Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell Technologies APEX çözüm portföyünü duyurdu

dell-technologies-globaltechmagazineDell Technologies işletmelerin teknolojiyi kullanma şeklini basitleştiren hizmet olarak sunulan APEX çözüm portföyünü duyurdu.

Dell’in hizmet olarak sunduğu BT çözümleriyle elde ettiği uzmanlığa dayanan Dell Technologies APEX çözümü, fiziksel BT altyapısı edinme, yönetme, bakım ve hizmet verme gibi işlemlerle ilgili karmaşıklıkları ve harcanan zamanı azaltıyor. Müşteriler, yeni uygulamaları hayata geçirmek, yeni projeler başlatmak ve kuruluşların değişen ihtiyaçlarını karşılamak için ihtiyaç duyulduğunda BT altyapısını ölçeklendirebiliyor. Tüm süreçler Dell tarafından yürütülüyor ve tek bir konsol üzerinden erişilebiliyor.

Dell Technologies APEX CMO’su ve Başkan Yardımcısı Allison Dew, “Müşterilerin, öğrencilerin, hastaların ve işletmelerin daha da artan taleplerini karşılamak için yapılan inovasyonlar her geçen gün daha da hızlanıyor. Bu, daha çevik ve basit bir teknoloji yaklaşımına olan ihtiyacı artırıyor. APEX bu ihtiyacı karşılıyor. Lider BT portföyümüz, onlarca yıllık veri merkezi hizmetleri deneyimimiz, benzersiz küresel tedarik zincirimiz ve iş ortağı ağımızla benzersiz bir deneyim sunuyoruz. Hizmet olarak sunulan başka hiçbir portföy bizim sunduğumuz özellikleri sunacak kapasitede değil dedi.

Müşteriler, değişen ihtiyaçlara göre BT altyapısını büyütme veya küçültme, varlıkları envanterden çıkarma veya yetersiz kullanılan BT kaynaklarını yönetme gibi iş sonuçları sunan ve en önemli iş zorluklarını çözen bir BT altyapısı istiyor. APEX’in çözüm odaklı yaklaşımı, işletmelerin belirli bir ürün grubunu, teknoloji sürümünü veya spesifikasyonu yönetme ile ilgili endişelerini ortadan kaldırıyor.

Magellan Health Kurumsal Bilişim Hizmetleri Direktörü Jay Pendergraft, “Bizim için sağlıklı ve enerjik bir yaşama ulaşmalarını sağlamak adına hastalarımızla kişisel ilişkiler kurmak büyük önem taşıyor. Bunu elde etmede teknoloji bizim en büyük yardımcımız. Dell Technologies APEX ile hastalarımıza daha hızlı ve daha etkili hizmet vermemize yardımcı olan BT altyapımızı daha etkili bir şekilde kontrol edebiliyoruz” dedi.

Dell Technologies APEX

APEX, kuruluşlara ihtiyaçlarını en iyi karşılayan teknoloji hizmetlerini seçme esnekliği sunuyor. Altyapıyı Dell ve iş ortakları tasarlıyor ve yönetiyor. Kuruluşlar, APEX BT kaynaklarını 14 gün içinde kullanıma alabiliyor ve APEX boyutunu beş gün gibi kısa bir sürede genişletebiliyor. Müşteriler APEX çözümlerini tek bir yerden takip edebiliyor ve yönetebiliyor.

IDC Kıdemli Başkan Yardımcısı Matthew Eastwood, “Günümüzün BT liderleri hizmet olarak sunulan çözümlere daha sıcak bakıyor. IDC olarak, 2024 yılına kadar veri merkezi altyapısının yarısının hizmet olarak tüketileceğini tahmin ediyoruz. Dell’in dönüşmekte olan bir pazarın gereksinimlerini ele almadaki çevikliğinin bir başka örneği olarak öne çıkan Dell Technologies APEX çözümü, müşterilerin BT altyapısını kullanma, tüketme ve basitleştirme isteklerine yanıt veriyor” dedi.

APEX Veri Depolama Hizmetleri, hizmet olarak basitleştirilmiş depolama deneyimi sunuyor

APEX Veri Depolama Hizmetleri, kuruluşların ihtiyaç duyduğu zamanda ve yerde dünyanın önde gelen sağlayıcısından kurumsal depolama sunuyor. Genel bulutta benzersiz bir performans sağlayan APEX Veri Depolama Hizmetleri, şeffaf fiyatlandırmaya sahiptir ve aşım ücreti yoktur.

