Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Web sitelerinin düzenli yedeklenmesi neden önemli

GoDaddy-globaltechmagazineDünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, web sitelerinin güvenliğini sağlamak söz konusu olduğunda yedekleme yapmanın neden önemli olduğunu açıkladı. GoDaddy, web sitesi güvenliğini sağlamak doğrultusunda güvenilir bir host seçme, güçlü şifreler kullanma ve güvenlik izleme araçlarına yatırım yapma gibi çeşitli uygulamalar olduğunu, ancak yedeklemenin öneminin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

GoDaddy MENAT Genel Müdürü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “GoDaddy Web Sitesi Güvenliği gibi araçlar, güvenlik duvarı koruması, kötü amaçlı yazılım taraması, yıllık site temizleme ve düzeltme gibi hizmetlerle küçük işletme sahiplerinin ve girişimcilerin web sitelerini korumalarına ve müşterilerini daha güvende tutmalarına yardımcı oluyor. Ancak işletme ve müşteri dosyalarınızın şifrelenmesi veya silinmesi gibi akla gelebilecek en kötü durumlardan biri gerçekleşirse, bu dosyaları kurtarmanın tek yolu düzenli olarak yedekleme yapmaktan geçiyor. Bu sıkıcı bir iş gibi görünebilir ancak işletmeniz için can kurtarıcı olabilir. GoDaddy Web Sitesi Yedekleme gibi çözümler, bu süreci daha kolay ve verimli hale getirmek için otomatik günlük yedeklemelerin yanı sıra planlı veya isteğe bağlı yedekleme hizmeti de sunuyor.”

GoDaddy’nin, küçük işletme sahiplerinin ve girişimcilerin web sitelerini düzenli olarak yedeklemelerinin önemine yönelik sunduğu üç neden şöyle:

Veri kaybını önlemek

İnsan hataları nedeniyle aksilikler olabilir. Örneğin, biri yanlışlıkla bir dosyayı silebilir ya da değiştirebilir. Web sitenizi düzenli olarak yedeklemenin temel nedeni, verilerinizin küçük ve basit görünebilecek hatalara karşı güvende olmasını sağlamaktır. Veri kaybı birkaç farklı nedenden meydana gelebilir ve bu sebeple web sitenizin son sürümünün ve verilerinin her zaman bir yedeğini tutmanız önemli. Tüm GoDaddy Web Sitesi Yedekleme planları, gerektiğinde verilerin geri yüklenmesine yardımcı olmak için otomatik günlük yedekleme ve tek tıklamayla kolay geri yükleme içerir.

Kötü amaçlı yazılımları temizlemek

Teknoloji geliştikçe “malicious software”in kısaltması olan “malware” ya da kötü amaçlı yazılımlar da gelişti ve birçok web sitesi kötü amaçlı yazılım saldırılarına uğradı veya bu saldırılara karşı savunmasız hale geldi. Daha küçük web sitelerinin bile saldırıların hedefinde olduğunu akılda tutmak önemli. Web sitenizde neler olup bittiğini ve nerelerde güvenlik açıklarının olabileceğini görmek için güvenlik izleme araçlarına yatırım yapmak önemli olsa da hazırda bir yedeğinizin olması, web sitenizin daha hızlı temizlenmesine yardımcı olması açısından da faydalı olabilir. GoDaddy Web Sitesi Yedekleme, sürekli güvenlik izlemeye ek olarak, kötü niyetli kişilerin verilerinizi ele geçirmesini önlemek için yerleşik günlük kötü amaçlı yazılım taraması da sunar.

Hacker’lara karşı koruma sağlamak

Saldırganların doğrudan sitenize erişmeye veya önemli bilgileri çalmaya çalıştığı zamanlar olabilir. Başarılı olurlarsa, yönetici hesabınızı ele geçirip giriş bilgilerinizi değiştirerek sizi dışarıda tutabilirler. Bunu önlemeye yardımcı olmak için sitenizde İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı etkinleştirmeniz önemlidir, ancak en kötü durumda, geri yükleyebileceğiniz bir yedeğinizin bulunması web sitenizin kontrolünü geri almanıza yardımcı olabilir.

Teknoloji Makaleleri