Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yapay zekadan güç alan operasyonlar için iyileştirilmiş güvenlik

VMware-globaltechmagazineVMware, Software as a Service (SaaS) çözümlerinden oluşan vRealize Cloud Management portföyünde yaptığı inovasyonları tanıttı. Yeni ve iyileştirilen özellikler, bir araya gelerek müşterilere hibrit ve çoklu bulut ortamlarını daha güvenli bir şekilde hizmete alabilme ve işletebilme imkanı sunuyor.

Şirketin müşterileri arasında yer alan IHS Markit ve Provident Mexico, kurumsal faydalara daha kısa sürede sahip olabilmek amacıyla daha iyi BT ve kurumsal çevikliğe sahip olabilmek için VMware vRealize Cloud Management çözümlerini kullanıyor.

VMware Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bulut Yönetim İş Birimi Genel Müdürü Purnima Padmanabhan, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Günümüzün belirsizliklerle dolu dünyasında kurumlar rekabet avantajını devam ettirebilmek ve kurumsal büyümelerine hız kazandırmak için çevikliği ve verimliliği artırmanın yollarını arıyor. Bir çeviklik stratejisi olarak bulutu takip eden şirket sayısı artıyor. vRealize Cloud Management da müşterilerin ortamların tamamında tutarlı operasyonlara ve aynı yönetim yapısına sahip olmasını sağlarken uygulamalarını da her yerde çalıştırma imkanı sunuyor.”

Uygulamalardaki, Altyapıdaki ve Platform Hizmetlerindeki Tutarlı Hizmete Alma ve Operasyon

VMware vRealize Cloud Management, müşterilerin uygulamalarını, altyapılarını ve platform hizmetlerini veri merkezinden buluta ve sınıra kadar birçok alanda tutarlı bir şekilde hizmete almasını ve işletmesini sağlıyor. Portföy aynı zamanda hizmetlere hızlı ve kolay erişim sunarak inovasyonlarını daha hızlı yapmalarını sağlıyor, görünürlüğü ve otomasyonu iyileştirerek verimliliği artırıyor ve birleşik operasyon ve yönetim ile riski azaltıyor. Şirket, aralarında VMware vRealize Automation 8.3, VMware vRealize Operations 8.3, VMware vRealize Log Insight 8.3, vRealize Suite Lifecycle Manager 8.3 VMware vRealize Network Insight 6.1 ve VMware Skyline’ın bulunduğu yeni sürümlerin yanı sıra VMware vRealize Operations Cloud, VMware vRealize Log Insight Cloud ve VMware vRealize Network Insight Cloud’daki iyileştirmelerini duyurdu.

İyileştirilmiş Olay ve Veriden Güç Alan Altyapı Otomasyonu

VMware vRealize Automation 8.3, aksiyon alınabilen bilgi, daha iyi güvenlik ve geliştirilmiş performans ile self-servis çoklu bulut, ağ otomasyonu ve DevOps gibi müşterilerin en kritik otomasyon kullanım alanları için iyileştirilmiş çözümler sunuyor. VMware vRealize Automation’ın yeni özellikleri arasında aşağıdakiler yer alıyor:

  • Özellik Grupları: Önceden tanımlanmış veriyle özellik grubu yaratma, güncelleme, okuma ve silme özelliği sayesinde müşteriler özelliklerin gruplarını yeniden kullanarak, kaynak kullanımı takip ederek ve metaveriyi depolayarak daha verimli çalışabiliyor. vRealize Automation, bu imkanları kullanarak ve sürekli güncelleyerek VMware Cloud şablonu geliştirme sürecini daha güçlü ve dinamik hale getiriyor.
  • Güvenlik Özellikleri: Cloud Assembly’de daha güvenli değişken yaratma ve bu değişkeni bir bulut şablonunda ya da ABX aksiyonunda kullanma imkanı, kullanıcıların hassas verileri şifrelenmiş bir formda daha güvenli tutmalarını sağlamanın yanında proje ve tüketim için daha güvenli değişkenleri yeni yöntemlerle oluşturma fırsatı tanıyor.
  • VMware NSX-V’den NSX-T’ye Geçiş: Bu sürüm, artık NSX-V’den NSX-T’ye geçişi destekleyerek müşterilerin için çoklu hipervizörden, çoklu bulut ağından, eksiksiz otomasyon için bildirimsel API’lardan, dahili dağıtık güvenlikten, müdahale tespit ve engelleme özelliğine sahip gelişmiş tehdit korumasından, ağ tehdit analizinden, bulut yerlisi uygulamalar için birleşik ağdan ve güvenlikten, hizmete alımlarda tutarlı ilkelerden ve geliştirilmiş operasyonlardan faydalanmasını sağlıyor.

