Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cyberwise’dan ücretsiz endüstriyel siber güvenlik eğitimi

Cyberwise-globaltechmagazineCyberwise, Endüstriyel Kontrol Sistemleri (EKS) siber güvenliği uzmanlık eğitimini sektör profesyonellerine ücretsiz olarak sunuyor. Enerji, sağlık, savunma sanayii ve ulaşım gibi kritik sistemlerin altyapılarında kullanılan EKS’nin siber güvenliğini sağlayacak uzmanlara ihtiyacın her geçen gün arttığını ifade eden Cyberwise, bu ücretsiz eğitimle sektörün bu alandaki açığının kapanmasında önemli bir katkı sunmayı hedefliyor.

Siber Güvenlik sektörünün 2025 yılına kadar 189,7 milyar dolar büyüme elde etmesi bekleniyor, buna dünyada karşın yetenek açığı en çok olan alanlardan biri. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de bu yetenek açığı ile mücadele etmesi gerekiyor. Siber güvenlik alanında bölgesel lider olan Cyberwise, enerji ve doğalgaz altyapıları, su şebekeleri, sağlık sistemleri, raylı ulaşım altyapıları, hava ulaşım kontrol sistemleri, savunma sanayi altyapıları, nükleer tesisler ve üretim tesisleri gibi toplum için kritik öneme sahip altyapıların hepsinde kullanılan Endüstriyel Kontrol Sistemleri’nin (EKS) güvenliği alanında da yeterli uzmanın olmadığının altını çiziyor.

Türkiye siber güvenlik sektöründeki yetenek açığının kapatılması için farklı çalışmalar yürüten Cyberwise, EKS alanındaki güvenlik uzmanı açığının hızla kapanması için önemli bir adım attı ve EKS güvenliği eğitim programını sektör profesyonellerine ücretsiz olarak sunuyor. Cyberwise’ın yeni ürünü ICSFusion markasıyla ortak geliştirdiği proje kapsamında ücretsiz olacak eğitime https://www.digital.cyberwise.com.tr/fusionacademy üzerinden erişilecek.

Çevrimiçi olarak 8 hafta sürecek olan eğitimde; EKS odaklı standart ve regülasyonlar, EKS ile ilgili temel bilgiler, EKS Saldırı Vektörleri ve Yaşanmış Saldırılar, Endüstriyel Siber Savunma, EKS Varlık, Tehdit ve Risk Yönetimi, EKS Zafiyet Yönetimi, Güvenli PLC (Programlanabilir Mantık Denetleyici) Kodlama konuları detaylıca işlenecek ve uygulama pratikleri yapılacak. Hali hazırda siber güvenlik uzmanı, sistem uzmanı, ağ uzmanı, EKS uzmanı olarak çalışanların faydalanabileceği bu ücretsiz eğitim programında katılımcılar her hafta katılım sağlayacakları yoğun eğitim programını tamamladıkları ve sınavları başarılı bir şekilde geçtiği takdirde sertifika sahibi olacaklar. 10 Mart tarihinde başlayacak program 8 hafta boyunca sürecek. Eğitim sadece endüstriyel işletme ve kritik altyapı çalışanlarına açık olacak.

Teknoloji Makaleleri