Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HPE GreenLake özel bulut deneyimini yeniden tasarlıyor

hpe-globaltechmagazineHewlett Packard Enterprise, kurumların tüm uygulamalarını ve verilerini modernize etmelerini sağlayan HPE GreenLake için geliştirilen platformu ve yeni bulut hizmetlerini tanıttı. Güncellemeler pazara daha fazla çeviklik, kontrol ve hızlı değere ulaşma süresi sağlayan, açık, güvenli ve ölçeklenebilir bir uçtan buluta platform sunan HPE GreenLake’e yönelik her çeyrekte zenginleştirilen inovasyona dayanıyor. Buna şirketin hibrit stratejisini güçlendirmek için bulutta yerel bir deneyim sağlayan, yeniden kurgulanmış modern bir özel bulut da dahil.

HPE Başkanı ve CEO’su Antonio Neri, şunları söylüyor: “Üç yıl önceki HPE Discover etkinliğinde HPE, tüm portföyümüzü 2022 yılına kadar hizmet olarak sunmayı taahhüt etmişti. Bugün HPE Discover etkinliğimizde yalnızca bu taahhüdümüzü yerine getirmekle kalmayıp, yeni bir şirket haline geldiğimizi söylemekten gurur duyuyorum. HPE GreenLake, sektör lideri bulut hizmetleri kataloğumuz eşliğinde kuruluşların uçtan buluta tüm iş yükleri için veri öncelikli modernizasyonu yürütmelerini sağlıyor. Bugün açıklanan yenilikler, pazara yenilik ve dönüşüm getirmek için eşsiz bir platform sağlama vizyonumuzu daha da geliştiriyor.”

HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise

Uygulama karmaşası, maliyet, kontrol zorluğu, veri yoğunluğu ve veri gecikmesi dahil olmak üzere birçok nedenden dolayı şirket içinde ve uçta özel bulut pazarı büyümeye devam ediyor. Farklı sektörlerdeki kurumsal müşteriler, hibrit, çoklu bulut ve dijital dönüşüm stratejilerinin bir parçası olarak modern özel bulutları benimsiyor. Bununla birlikte karmaşık yapı, manuel süreçler, görünürlük, yönetişim eksikliği ve işletmenin ihtiyaçlarını karşılamak için ölçeklenemeyen dar odaklı çözümler nedeniyle geleneksel özel bulut teklifleri bugüne kadar bu vaatleri yerine getiremedi.

Pazardaki bu ihtiyacı gören HPE GreenLake, departmanlara özel iş yüklerinden binlerce uygulama ve iş yükünü kapsayan büyük, çok uluslu girişimlere kadar, kullanım başına ödemeye dayanan özel bulutu kullanıma sunmak isteyen kuruluşlar için en iyi çözüm haline geldi.

HPE GreenLake, otomasyona dayalı, esnek, ölçeklenebilir ve kurumsal nitelikte özel bulut deneyimini yeniden tasarlayan teklifi HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise ile bu ivmeyi hızlandırıyor. Hem bulut yerel hem geleneksel uygulamalar için oluşturulan HPE Private Cloud Enterprise, modüler altyapı ve yazılımlarıyla yalın donanım, sanal makineler ve kapsayıcı iş yüklerinin dağıtımını destekliyor.