Bu yeni sürüm ek olarak gelişmiş performans, hizmete alım hızı ve artan verimlilik sunmanın yanında görevlerin daha kısa sürede yapılmasına yardımcı oluyor. Bu sürümde bir sanal makineyi hizmete almak için harcanan süre azalıyor ve vRealize Automation’la kıyaslandığında iki katı daha iyi bir performans sunuyor. Yeni sürüm aynı zamanda yerleştirme mantığındaki iyileştirmeler sayesinde müşterilerin bulut bölgelerinde hizmete alımı dağıtmasını sağlıyor.

Yapay Zekadan Güç Alan Operasyonlar İçin İyileştirilmiş Güvenlik

VMware vRealize Operations özel, hibrit ve çoklu bulut ortamlarını daha iyi optimize etmek, planlamak ve ölçeklendirmek için uygulamalardan altyapıya kendi kendisini çalıştıran operasyonlar sunuyor. Yapay zeka (AI) ve tahminsel analizden güç alan vRealize Operations kesintisiz performans, kapasite ve maliyet optimizasyonu, proaktif planlama, akıllı iyileştirme ve entegre uyumluluk imkanı sağlıyor.

VMware vRealize Operations 8.3 ve VMware vRealize Operations Cloud’un özellikleri arasında aşağıdakiler yer alıyor:

  • Veri Güvenliği Standartları: VMware vRealize Operations 8.3 modülleri, ABD Federal veri güvenliği gereklilikleri için Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2’yi karşılıyor ve Security Technical Implementation Guide’ı (STIG) takip ediyor.
  • VMware Cloud Yapılandırma Üst Sınırları: Müşteriler, VMware Cloud limtilerini ve bu limitlerle bağlantılı olan tüketimlerini daha iyi görebiliyor.

VMware vRealize Log Insight Cloud, hatalar ve Bilgi Tabanı (Knowledge Base, KB) ilişkilendirme, ERI-FIPS uyumluluğu, VMware HCX ve VMware Site Recovery Manager log entegrasyonu ve yerel veri arşivleme desteği için gelişmiş makine öğrenimi (ML) sunuyor.

Uygulamalar, Ağlar ve Güvenlik için Ağ Görünürlüğü ve Sorun Giderme

VMware vRealize Network Insight 6.1 ve VMware vRealize Network Insight Cloud, sanal ve fiziksel altyapıdaki birçok veri kaynağından öğrenerek uçtan uca ağ görünümü sunuyor. Uygulama keşfinin yanı sıra güvence ve doğrulama özellikleri için ML’yi kullanan vRealize Network Insight, karmaşık ağları planlamayı, oluşturmayı ve yönetmeyi kolaylaştırıyor. Yeni sürümde aşağıdakiler yer alıyor:

  • Özelleştirme: Kullanıcıların kalıcı ekranları özelleştirebilmesi için Pinboards’a yapılan iyileştirmeler, Denetçi (Auditor) rolünde başkalarının panolarını görebilme özelliğini sabitleme anından itibaren widget filtre durumunu koruyabilmelerini sağlıyor. Yeni özellikler ayrıca kullanıcılara sonuç olmayan pinleri sabitleme imkanı sunuyor.
  • Çoklu Bulut: VMware Cloud on AWS sınır yönlendirici arayüz istatistikleri, ağda sorun giderme süreçlerini iyileştiriyor.
  • NSX-T Entegrasyonu: NSX Intelligence verisi, uygulama merkezli ağ operasyonu ve sorun giderme görünürlüğü için daha entegre oluyor.
  • VMware SD-WAN: SD-WAN bağlantı kullanımı ve ölçümüyle daha iyi hizmet seviyesi anlaşma (SLA) takibi ve gözlem imkanı için yeni analitik sunuyor.

