Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Otel sektörü Rolva IP çözümleri ile dönüşüyor

rolva-computer-globaltechmagazineOtomasyon IT danışmanlığı konularında otelcilik sektöründe faaliyetlerini sürdüren ve sektördeki birçok uygulamayı ilk kez hayata geçirme vizyonuyla hareket eden Rolva, devreye aldığı projelerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Rolva Genel Müdürü Naci Varol, 30 yıldan fazla deneyime sahip bir şirket olarak otelcilik sektöründe IP dönüşümüne öncülük hedefiyle yola çıktıklarını belirterek; otelcilik sektörünün çok dinamik ve yeniliklere çok hızlı adapte olması gerektiğine dikkat çekiyor. Naci Varol konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Rolva hospitality IoT IP sistemlerde tek veya toplu güncellemeler yapmak için bir platfom ve mimari çözüm oluşturduk. Bu sayede sistemde bir değişiklik  çok uzun zaman gerektirmiyor ve tüm güncellemeler saniyeler sürüyor. Rolva-GRMS (Guest Room Management System) sistemimizin konumlandırılması ile birlikte işletme birçok avantaj ve yönetim kabiliyetine kavuşuyor. Ayrıca KNX tabanlı sistemlerde bir değişiklik yapacağınızda çok uzun bir süreç sizi beklerken,  IP tabanlı çözümlerde iş süreci ve servis alma imkanı kolaylaşıyor. Artık otel yönetiminin otel altyapısını tabletten idare edebildiği bir dünyayı kendilerine sağlayabilmekteyiz. Projelerimizi gerçekleştirirken Cisco gibi dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinin çözümlerini müşterilerimize sunuyoruz. Özellikle The Residence at TUI SENSATORI Barut Fethiye projemizin proje hikayesini müşteri ve işletme memnuniyetini gösterebilmek için kayda aldık ve yayınladık.  “The Residence” markası TUI grubunun dünyada en üst segment için tanımladığı markasıdır.

Otel yatırımcıları platformumuzla, enerji tasarrufu sağlarken, misafirlerinin gülümsemesini hissediyor, sorunlar içinde ayırmıyor. Yenilikler açısından değerlendirildiğinde, IP üzerinde bir yenilik inşa etmek, manevra yapmak daha  kolay.Müdahele için bir notebook, browser yeterli, ek lisans yok, servis faturası yok. Destek almak için Birinin dibinizde olması gerekmiyor, uzaktan servis personelini bağlayın veya bağlanın, hepsi bu. Rolva IP GRMS entegrasyonu ile otel yazımı, veritabanı, IP TV, Cast ve sismik entegrasyon dahil tüm sistemler çevirici olmadan basit ve hızlı şekilde birbiriyle haberleşerek çalışıyor.

Teknolojik altyapının işletmelere kazandırdığı konforun doğru projelendirilmesi ve bu değerin farkına varılması gerektiğine inanıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri