Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kripto paralardan kar elde etmek için 4 popüler yöntem

kripto-para-globaltechmagazineBitcoin’in düşüşünün devam etmesiyle birlikte birçok yatırımcı, kripto para piyasasında ayı sezonunun dibine dair spekülasyonlara başladı. Bu nedenle, ayı piyasasının ne zaman dibe vuracağını tahmin etmek ve ayı piyasasında nasıl kar elde edileceğini araştırmak son zamanların en popüler konuları haline geldi.

CoinMarketCap alınan verilerine göre, Bitcoin’in fiyatı 9 Haziran’da 30.000 ABD doları civarındaydı ve geçen yıl Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.789.63 ABD doları ile keskin bir tezat oluşturuyor. Bu sürede piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para biriminin değeri %57 düşüşle 563,33 milyar ABD dolarına düştü.

Düşen varlık fiyatları nedeniyle ayı piyasasında kâr elde etmenin zor olduğuna dair yaygın bir inanç mevcut – eğer meydana gelse bile fiyat artışları uzun sürmez, bu nedenle fiyat artışlarını kovalayan yatırımcılar genellikle tuzağa düşer.

Ancak, aşağı yönlü piyasa koşullarına rağmen sağlıklı kârlar elde etmek oldukça mümkün. Ayrıca, zorlu piyasa koşullarında akıllıca işlem yapmayı öğrenmek, yatırımcıları uzun vadeli işlem becerilerine fayda sağlayacak bilgi ve becerilerle donatacaktır.

Futures ve opsiyon işlemleriyle kısa pozisyon açın

Ayı piyasası, fiyatın sürekli olarak düştüğü bir piyasa anlamına gelmeyebilir. Bir varlığın gelecekte bir noktada düşeceğini düşünen yatırımcılar için, varlığı açığa satmak iyi bir seçenek olabilir. Kripto paraların genel finansta sağladığı ilgiyle birlikte, varlıklarla açığa satış yapabileceğiniz yer ve yolların sayısı da arttı.

Huobi Global’de yatırımcılar USDT/Coin teminatlı futures veya USDT/Coin swap ürünleri ile ister yaygın tokenler, ister NFT veya metaverse varlıkları için kısa pozisyon açabiliyor.

Yatırımcıların gelecekte fiyatın düşeceğini tahmin etmesi durumunda, alım opsiyonu satmak veya satım opsiyonu satın almak da etkili birer yöntemdir. Huobi Global, geçtiğimiz Ocak ayında Huobi Options ürününün yeniden tasarlandığını duyurmuştu. Geleneksel opsiyon kontratlarına benzer şekilde Huobi Options, yatırımcılara ek riskten korunma ve arbitraj fırsatları sunarak alıcılara belirli bir tarihten önce veya belirli bir tarihte önceden belirlenmiş bir fiyattan bir varlık alma veya satma hakkı veriyor. Yatırımcılar, dayanak varlığın gelecekteki fiyat hareketlerini, varlığın kendisinden çok daha düşük bir maliyetle gelir için spekülasyon yapmak veya mevcut pozisyonlarının maruz kaldığı riskten korunmak için Huobi Options ürününü kullanabiliyor.

Grid işlem

Ayı piyasasında bile, piyasalar çoğu zaman yatay hareket eder. Bu nedenle, menzile bağlı bir piyasada düşükten alıp yüksekten satarken kayda değer karlar elde edilebilir.

Huobi Global mobil uygulamasında sunulan grid işlem botu, kullanıcıların belirli bir varlığın fiyatının üstünde ve altında belirli düzenli aralıklarla emir vermelerini, satın almalarını ve satmalarını sağlıyor. Parametreler ayarlandıktan sonra, sistem otomatik olarak belirlenen fiyat aralığında “düşük al” ve “yüksek sat” işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu nedenle, piyasa fiyatlarını aktif olarak izlemeseler bile kullanıcıların kar elde etmesi mümkün.