Şirket içinde, müşteri konumlarında veya ortak konum tesislerinde kullanılabilen bu teknoloji sayesinde kuruluşlar, gereksinimlerini karşılamak için blok ve dosya depolamadan oluşan üç performans katmanı arasından seçim yapabiliyor. Bir veya üç yıllık aboneliklerle sunulan hizmet, 50 terabayttan başlayan kapasite ile sunuyor ve ölçeklendirilebiliyor.

APEX Bulut Hizmetleri, genel bulut, özel bulut ve uç noktalarda tutarlı bir bulut deneyimi sağlıyor

APEX Bulut Hizmetlerinin alt kümeleri olan ve hem geleneksel hem de bulut tabanlı uygulamalar için destek sunan APEX Hibrit Bulut ve APEX Özel Bulut, entegre bilgi işlem depolama ve ağ kaynakları sağlıyor. Müşteriler, yapay zeka ve sanal masaüstü altyapısı gibi kritik iş yükleriyle ilgili ihtiyaçları karşılamak için tasarlanmış hibrit veya özel bulut kaynakları arasından kolayca seçim yapabiliyor.

APEX Bulut Hizmetleri, otomatik yaşam döngüsü yönetimi aracılığıyla işlemleri basitleştiriyor ve kolaylaştırıyor. Müşteriler, bulut kaynaklarını seçtikten sonra kendin yap hibrit buluttan yüzde 86 daha hızlı olan sektörün en hızlı hibrit bulut dağıtımına erişebiliyor. Özel bulut, genel bulut ve uç noktalarda güvenli ve tutarlı altyapı ile müşteriler, iş yüklerini ihtiyaçlarına en uygun ortama yerleştirebiliyor. Kuruluşlar, şeffaf ve öngörülebilir abonelik fiyatlandırmasıyla operasyonel maliyetleri azaltabiliyor ve genel bulut BT harcamalarını kolayca yönetebiliyor.

APEX Özel Çözümler, sektörün en kapsamlı portföyünü hizmet olarak sunuyor

APEX Özel Çözümler sektörün en kapsamlı altyapı portföyünü müşterilere hizmet olarak sunuyor. APEX Flex On Demand, Dell Technologies sunucuları, depolama, veri koruma ve hiper yakınsama altyapısını hizmet olarak sunuyor. Müşteriler, tam olarak istedikleri ürün ve hizmetleri seçebiliyor, sadece kullandıkları hizmet için ödeme yapıyor ve bu kaynakların kullanım miktarını artırıp azaltabiliyor. APEX Data Center Utility, veri merkezlerinde uygulanan özel ölçüm ve yönetilen hizmetler aracılığıyla ek bir esneklik düzeyi sağlıyor.

APEX Konsolu, müşterilere tümleşik deneyim sunuyor

APEX Console, müşterilerin tüm APEX yaşam döngüsünü yönetebilecekleri self servis, etkileşimli bir deneyim sağlıyor. Müşteriler, APEX konsolu üzerinden ihtiyaçlarıyla eşleşen APEX hizmetlerini belirleyebiliyor ve bunlara abone olabiliyor. Dell ise istenen sonuçların elde edilmesi için teknolojileri ve hizmetleri eşleştiriyor.

APEX Konsolu, eyleme geçirilebilir içgörüler ve tahmine dayalı analitik ile sunulan APEX hizmetlerinin izlenmesine ve yönetilmesine olanak tanıyarak BT altyapısını basitleştiriyor. Müşteriler, konsol üzerinden kullanım ve harcama raporlarına erişebiliyor ve APEX hizmetlerini işletmelerinin değişen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde iyileştirebiliyor. Böylece sadece ihtiyaç duydukları zaman ihtiyaç duydukları hizmet için ödeme yapıyorlar.

Dell Technologies ve Equinix, APEX erişimini dünya genelinde ortak konumlara genişletiyor

Dell Technologies, Dell Technologies APEX hizmetlerinin kullanılabilirliğini Equinix veri merkezleri aracılığıyla genişletmek için küresel dijital altyapı şirketi Equinix ile işbirliğine gittiğini duyurdu . Dell, Equinix ile birlikte müşterilere verileri üzerinde denetim sağlarken aynı zamanda altyapılarını dağıtmaları için daha fazla seçenek sunacak. Dell, altyapıyı müşterinin tercihine göre bir Equinix veri merkezi üzerinden yönetecek ve ortak yerleşim maliyetlerini tek bir faturada birleştirecek. Dell altyapısı ve Equinix’in dünya geneline yayılmış konumları sayesinde kuruluşlar, APEX hizmetlerini ihtiyaç duyulan yerlerde sunabiliyor ve kullanılan kaynakların ücretini ödemek için OpEx modeline geçebiliyor.

Teknoloji Makaleleri