Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell Technologies’den yeni siber kurtarma çözümleri

dell-technologies-globaltechmagazineDell Technologies, müşterilerin veri merkezlerinde ve çoklu bulut ortamlarında uygulamaları yönetmesine ve korumasına yardımcı olmak için yeni bulut deneyimleri, genişletilmiş bir ekosistem ve teklifler sunuyor. Bu yeni teklifler, kuruluşların her geçen gün sayısı artan platform ve konumlarda bulunan veri ve uygulamalarını kolayca depolamalarına, korumalarına ve yönetmelerine yardımcı olmak için tasarlanıyor.

Dell Technologies co-COO’su Chuck Whitten konuyla ilgili olarak “Müşterilerimiz karmaşıklığın azaltılması konusunda destek istiyor ve genel bulutlarda, veri merkezlerinde ve uç noktalarda bulunan verilerini yönetmek için ortak bir yaklaşım kullanan çözümler arıyor. Şirket içi ve çoklu bulut ortamları ile tekliflerini basitleştiren bir yazılım ve hizmet portföyü oluşturuyoruz” dedi.

CVS Health Başkanı ve CEO’su Karen S. Lynch ise şunları söyledi: “Tüketiciler için nitelikli bir sağlık hizmeti deneyimi oluşturmak amacıyla birbirine bağlı ve daha dijital çözümler sunmak için cesur adımlar atıyoruz. Dell ile olan stratejik iş birliğimiz, çalışma arkadaşlarımız ve tüketicilerimiz için teknoloji yatırımlarımızın değerini artırmaya yardımcı oluyor.”

Dell, şirket içi ortamlarda ve genel bulutlarda siber kurtarmaya yönelik bulut deneyimleri sunuyor

Son Gartner raporuna göre, küresel çapta bilgi güvenliği ve risk yönetimi son kullanıcı harcamalarının, 2021’e göre 13 milyar dolar artarak 2022’de yaklaşık 168 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Siber koruma çok daha öncelikli bir konu olmaya devam ederken Dell, yönetilen siber kurtarma tekliflerine yönelik yeni opsiyonlar ve çoklu bulut ortamları için genel bulut siber kurtarma çözümleri sunuyor.

Dell, APEX portföyünü yeni Dell APEX Cyber Recovery Services (Dell APEX Siber Kurtarma Hizmetleri) ile güçlendiriyor. Bulut deneyimi sunan bir dizi yeni APEX çözümünün ilki olan APEX Siber Kurtarma Hizmetleri, siber saldırılardan kurtarma sürecini kolaylaştırıyor. Dell, günlük siber kurtarma kasası işlemlerini yönetiyor ve veri kurtarmaya yardımcı oluyor. Dell, standart konfigürasyonlar, basitleştirilmiş Dell destekli kurtarma seçenekleri ve dünya çapında dağıtılan yaklaşık 2.000 izole kasa çözümünden elde edilen uzmanlıkla bir as-a-Service (aaS) deneyimi sunuyor.

Dell, Dell PowerProtect Cyber Recovery for Microsoft Azure’un piyasaya sürülmesiyle çoklu bulut ekosistemine erişimi artırıyor ve genel bulutlara yönelik veri koruma tekliflerine hızlı erişilmesini sağlıyor. Microsoft Azure Marketplace üzerinden sunulan geniş yelpazedeki Dell tekliflerine eklenecek yeni hizmetin kuruluşlara sunacağı imkanlarsa şöyle sıralanıyor:

    • Verileri bir fidye yazılımı saldırısına karşı daha güvenli bir şekilde koruma ve izole etmek için siber dayanıklılığı artıran ve siber saldırıların etkisini azaltmaya yardımcı olan genel bulutta izole bir siber kasa dağıtımı
    • Bir siber saldırı durumunda veri merkezi içinde kurtarma da dâhil olmak üzere, yeni bir Azure özel ağında veya etkilenmemiş bir Azure ortamında esnek kurtarma seçenekleri sağlama

Dell ayrıca CyberSense for Dell PowerProtect Cyber Recovery for AWS’i başlatarak AWS ile olan iş birliğini ilerletiyor. Bu teklifle kuruluşlara sunulacak fırsatlar da şöyle belirtiliyor:

    • Adaptif analitik kullanımı, meta verileri tarama ve dosyaları tamamlama, veri kurtarmayı algılamak, teşhis etmek ve hızlandırmak için makine öğrenimi ve adli araçları uygulama/kullanma
    • Bir siber saldırının gerçekleşip gerçekleşmediğini belirlemek için dosyaları ve veritabanlarını izleme ve daha güvenli ve hızlı kurtarma için bilinen en son bozulmamış veri kopyasını belirleme

Dell, genel bulutlarda veri depolama hizmetlerinin tanıtımını yapıyor

Ocak ayında başlatılan Project Alpine’in üzerine ekleme yaparak Dell, depolama yazılımının AWS ve Azure gibi genel bulutlarda nasıl kullanılabileceğini gösteriyor. Project Alpine, şirket içi ve genel bulut ortamlarında veri mobilitesi ve ilgili işlemlerin yürütülmesini sağlayacak. Kuruluşlar, genel bulut verimliliğinde performans ve endüstri lideri kurumsal depolamaya dayalı koruma sağlayacak Dell depolama yazılımı ve hizmetlerini hızla dağıtabilecek veya kolayca kullanabilecek.

Genel buluttaki Dell depolama yazılımıyla müşteriler, verileri sorunsuz bir şekilde buluta taşıyabilecek ve bulut tabanlı analitik hizmetlerinden yararlanabilecek. Geliştiriciler, uygulamaları bir kez yazıp çoklu genel bulutta, bulutta yerel bir deneyim oluşturmak için ihtiyaç duyulan herhangi bir yerde dağıtabilecek.

Dell ve Snowflake, çoklu bulut deneyimini genişletmek için iş birliği yapıyor

Dell ve Snowflake, Dell kurumsal depolama alanındaki verilerin Snowflake Data Cloud ile haberleşmesi için birlikte çalışacak. Alanında bir ilk olan bu iş birliği, müşterilere çoklu bulut ortamlarında çalışma konusunda daha fazla esneklik sağlayacak, veri egemenliği gereksinimlerini karşılayacak ve verilerin her nerede bulunuyorsa bulunsun kolayca iç görülere dönüştürülebilmesini sağlayacak.

Dell ve Snowflake müşterileri, Snowflake Data Cloud ile Dell nesne deposunda tutulan şirket içi verileri kullanırken verilerini yerelde tutabilecek veya sorunsuz bir şekilde genel bulutlara kopyalayabilecek. Her iki şirket, 2022’nin ikinci yarısında ürün entegrasyonlarını yapacak ve pazara açılma çalışmalarını sürdürecek.

Dell APEX Cyber Recovery Services bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunuldu. Dell PowerProtect Cyber Recovery for Microsoft Azure, 2022’nin ikinci yarısında dünya genelinde kullanıma sunulacak. CyberSense for Dell PowerProtect Cyber Recovery for AWS, 2022’nin ikinci yarısında dünya genelinde kullanıma sunulacak.

Teknoloji Makaleleri