Kullanıcılar, mobil uygulama içinden Grid İşlem işlevine eriştikten sonra, PNL’ye ve belirli bir stratejiyi izleyen kullanıcı sayısına göre sıralamaları görebilir. Acemiler diğer kullanıcıların stratejilerini basitçe ‘Kopyalayabilir’, tecrübeli kullanıcılar ise botun arayüzüne girmek veya modları özelleştirmek için “Özelleştir”i seçebilir.

Sabit yatırma

Sürekli piyasa düşüşünün olduğu dönemlerde, yatırımcılara varlıklarını zararına satmak istememeleri durumunda genellikle fiyatta bir dönüm noktası beklemeleri tavsiye edilir. Bununla birlikte, bir yatırımcı Bitcoin, Ethereum ve USDT gibi yaygın kullanılan varlıklara sahipse, özellikle yatırımcı bu tür varlıkların uzun vadeli potansiyeline inanıyorsa, böyle bir hareket tavsiye edilmeyebilir. Geçtiğimiz süreçte de, fonların boşta kalmasına izin vermemek adına yaygın kullanılan varlıklara yönelik bir dizi yüksek verimli finansal yönetim ürünü piyasadan büyük talep gördü.

Huobi Global, kripto varlık staking alanının ihtiyacını karşılamak amacıyla, yaygın kullanılan varlıklar için sabit staking ile yüksek YGO sunmaya odaklanan bir kripto-finansal yönetim ürünü olan PrimeEarn’ü kullanıcılarına sundu. Yatırımcılar, Huobi PrimeEarn Bol Kazançlı Salı etkinliklerine katılarak, BTC, USDT ve ETH gibi yaygın kullanılan kripto varlıklarını 14 gün boyunca stake ederek %30’a varan YGO kazanabilirler. PrimeEarn, yalnızca bir kişinin yatırabileceği miktara bir üst sınır koymamakla kalmıyor, USDT ve ETH staking işlemleri için sunulan %20 – %30 oranındaki YGO ile mevcut rekabetçi piyasadaki en cazip oranları sunuyor.

PrimeEarn ile geçtiğimiz ay stake edilen toplam miktar 660 milyon USDT ve bugüne dağıtılan verilen toplam getiri 2,5 milyon USDT’ye ulaştı. Grup yarışmalarına katılan kullanıcılar için ek avantajlar 5 milyon USDT’ye kadar çıktı. Son PrimeEarn etkinliğinde ise tüm ürünler dakikalar içinde tükendi.

Token airdrop’ları

Ayı piyasası esnasında, dikkatsiz bir hareket büyük kayıplara yol açabilir. Proje tarafları ve merkezi borsalar tarafından sağlanan airdroplar, piyasa genelindeki kötü duruma biraz da olsa iyi gelebilir. Yatırımcıların düşük maliyetli listeleme fiyatlarıyla yüksek potansiyele sahip varlıkları satın almalarına olanak tanıyan bu tür araçlar, kaçırılmaması gereken mükemmel servet fırsatlarıdır.

Geçtiğimiz yıl başlatılan Huobi Primelist ve Huobi CandyDrop programları, kullanıcıların son teknoloji projelere yatırım yapmalarına olanak tanıyan  yöntemler sunuyor. Kullanıcılar Primelist ile projenin ilk borsa arzına katılmadan yeni listelenen tokeni listeleme fiyatından alabiliyorken, Candydrop kullanıcıları ücretsiz token airdrop’larla buluşturuyor.

Huobi Global tarafından yayımlanan verilere göre, 12,27 milyon USDT ödül havuzuna sahip son 100 CandyDrop etkinliğine 2,83 milyon kullanıcı katıldı; bunların arasından 772.000’den fazla kullanıcı airdrop ödülü kazandı. Etkinliklerde listeleme günündeki en yüksek fiyata göre üç kullanıcı 4.015 USDT değerinde token kazandı.

Sonuç olarak, yatırımcılar ayı piyasasının kıyamet anlamına gelmediğinin farkında olmalı. Bugün piyasada bulunan çeşitli yenilikçi ürünler, sağlıklı karları garanti etmekten daha fazlasını sağlayabilir; tek gereken, hangi finansal ürünlerin kişinin yatırım stratejisiyle uyumlu olduğu konusunda doğru kararlar ve bilgidir.

Teknoloji Makaleleri