  • Altyapıyı değil iş yüklerini yönetebilirsiniz – HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise, kurulum, tedarik, ürün yazılımı güncellemeleri, bakım, operasyonlar, donanım, büyüme planlaması ve destek dahil olmak üzere tüm yaşam döngüsünü kapsayan kurumsal düzeyde SLA’lar eşliğinde sunuluyor.
  • Hem bulut yerel hem geleneksel uygulamalar için açık platform – Maliyet, risk, verileri taşıma ve yeniden düzenleme çabası olmadan, basitçe ve hızlı bir şekilde geniş ölçekte hem geleneksel hem bulut yerel uygulamaları çalıştırabilirsiniz.
  • DevOps ve otomasyon için oluşturuldu – Modern DevOps modeli için tasarlanan HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise, programlı olarak sağlanabiliyor, yapılandırılabiliyor ve ölçeklenebiliyor. Böylece kuruluşun onaylı konfigürasyonlarına, araç zincirlerine, imajlarına ve ağlarına entegre oluyor.
  • HPE GreenLake pazar yerinden yararlanabilirsiniz – 80’den fazla bağımsız yazılım evine (ISV) erişerek büyüme imkanına sahip olabilirsiniz. HPE GreenLake pazaryeri, ISV’ler, hizmet sağlayıcılar ve ortak barındırma tesislerinden oluşan sağlam bir ekosistem olarak, müşterilerinin ve iş ortaklarının yazılımlarını, özel bulutlarını kolaylıkla dağıtmalarını sağlıyor. Sunulan çözümlerin hepsi HPE GreenLake platformu için önceden test edilmiş ve nitelikli çözümlerden oluşuyor.
  • Maliyet kontrolü ve şeffaflık elde edebilirsiniz – Müşterilere daha düşük ve öngörülebilir bulut kullanım maliyetleri sağlayabilirsiniz. Müşteriler tüketim analitiğiyle kullanım ve harcamayı takip edebilir, maliyetleri hizmet türüne, konuma veya iş birimine göre görüntüleyip optimize edebilir ve özel bulut dağıtımı genelindeki kullanımını toplu olarak takip edebilir.

HPE GreenLake Veri, Depolama ve Bilgi İşlem Bulut Hizmetleri

HPE, yeni duyurusunda kuruluşların veri öncelikli modernizasyonu yönlendirmesine yardımcı olmak için tasarlanmış birden çok bulut hizmetinin detaylarını paylaştı:

  • Data Fabric için HPE GreenLake – Data Fabric için HPE GreenLake, hibrit ortamlar için analize hazır veri örgüsü içeren bir hizmettir. Hizmet, şirket genelindeki verilere erişim yoluyla tek bir veri deposuyla üretkenliği artırıyor.
  • HCI için HPE GreenLake (Hiper Bütünleşik Altyapı) – Hibrit bulut ortamında sanal makineleri (VM’ler) ve altyapı yönetimini basitleştirmek için SaaS tabanlı arabirim üzerinden sunulan bulut operasyonları.
  • Blok Depolama için HPE GreenLake – Bulut işletim modeli üzerine kurulu yüzde 100 veri kullanılabilirliği1 sunan, sektörün ilk hizmet olarak blok depolaması (STAaS). Yeni STaaS teklifleri, müşterilerin genel amaçlı iş yükleri için maliyet açısından optimize edilmiş depolama hizmetlerinden yararlanabileceği genel amaçlı hizmet katmanlarını içeriyor.
  • Olağanüstü Durum Kurtarma için HPE GreenLake – Sınırsız ölçekte, kullandıkça öde modeliyle kurtarma deneyimini mümkün hale getiriyor. Olağanüstü Durumdan Kurtarma için HPE GreenLake ile müşteriler, kesintiden birkaç saniye öncesine kadar dakikalar içinde kurtarma yapabilirler. Fidye yazılımlarından beklenmedik kesintilere ve doğal afetlere kadar, kurtarma noktası hedefleri (RPO’lar) ve kurtarma süresi hedefleri (RTO’lar) eşliğinde operasyonlarınızı kolaylıkla ve gönül rahatlığıyla sürdürebilirsiniz.
  • Yedekleme ve Kurtarma İçin HPE GreenLake – AWS dağıtımınız için verimli bir yedekleme çözümü sunuyor. AWS’deki iş yüklerinizi desteklemek için sanal makinelere yönelik desteğini genişletiyor. Hem şirket içi hem de bulut iş yükleriniz için tek bir yönetim konsolu ve birleşik bir hizmet olarak yedekleme çözümü sunuyor.
  • HPE GreenLake for Compute Ops Management – ​​HPE, bilgi işlem yaşam döngüsü yönetimini basitleştiren ve otomatikleştiren bir bulut deneyimi sağlamak için HPE GreenLake for Compute Ops Management ile sunucu pazarındaki liderliğini genişletiyor. HPE GreenLake for Compute Ops Management, uçtan buluta tüm bilgi işlem cihazlarının izlenmesi ve yönetimi için tek bir konsol üzerinden hizmet olarak bilgi işlem süreçlerini birleştiren modern bir operasyonel bulut modeli sunuyor.

