Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Gtech Akademi gençlerle geleceği yazıyor

GTech-globaltechmagazine2000 yılından bu yana müşterilerine dijital dönüşüm süreçlerinde katma değerli ürünler ve hizmetler sunan GTech 2022 yılına Türkiye’de finansal teknolojiler sunan en güçlü firma olma hedefiyle girdi. Aynı hedefi yurt dışı açılımı için de belirleyen ve geçen yıl insan kaynağını %57 büyüten GTech, sürdürülebilir büyüme hedefine ulaşmak için yetkin insan kaynağına önemli yatırım yapıyor.

Dünya çapında güçlü bir oyuncu olmak için yetkin insan kaynağına sahip olmak gerektiğine inanan GTech, bu bağlamda geçtiğimiz aylarda çalışanlarını şirkette pay sahibi yaptığını duyurmuştu. Mevcut çalışanlarını pay sahibi yaparak sürdürülebilir büyümesini destekleyen GTech’in , 7 yıl önce teknoloji sektörüne nitelikli eleman kazandırma misyonuyla hayata geçirdiği GTech Akademi ile yeni insan kaynağına ulaşmak konusunda da eli oldukça güçlü.

Teknolojide yaşanan hızlı dönüşümün getirdiği nitelikli, donanımlı ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılayarak teknoloji sektörünün gelişimine katkıda bulunmak misyonuyla bir sosyal sorumluluk açılımı olarak hayata geçirilen GTech Akademi’yi dereceyle bitiren gençlerin sektörde iş aramalarına gerek kalmadan şirket bünyesinde istihdam edildiğini belirten GTech kurucusu ve CEO’su Mine Taşkaya, “Yetkin insan kaynağını bünyemizde bulundurmak bizim dünya çapında güçlü bir oyuncu olabilmemizin temel dinamiğini oluşturuyor. Bu bağlamda GTech Akademi bizim için çok önemli bir kaynak. Akademi ile geleceğin parlayan gençlerine hem profesyonel hayatlarında yardımcı olmak hem de sosyal fayda sağlamak amacıyla ücretsiz eğitim fırsatı ve bunun yanında mentorluk desteği sunuyoruz. Programlarda yalnızca teknik bilgi vermekle kalmıyor, iş hayatının dinamiklerini ve öğrendikleri bilgilerin gerçek hayattaki yerlerini anlatıyoruz. Bugüne dek programımıza dâhil olan gençler arasından 61 kişiyi GTech’te istihdam ettik, bu sene de başarılı yeni mezunlarımızdan ekibimize pek çok arkadaşımızı dâhil edeceğiz ” dedi.

“Gençlerle geleceği yazıyoruz” diyen GTech Akademi’nin eğitim programına katılan gençler, yeni nesil teknolojileri sadece teorik olarak değil uygulamalı olarak da öğrenme fırsatı yakalamanın yanında sektörün ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda kendilerini geliştirebilecekleri yepyeni fırsatları keşfetme imkânı da buluyor. Eğitimini tamamlayan gençler, başta GTech olmak üzere sektörün önde gelen oyuncuları tarafından sunulacak kariyer imkânlarından faydalanabiliyor.

GTech Akademi 7 yılda aldığı 16.303 başvuru ile bir ihtiyaca çözüm modeli oluşturduğunu gözler önüne sererken, alanında uzman kişiler tarafından verilen eğitimlerle sektöre donanımlı teknoloji uzmanları yetiştiriyor. 2021 yılında toplam 4.126 başvuru alan Akademi, yeni döneminde Finansal Teknolojiler, Büyük Veri, Veri Tabanı, Veri Ambarı  ve Kurumsal Performans Yönetimi olmak üzere 5 farklı konuda eğitim fırsatı sunuyor.

GTech’in, teknoloji sektörünün gelişimine ve ekosisteme katkı sağlama misyonuyla bir sosyal sorumluluk yaklaşımı olarak hayata geçirdiği GTech Akademi bugüne dek yüzlerce gence dokundu. Mezunlarının GTech bünyesinde olduğu kadar sektördeki farklı kurumlarda da istihdam edildiği GTech Akademi’ye, kariyerini Veri Bilimci, Veri Mühendisi, Veri Mimarı, EPM Danışmanı ve  Finansal servisler danışmanı olarak geliştirmek isteyen yeni mezun veya yüksek lisans öğrencileri ile maksimum 3 yıl yazılım deneyimi olan gençler başvurabiliyor.

Teknoloji Makaleleri