Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kurumsal Bitcoin satışları Haziran ayında patladı

bitcoin-globaltechmagazineÖnceki gün Tesla’nın ikinci çeyrek içerisinde 936 milyon dolar tutarında Bitcoin sattığının öğrenilmesi sonrası yüzde 6’lık düşüş yaşayan Bitcoin yeniden toparlanarak 23.000$ seviyesini aşmaya çalışıyor.

Tesla’nın bu satış haberi sonrası gözler Mayıs ayından bu yana yaşanan kurumsal Bitcoin satışlarına çevrildi. 80.000 adeti Luna Vakfı’ndan gelen bu satışlar toplamda 236,237 adet olup adeta kurumsal satış patlaması anlamına gelmektedir. Aynı zamanda yılın ilk 4 ayının toplamından daha fazla Mayıs ayında madenciler tarafından 4500’e yakın Bitcoin satışı gerçekleşirken, Haziran ayında bu rakam 14.600’e yükseldi.

Piyasa hem kurumsallardan hem de madencilerden gelen bu yoğun satışlar sonrası 18.600$ seviyesinde durulmakla aslında güçlü bir duruş sergilemiş. Tekrardan kriz ortamı olmadıkça bu kadar yoğun satışla karşılaşmamız zor bir olasılık olarak görüyoruz. Piyasaya Bitcoin tarafında yeni para girişleri çok zayıf, aktif adreslerde de sağlam bir yükselişi destekleyecek artış görülmüyor.

Türev piyasada hacimler tekrar artarken, alım yanlı kontratların açılması ile sürekli fonlama oranları artı seyre geçmiş durumda. Bu durum bizlere Bitcoin’in kısa vadede 20.000$ seviyesini destek yaptığı anlamına gelirken, yükseliş için önemli bir data bırakmıyor. Şayet Bitcoin 23.400$ seviyesini kıramazsa 4 saatlik grafiklerde aşağı yöne baskılayabilecek OBO formasyonu belirebilir ve 21.000$ seviyelerine bir düzeltme daha görmemize neden olabilir. Bu nedenle 23.000$ direnç bölgesi maliyetlenme adına makul seviyeler değildir.

(Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü)

Teknoloji Makaleleri