Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Couchbase NoSQL ve bulut bilişimin yol haritasını ele aldı

couchbase-globaltechmagazineKurumsal uygulamalar için tasarlanan modern veri tabanlarının lideri Couchbase açılış konuşmacıları, müşteri oturumları ve sponsorlarının öne çıkan noktalarıyla 20-21 Ekim tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşen ConnectONLINE etkinliğine ev sahipliği yaptı. İki gün süren ücretsiz etkinlik, 10’dan fazla müşteri oturumunun da dahil olduğu geliştiricileri, mimarları, iş ortakları sponsorları hedefleyen 80’den fazla oturuma ev sahipliği yaptı.

Bu yılki etkinlik “Şimdi Modernleştir” temasıyla hem modern veri tabanının önemine hem de kurumları çok daha esnek hale getirmek ve modern uygulamalara dair ilk adımlarını hızlandırmak için geliştirici çevikliğini artırma ihtiyacına odaklandı. Modern veri, NoSQL ve bulut bilişim konularının ele alındığı oturumlarda katılımcılar, sektörün uzmanları tarafından gerçek dünyaya ait kullanım senaryoları, veri trendleri ve en iyi uygulamaları öğrenme fırsatı buldu.

Couchbase CMO’su John Kreisa “Eski veri tabanı teknolojileri artık miadını doldurdu ve iş açısından kritik uygulamaları modernize edebilecek veri tabanlarına ihtiyaç her geçen gün daha da artıyor” dedi ve ekledi: “Bu yılki ConnectONLINE konferansında katılımcılar, müşterilerimizin modernizasyon yolculuklarını ve yeni nesil veri tabanlarının oynadığı kritik rolü ilk ağızdan dinleme fırsatı buldu. Etkinlikte her sektörden dünyanın dört bir yanındaki Couchbase topluluğunun üyelerini ağırlamaktan ve Couchbase’in en son çıkan bulut ve mobil inovasyonlarını sergilemekten çok mutluyuz.”

Etkinlikte öne çıkan ana konuşmacılar

  • Couchbase CEO’su Matt Cain, Couchbase’in üründen sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Scott Anderson ve CTO Ravi Mayuram hem kurumsal modernizasyon yolculuğunun ve hem de DBaaS’ın geleceğini ele aldı ve modernize edilmiş dünyanın neye benzediğini gösterdi.
  • PepsiCo’nun baş mimarı Madhav Mekala satış temsilcilerinin mağazaların uç noktalarındaki çevrim dışı çalışan çözümün mimarisine dair Couchbase’le Pepsi’nin yaptığı iş birliğini anlattı.
  • IDC Research’ün başkan yardımcısı Dave McCarthy verinin depolanması ve işlenmesinde yalnızca buluttan güç alan uygulamaların neden aksaklık sinyalleri verdiğini ve aynı zamanda giderek yaygınlaşan uç teknoloji hizmetlerinin görünümüne dair son hazırladığı çalışmasını ele aldı.

Katılımcılar ayrıca diğer son kullanıcıların modernizasyon yolculuklarını dinledi. Panellerde aşağıdaki şirketler yer aldı:

  • Amadeus müşterilerine ve iş ortaklarına daha iyi hizmet sunabilmek için hem pazara giriş süresini hızlandırmaya hem de veri alışverişini hedefleyen bulut yerel modüler platformun tasarlanışına dair deneyimlerini anlattı.
  • Citigroup çevik yazılım geliştirme ortamında binden fazla eş zamanlı bağlantıyı ölçeklendirirken, Couchbase’in milyarlarca veri noktasını depolayan bir Piyasa Veri Sistemi’ni (Scala, Java, TypeScript) nasıl yeniden tasarladığını anlattı.
  • Mavenir optimal performans sağlamak için mimarisini nasıl yeniden tasarladığını ve Couchbase Cluster’la yük devretme, kurtarma ve yeniden dengelemeye dair özelleştirilmiş izleme paketi geliştirmesini ele aldı.
  • Trendyol e-ticaret ölçeklenebilirliğinde karşılaştığı sorunları çözmek için Couchbase’i nasıl kullandığını ve şirketin performansını, esnekliğini ve ölçeğini geliştirmek adına ilişkisel veri tabanlarından Couchbase’e geçişini anlattı.

Ayrıca ConnectONLINE etkinliği kapsamında 21 Ekim akşamı İstanbul’da Couchbase Türkiye ekibi tarafından müşteri, müşteri adayları ve çözüm ortaklarının katıldığı bir tekne turu düzenlendi. Couchbase’in sunduğu modern ve yenilikçi çözümlerin anlatıldığı gecede konuşma yapan Couchbase Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Satış Direktörü Richard Hawksworth, “Türkiye Couchbase için oldukça önemli bir pazar. Couchbase’in yeni nesil çözümlerini ve sağladığı kolaylıkları katılımcılardan öğrenmek inanılmaz bir deneyimdi. Önümüzdeki süreçte tekrar bu tarz etkinliklerle bir araya gelmeyi umuyoruz.” dedi.

Couchbase bu yılki ConnectONLINE etkinliğinde şirketin ilk Hackathon’una ev sahipliği yaptı. Yarışmacılar, Couchbase ve SDK’larını kullanarak herhangi bir uygulamayı baştan aşağıya tasarlama ve API ya da araç kullanarak geliştirme yetkinliklerini gerçekleştirdiler. “En İyi”, “Couchbase’in En İyi Kullanımı” ve “En Popüler” kategorilerinde nakit ödüller verildi. ConnectONLINE’ın katılımcıları Attendee Hub’ta yer alacak “En Popüler” kategorisi için oy verdi. Hackathon’un kazananları 21 Ekim 2021’deki canlı yayın oturumda açıklandı.

Couchbase, ConnectONLINE 2021’in altın sponsorları RedHat, Infosys, Quest ve CData’ya verdikleri destek için teşekkür eder.

Teknoloji Makaleleri