Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Oracle, TikTok’un güvenli bulut sağlayıcısı olarak seçildi

oracle-globaltechmagazineOracle Corporation, TikTok’un güvenli bulut teknolojisi sağlayıcısı olarak seçildiğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Zoom’un video konferans kapasitesinin önemli bir kısmını başarıyla Oracle Genel Bulutu’na taşıması, TikTok tarafından verilen bu teknik kararı büyük ölçüde etkiledi.

“TikTok, halihazırda diğer büyük çaplı bulut sağlayıcılarının sunduğu birinci nesil teknolojiden çok daha hızlı, çok daha güvenilir ve çok daha güvenli olması nedeniyle Oracle’ın yeni 2. Nesil Bulut altyapısını tercih etti,” diyor Oracle’ın Teknolojiden Sorumlu Başkanı Larry Ellison. “IDC’nin kısa bir süre önce sonuçlarını yayınladığı ve 935 Altyapı Hizmetleri (IaaS) müşterisi arasında düzenlenen 2020 Industry CloudPath araştırmasında aralarında Oracle, Amazon Web Services, Microsoft, IBM ve Google Bulutu’nun da yer aldığı en büyük IaaS tedarikçilerinden duyulan memnuniyet araştırıldı ve Oracle IaaS en büyük memnuniyet puanını elde etti.”

“Varılan anlaşmanın bir parçası olarak TikTok, Oracle Bulutu üzerinde çalışacak ve bunun karşılığında da Oracle, TikTok Global’de azınlık yatırımcı olacak,” diyor Oracle İcra Kurulu Başkanı Safra Catz. “Oracle, TikTok sistemlerini Oracle Bulutu’nda çabuk bir şekilde kuracak, hızlıca ölçeklendirecek ve çalıştıracak. TikTok için oldukça güvenilir bir ortam sunma ve TikTok’un Amerika’daki kullanıcılarının yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıları için de veri güvenliğini sağlama konusundaki yetkinliğimize yüzde yüz güveniyoruz. Geliştirilen yüksek güvenlik ve garanti altına alınan gizlilik sayesinde de TikTok’un kullanıcı topluluğu hızla büyümeye devam edecek ve bu da tüm paydaşlar için önemli bir fayda sağlayacak.”

Dünyanın en hassas verilerini güvende tutma konusunda on yıllara dayanan deneyimiyle Oracle’ın 2. Nesil Bulutu, baştan sona çalışan uygulamaları tamamen izole edip güvenlik tehlikelerine kendi kendini yönetebilen bir şekilde yanıt vermek üzere geliştirilmiştir. Oracle, güvenli bulut teknolojisini süregelen kod incelemeleri, takip ve denetim çalışmalarıyla birleştirerek ABD’li TikTok kullanıcılarının verilerinin güvende ve gizli bir şekilde saklanmasına benzersiz bir güvence katacaktır.

Teknoloji Makaleleri