Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

LinkPlus yoluna Redington Türkiye olarak devam edecek

redington-globaltechmagazine2015 sonunda Redington Grup bünyesine katılan LinkPlus, 2021 başından itibaren yoluna Redington Türkiye olarak devam edecek ve grubun global bilgi birikimini, deneyimlerini ve gücünü iş ortaklarının ve kurumsal müşterilerinin hizmetine sunacak.

Teknoloji alanında Türkiye’nin en köklü distribütörlerinden biri olan ve 2015 sonunda Redington Grup’un bir parçası haline gelen LinkPlus, 2021 yılı itibarıyla Redington Türkiye olarak yoluna devam edecek. Redington, bilişim alanına odaklanmış, global ve köklü bir şirket olarak hem Türkiye hem de dünyadaki bilgi birikimini ve tecrübelerini Türkiye’deki iş ortaklarının ve kurumsal müşterilerinin hizmetine sunacak.

1995 yılında kurulan ve 25 yılı aşkın süredir Türkiye bilişim pazarında faaliyetlerini başarıyla sürdürerek büyük bir tecrübe edinen şirket, Redington Grup’un global gücünü de arkasına alarak yeni isim değişikliğiyle yapısını daha güçlü hale getirmeyi ve daha fazla marka ve ürün portföyüyle iş ortaklarına ve müşterilerine daha kapsamlı ve odaklı hizmet vermeyi hedefliyor.

Katma değerli iş modeli anlayışıyla büyük bir başarıya ulaştıklarını ve bu başarı sonucunda global bir şirketin parçası haline geldiklerini ifade eden Redington Türkiye Genel Müdürü Cem Borhan, “Tüm dünyada bilişim teknolojileri hızla gelişiyor ve şirketler büyük bir dönüşümden geçiyor. Pandemiyle birlikte bu dönüşümün hızı arttı ve bilişim teknolojilerine talep daha da yükseldi. Redington Grup, dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren büyük bir şirket ve Türkiye’ye büyük bir yatırım yapıyor. Bu isim değişikliği aslında bu yatırımların bir vurgusu olarak öne çıkıyor. Hem 25 yılı aşkın tecrübeye sahip yerel bir şirket hem de dünya genelinde büyük bir bilgi birikimine sahip bir yapının parçası olarak temsilciliğini yaptığımız markaların sayısını artıracağız ve portföyümüzü daha da büyüteceğiz” dedi.

2020 yılında yüzde 55 büyüdü

2020 yılında pandeminin olumsuz etkilerine rağmen büyüme hedeflerinde herhangi bir değişiklik yapmayan Redington Türkiye, 2020 yılının ilk üç çeyreğinde çalıştığı markalarda döviz bazında yaklaşık yüzde 55 büyüdü ve yılı benzer büyüme seviyesi ile kapatmayı hedefliyor. Şirket aynı zamanda temsil edilen marka sayısını 14’e yükseltti ve ürün portföyünü de bu doğrultuda genişletti. Borhan, “Temsilciliğini üstlendiğimiz marka sayısının artması, iş hacmimizin büyümesi, sektörü daha geniş bir bakış açısıyla ele almamız büyümemizde etkili oldu. Bu anlamda 2020 bizim için pandemi etkisine rağmen hem ürün ailelerinin kapsamını genişlettiğimiz hem de mevcut ürün ailelerinin olgunluk düzeyini artırarak içinde bulunduğumuz koşullara göre çok ciddi bir büyüme ivmesi yakaladığımız bir yıl oldu” dedi.

Pandemi döneminde birçok şirkete finans desteği sağladı

Global bir yapının parçası olmanın verdiği güçle finans açısından oldukça güçlü bir şirket olan Redington Türkiye, birlikte iş yaptığı yerel iş ortaklarına finans desteği sağlıyor ve müşterilerin projelerini hayata geçirmelerine yardımcı oluyor. Tüm dünyada nakit akışı sıkıntısı yaşandığı pandemi döneminde ekosisteminin ayakta kalması ve daha sağlıklı bir yapıyla devam edebilmesi için gerekli finans desteğini sağlayan Redington Türkiye, nakit akışı sıkıntısı yaşayan, finansal anlamda güçlük çeken şirketlere “kanal finansmanı” adı altında ek finansman seçenekleriyle destek oluyor. Bu sayede Redington Türkiye, küçükten büyüğe birçok şirketin finansal anlamda sıkıntı yaşadığı bu dönemde hem ekosistemine güç kattı hem de şirkete olan güveni en üst düzeye çıkarma fırsatı elde etti.

2021 yılında da büyümeye devam edecek

Şirket, 2020 yılında elde edilen büyüme hızının bu yıl da devam edeceğini ve 2022 yılında süreçlerin tamamen normale döneceğini ön görüyor. Şu an için belirsizliğin devam ettiğini ve bu yılının ilk çeyreğinin biraz zorlu geçeceğini belirten Borhan, “Sonraki çeyreklerde yaşanacak gelişmelerle birlikte dünya genelinde işlerin normalleşme sürecine girmesini ve gelecek sene global ivmenin yeniden büyümeye dönmesini bekliyoruz. 2021 bizim için yeni kimliğimizi ve markamızı oluşturduğumuz, yeni iş geliştirmelerinin olacağı, portföyümüze yeni markaların katılacağı, odaklandığımız teknolojilerin daha çok üzerine gideceğimiz, bulut bilişim, veri analizi, yapay zekâ ve güvenlik alanlarında daha da ilerleyeceğimiz çok önemli bir yıl olacak. Yenilenen yüzümüz, yeni kazanacağımız markalar ve insan kaynakları yatırımlarımızla birlikte büyüyerek daha da farklı bir noktaya doğru ilerleyeceğiz” dedi.

Teknoloji Makaleleri