Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix ve Google Cloud stratejik ortaklıklarını genişletiyor

citrix-new-globaltechmagazineCitrix Systems ve Google Cloud, kurumsal müşteriler için hibrit çalışmanın geleceğini sunmak üzere stratejik ortaklıklarını genişletiyor. İki şirket bugün, Citrix’in Google Cloud üzerinde yeni bir Hizmet Olarak Sunulan Masaüstü (DaaS) olanağını piyasaya sunacakları yeni bir iş birliğini duyurdu. Bu hizmet, sanallaştırılmış uygulamaların ve masaüstü olanaklarının Google Cloud üzerinde kesintisiz bir şekilde sunulmasını sağlamak için Citrix’in yönetim düzleminden ve pazar lideri HDX protokolünden yararlanacak. Genişletilmiş iş birliği, dağıtılmış ve hibrit çalışanların, nerede olurlarsa olsunlar, etkileşimde bulunmak ve üretken olmak için gereksinim duydukları araçlara ve bilgilere güvenli bir şekilde erişmelerini sağlayacak.

Citrix İş Stratejisi Üst Düzey Başkan Yardımcısı Tim Minahan şunları ifade etti: “Kuruluşlar, artık uzaktan çalışmayı benimsemelerinin gerekip gerekmediği konusunda değil, bunu ne kadar hızlı ve verimli bir şekilde yapabilecekleri konusunda zorluk yaşıyorlar. Google Cloud ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde, müşterilerin, hibrit çalışma modellerini, Google Cloud’un küresel ve güvenli ağında yeni sanal masaüstü olanaklarıyla hızlandırmalarına ve benimsemelerine yardımcı olacağız.”

Kapsamı genişletilmiş sözleşmenin koşullarına göre:

  • Citrix, Google Cloud’un tercih edilen ve stratejik sanal masaüstü hizmet ortağı olacak.
  • Google, Citrix için tercih edilen ve stratejik bir bulut ortağı olacak.
  • Citrix, bulutta barındırılan masaüstü olanakların herhangi bir uç nokta cihazında herhangi bir uygulamayı yayınlamasını sağlayacak olan Citrix’in özel amaçlı olarak oluşturulmuş bir yönetim düzleminden başlayarak, Google Cloud üzerinde bulut hizmetlerinin temelini oluşturacak.

Google Cloud Küresel Ekosistem Kurumsal Başkan Yardımcısı Kevin Ichhpurani ise şunları belirtti: “Ekiplerin dağıtılmış bir ortamda başarılı olmaları için uygulamalara ve çalışma alanlarına neredeyse her yerden kolay, hızlı ve güvenli olarak erişmeleri gerekiyor.  Kuruluşların, her türlü cihaz, uç nokta ve çalışma ortamındaki masaüstü olanaklarına ve uygulamalara düşük gecikme süresine sahip ve güvenilir erişimle, uzaktan çalışmayı uzun vadede desteklemelerine yardımcı olmak için Citrix ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz.”

Bu duyuru, Citrix ile Google Cloud arasında yıllarca süren yakın iş birliğine dayanıyor.  Ayrıca, Telecom Italia gibi müşteriler bundan yararlanmaya hazır durumdalar.

Telecom Italia Dijital Kurumsal Çözümler Başkanı Mauro Maccagnani şöyle diyor: “Telecom Italia (TIM), hizmetlerini daha da iyileştirmek için pazardaki en gelişmiş çözümleri belirleme konusunda her zaman isteklidir. Google Cloud ve Citrix’in birbirlerinin teknolojisinden nasıl yararlanacağını bildiği açık.
Citrix teknolojisi, Google Cloud üzerinde etkin bir şekilde tak ve kullan özelliğine sahip ve bunu çok kolay bir şekilde kurabilirsiniz.”

Teknoloji Makaleleri