Potansiyel Sorunlar Üzerinde Artırılan Görünürlük ve Takımlar Arasında Destek Talebi

VMware Skyline, müşterilerinin VMware ortamları arasında proaktif bilgi sunarak sorunların ve planlanmayan kullanım dışı kalma sürelerinin önüne geçilmesine yardımcı oluyor. Skyline Advisor’ın son sürümü, Skyline’ın tespit ettiği zafiyetler üzerinde daha geniş görünürlük sunuyor ve iyileştirilen Support Request görünürlüğü de otomatikleştirilmiş log yükleme özelliği olan Log Assist’in kullanımını kolaylaştırıyor. Bu sürümde aynı zamanda 31 yeni proaktif bulgular ve tavsiyeler yer alıyor.

  • Bulgu Katalogu: Yeni katalog, Skyline’ın kontrol ettiği risk barındıran sorunlar ve zafiyetler üzerinde artırılmış görünürlük imkanı sunuyor.
  • İyileştirilmiş Destek Talep Görünürlüğü: Müşterilerin en çok istediği özellikler arasında yer alan bu yenilik, Skyline yöneticilerinin ekipler arasında destek taleplerini görebilmesini sağlayarak otomatikleştirilmiş destek log paketinin yüklenmesi için Log Assist’ten faydalanmasını kolaylaştırıyor.

IHS Markit, Rekabet Avantajı İçin Bulut Ortamını Otomatikleştiriyor

Merkezi Londra’da yer alan bir kurumsal bilgi sağlayıcısı olan IHS Markit, dünya çapında 50.000’den fazla kuruma ve devlete hizmet veriyor. Şirket, pazara ulaşma hızını artırmak için aralarında VMware NSX-T’li vRealize Network Insight’ın bulunduğu vRealize Cloud Management hizmetlerini kullanıyor. Bu hizmetler, şirketin rekabet avantajını devam ettirmesini sağlayan ürünleri daha hızlı sunabilmesine yardımcı oluyor.

IHS Markit Baş Ağ Mühendisi Andrew Hrycaj, konuyla ilgili şunları söyledi: “VMware vRealize Network Insight Cloud’u şirketimizin uygulama, ağ ve güvenlik görünürlüğünün ve sorun giderme süreçlerinin standart aracı haline getiriyoruz.”

Provident Mexico, Bulutu Kullanarak İnovasyonlarını Hızlandırıyor

Finansal hizmetler şirketi Provident Mexico, tüm uygulamalarını buluta taşıyarak kurumsal büyümesine güç katmak istedi. İş yüklerini ve uygulamalarını çalıştırmak için VMware Cloud on AWS’i tercih eden Provident Mexico, taşıma riskini azaltmak için vRealize Cloud Management’ı kullanmaya başladı. Çözüm, uygulama teslimat altyapısını optimize etmek ve kurumsal hız ve çeviklik gerekliliklerini karşılamak için inovasyona hız kazandırmak amacıyla şirketteki BT liderlerini güçlendiriyor. Provident Mexico, özellikle verimliliğini artırdı, riskini azalttı, bina içindeki ve bulut ortamlarındaki tüketimle kıyaslandığında genel kapasite gerekliliklerini yüzde 30 azalttı.

Provident Mexico Teknoloji ve Dönüşüm Direktörü Néstor Rodríguez de “Özellikle finansal hizmetlerde yüksek değerli iş yüklerini buluta koymayı düşünmek bile korkutucu. Ancak BT ve kurumsal hedefleri gerçekleştirmek için bulutu kullanmak hem gerekli hem de kolay. Eskiden bir uygulamayı sadece üretime sokmak bile bir buçuk yıl sürerdi. VMware vRealize Cloud Management ile artık aylar içerisinde yapabiliyoruz. Adeta oyunun kurallarını değiştiriyor” dedi.

Ürünlerin Erişilebilirliği

VMware vRealize Automation 8.3, VMware vRealize Operations 8.3, VMware vRealize Log Insight 8.3, VMware vRealize Suite Lifecycle Manager 8.3 VMware vRealize Network Insight 6.1 ve Skyline Advisor erişime açıldı. VMware vRealize Operations Cloud, VMware vRealize Log Insight Cloud ve VMware vRealize Network Insight Cloud’taki yeni özellikler ve iyileştirmeler de erişime açıldı.

Teknoloji Makaleleri