç duydukları çevikliği kazandırırken, satın almayı, kurulumu ve bakımı basitleştiriyor.

Cisco küçük işletmelere yönelik hizmetlerini, küçük işletme satın alıcılarına yönelik yeni çözüm ve tekliflerle daha da hızlandırıyor. Kasım 2019’da iş ortaklarına yönelik düzenlenen Partner Summit Zirvesi’nde Cisco, yeni “İşletmeler için Tasarlandı” portföyünü tanıtmıştı. Şimdi bu portföy, Fortune 100 listesindeki şirketlere güç katan Cisco teknolojisiyle daha da büyüyor ve aynı yenilikçi teknolojiyi ihtiyaçlarını karşılamak üzere küçük işletmelere de sunuyor.

Küçük işletme büyük iş

Küçük işletmeler günümüzde “büyük iş” olarak kabul ediliyor ve tüm bilim-teknoloji (BT) harcamalarının yüzde 44’ünü temsil ediyor. Küçük işletmelerin iş modellerini dijitalleştirirken, bugün her zamankinden daha çevik olmaları gerekiyor. Bu noktada gelirlerini arttırmalarına, müşteri deneyimini optimize etmelerine ve rakipleri arasında öne çıkmakta, teknoloji kritik bir rol üstleniyor. Küçük işletmelerin güvenli bir şekilde ağa bağlanmaları, kullanıcılarını, verilerini ve cihazlarını her an koruma odaklı olmaları gerekiyor.

Bu ihtiyaçları karşılamaya yardımcı olmak ve küçük işletmelerin esas faaliyetlerine odaklanmalarını sağlamak için Cisco da “İşletmeler için Tasarlandı” portföyünde yepyeni güncellemeler yaparak makine öğrenimi, yapay zeka ve bulut odaklı çözümlerin gücünü bir araya getiriyor, bununla da kalmayıp satın almayı, kurulumu ve bakımı basitleştiriyor.

Basitleştirilmiş deneyimler

  • Küçük işletmelerin ağlarını yönetmek için yeni uygulama: Küçük işletmelerde BT sistemlerinin bakımı ve muhafazası, kısıtlı kaynakları olduğundan karmaşık ve maliyetli olabiliyor. Cisco’nun yeni İşletmelere Yönelik Kablosuz Mobil Uygulaması ‘Cisco Business Wireless Mobile App’ bireyler ya da şirketlerin akıllı telefonlarının rahatlığıyla, her yerden ağları yapılandırmaları ve yönetmeleri için basit bir yöntem sunuyor. Uygulamaya Apple App Store (iOS) ve Google Play’den (Android) ulaşılabiliyor. Cisco.com’daki yeni “Şimdi Satın Al” butonu da Cisco ve iş ortaklarının uzmanlığına daha hızlı erişim sağlıyor.
  • Satın almak artık daha basit: Artık küçük işletme müşterilerimizin doğrudan cisco.com üzerinden ürün ya da çözüm satın alabilmeleri için onları Cisco’nun herhangi bir iş ortağına bağlayan yeni bir seçenek butonu var.Ayrıca, dünyanın dört bir yanında, canlı sohbet ya da en fazla 15 dakika içinde geri aranma yoluyla 24 farklı dilde hizmet veren teknik ekip ve satış uzmanlarına daha hızlı erişim de sağlanıyor.
  • Küçük işletmeler için yeni ürün ve hizmet paketleri: Operasyonel verimliliği arttırırken, maliyeti ve karmaşıklığı daha da azaltmak için, kilit teknoloji alanlarına odaklı paket halinde sunulan çözümler hızla büyüyen işletmeleri destekleyecek.
  • Meraki aracılığıya güvenli bağlanırlık: Ağdaki aksama süreleri ve güvenlik sorunları, gelirleri, müşteri sadakatini ve veri güvenliğini olumsuz etkileyebiliyor. Yeni Meraki Wi-Fi 6 Erişim Noktaları, basit ağ yönetimi özellikleri sunuyor ve daha fazla sayıda BT çalışanına gerek duymadan ağ performansını ve güvenliğini artırmaya yardımcı oluyor. Cisco’nun Küçük İşletmeler için ilk Wi-Fi 6 erişim noktası, hızlı bir şekilde dijitalleşmek isteyen ve büyümekte olan işletmelere esneklik sunuyor.
  • Bulut ortamında yönetilen akıllı kameralar: Kameralar yalnızca stokta eksilme ve diğer riskleri azaltmaya yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda ziyaretçi trafiğinden, hangi vitrin teşhirlerinin daha çok dikkat çektiğini belirlemeye ve hatta park alanlarının etkin kullanılıp kullanılmadığını tespit etmeye kadar birçok farklı alanda değerli çözümler sunuyor. Bu yeni kameralar yüksek kaliteli video oynatma, kablosuz bağlantı, dahili veri depolama ve yerleşik gelişmiş analiz özellikleri içeriyor. Küçük işletmeler için tek bir kamera tüm bir tesisi etkin biçimde kapsayabiliyor.

Amaç en iyi çözümleri sunmak

Cisco Orta Doğu ve Afrika Küçük İşletmelerden Sorumlu Direktörü Hani Raad da yenilenen “İşletmeler için Tasarlandı” portföyünün önemine değinerek şunları söyledi: “Küçük işletmeler çok ciddi bir gelişme potansiyeline sahip. Bu potansiyeli hayata geçirmek içinse çevik, uyarlanabilir ve yenilikçi olabilmeleri şart. Cisco olarak bizim önceliklerimizden biri de küçük işletmelere doğru araçlar ve çözümler sunarak, teknolojinin gücü sayesinde güvenli, güçlü ve güvenilir işletmeler kurmalarını sağlamaktır.”

Teknoloji Makaleleri