Endüstri Çözümleri İçin HPE GreenLake

HPE GreenLake ayrıca farklı alanlara özgü ISV’lerle ortaklıklara ve entegrasyonlara dayalı olarak, belirli sektörler için özelleşmiş bulut hizmetleri kataloğu sunmaya devam ediyor.

  • Ödemeler İçin HPE GreenLake – HPE GreenLake ile uçtan uca, kullanım başına ödeme hizmeti sunuyor. Bu son derece güvenli, düşük riskli ve bulut merkezli ödeme platformu, müşterilerin hızlı bir şekilde inovasyon yapmak ve en son regülasyonlara uyumlu kalmak için ödeme ortamlarını modernize etmelerini sağlıyor. Tamamen HPE GreenLake sektör uzmanları tarafından yönetilen bu çözüm, risksiz bir ödeme dönüşümü yolculuğu için Lusis TANGO’nun ödeme deneyimi ile HPE Nonstop’un kanıtlanmış, dağıtık işlem sürecini birleştiriyor.
  • FIS Ethos ile HPE GreenLake – FIS Ethos ile HPE GreenLake, finansal kurumlar ve her büyüklükteki işletmeler için lider bir çözüm sağlayıcı olan FIS’in teknolojisinden yararlanarak akıllı etkileşim analitiği sunan gerçek zamanlı özel bir veri platformudur. Müşterilerin talep üzerine dijital katılımını iyileştirmek için birden fazla yerde bulunan verilere gerçek zamanlı erişimi ve bunları anlamlandırmak için gereken araçları sunuyor. FIS Ethos’un HPE GreenLake’den alacağı içgörüler, işletmelerin müşteri sadakatini ve kârlılığı artırabilecek, kişiselleştirilmiş veriye dayalı müşteri hizmetleri sunmasını sağlayacaktır.

HPE GreenLake Deneyiminin Temeli – HPE GreenLake Platformu

HPE GreenLake platformu, müşterilere ve iş ortaklarına birleşik, tutarlı bir bulut deneyimi, kontrol ve görünürlük ile 70’in üzerinde bulut hizmetine hızlı ve kolay erişim sağlıyor. Bugün, HPE GreenLake’in 65 bin müşterisi ve dünya çapındaki müşterilerle birlikte yönetilen bir exabayttan fazla verisi var. Kuruluşlar, nerede olurlarsa olsunlar tüm iş yükleri için özel ve hibrit bulut stratejilerini otomatize etmek, düzenlemek ve çalıştırmak için tek bir kontrol düzleminden faydalanabilir.

HPE, HPE GreenLake platformuna yönelik inovasyonlarına ve yatırımlarına devam ediyor. Mart 2022’de HPE, uçtaki yetenekler de dahil olmak üzere tüm bulut hizmetlerine basitleştirilmiş bir görünüm ve erişim sağlayan yeni, birleşik bir operasyonel deneyimi duyurdu. Bu, HPE GreenLake platformunun, bulutta yerel yapay zeka destekli bir ağ yönetimi çözümü olan Aruba Central ve Aruba ağı için HPE GreenLake ile kablolu, kablosuz ve SD dahil olmak üzere tüm kullanım durumlarını kapsayan sekiz yeni bulut hizmetini içeriyordu.

HPE, Discover 2022’de, gelişmiş güvenlik, yeni geliştirici portalı, geliştirici araçları ile iş yüklerini uygun ölçekte yönetmeye yönelik daha derin yetenekler dahil olmak üzere HPE GreenLake platformunun ek gelişmelerini açıkladı. HPE GreenLake platformunu sanal olarak test etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

HPE GreenLake platformu, güçlü müşteri talebi eşliğinde büyümeye devam ediyor. 2022’nin ikinci çeyreğinde 829 milyon ABD dolar Yıllık Gelir Çalıştırma Oranına (ARR) imza atarak art arda üç çeyrek boyunca üç haneli hizmet olarak sipariş büyümesi bildirdi.

Güncellenmiş HPE GreenLake platform deneyimi ve HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise Eylül 2022’de genel kullanıma sunulacak.

Teknoloji Makaleleri