Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Instagram’a veri gizliliği açığı nedeniyle para cezası

instagram-globaltechmagazineİrlandalı regülatörler, çocukların mahremiyetini ihlal ettiği için Instagram’a 405 milyon € para cezası verdi. Uzun süredir devam eden şikayet, özellikle telefon numaraları ve e-posta adresleri olmak üzere çocukların verilerine erişildiği ile ilgiliydi. Bazı hesapların, profil ziyaretleri gibi analitik araçlara erişmek için işletme hesaplarına yükseltildiği, verilerinin daha fazla kamuya açık hale geldiği bildirildi. Instagram’ın sahibi Meta, karara itiraz etmeyi planladığını söyledi. Regülatörler tarafından şirkete verilen üçüncü para cezası olduğu bildirildi. İrlanda Veri Koruma Komitesi (DPC), “Nihai kararımızı geçen Cuma günü aldık ve cezayı belirledik” dedi.

Bir Meta yetkilisi BBC News’e şunları söyledi: “Bu soruşturma, bir yıldan fazla bir süre önce güncellediğimiz eski ayarlara odaklandığını düşünüyoruz ve o zamandan beri gençleri güvende ve bilgilerini gizli tutmaya yardımcı olmak için birçok yeni özellik yayınladık.

“18 yaşın altındaki herkes, Instagram’a katıldığında hesabı otomatik olarak gizli olarak ayarlanır, bu nedenle yalnızca tanıdıkları gönderilerini görebilir ve yetişkinler, onları takip etmeyen gençlere mesaj gönderemez. “Soruşturmaları boyunca DPC ile tam olarak iletişimde olmamıza rağmen, bu para cezasının nasıl hesaplandığını bilmiyoruz ve buna itiraz etmeyi düşünüyoruz.”

Çocuklara yönelik ebeveynlerin de alabilecekleri önlemler

  • Çocuklarınıza herkese açık profilin risklerini anlatın,
  • Şifrelerini düzenli aralıklarla değiştirmelerini ve aynı şifreleri kullanmamaları konusunda bilgi verin,
  • Telefon numaralarını gerekmedikçe paylaşmamalarını söyleyin,
  • Önemli kişisel veri içeren mesajlarını belirli aralıklarla temizlemelerini önerin,
  • Çocuklar için açılacak olan uygulamaların aile hesabı adı altında olmasına özen gösterin.

Teknoloji Makaleleri