Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bitcoin 20 bin dolarlık psikolojik engelin üzerine çıktı

bitcoin-globaltechmagazineTeknoloji devlerinin hayal kırıklığı yaratan kazanç raporunun Wall Street’teki üç günlük ralliyi gölgelemesinin ardından hisse senetleri karışık performanslar gösterdi. Asya borsaları, Çin merkez bankası ve döviz düzenleyicileri tarafından Yuan’ın istikrarını korumak için yayınlanan güven verici sinyallerin ardından yükseldi. ABD 10 yıllık getirisi, konut fiyatları ve tüketici güveni tahminlerinin ekonomik görünüme ilişkin endişelerin altını çizmesiyle %4,1’in altına düştü.

Kripto para piyasası Salı günü bir artış gördü. Bitcoin, son 24 saatte %4,57 kazanç sağladıktan sonra 20 bin dolarlık psikolojik engelin üzerine çıktı. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi, 20,4 bin dolar seviyesinin yakınında önemli bir dirençle karşı karşıya. Bu seviyenin üzerinde net bir kırılma, muhtemelen yeni bir ivme turuna yol açacaktır. Opsiyon piyasasında, Bitcoin için hem uzun hem de kısa vadeli çarpıklık tarafsız bölgeye geri dönüyor ve bu da yatırımcıların duyarlılığının artmış olabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte BTC madencileri, iki yılın en büyük zorluğundan sonra başka bir pozitif zorluk ayarlamasıyla (+%3,44) artan baskıyla karşı karşıya. Birçok kişi 2018’dekine benzer devasa bir madenci teslimiyetinin ufukta görünmesinden korkarken, Arcane Research bunun aksini savunuyor.  Bu yıl hash oranındaki büyüme, 2018’deki blok üretimindeki öngörülemeyen değişikliklerin aksine, nispeten tutarlı ve iyi tempolu olduğu yönünde. Ayrıca, Bitcoin madencileri bu yaz zaten bir kez teslim oldular, varlıklarını ve ardından bazılarını fazla sattılar ve böylece başka bir büyük kapitülasyon oluşturdular.

Benzer bir şekilde, Ethereum aynı dönemde %10’dan fazla yükseldikten sonra anlık olarak 1.500 doları geçti. Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi, 1.500 dolarlık fiyatı tekrar test etmek için ivme kazanıyor gibi görünüyor. ADA ve ETC, benzer bir zaman diliminde çift haneli yüzdelik artışlarda lider durumdayken, orta-büyük altcoinler çoğunlukla yeşile döndü.

Merkezi olmayan ödünç verme protokolü Compound, piyasayı manipülasyon saldırılarından korumak amacıyla platformda kredi teminatı olarak dört tokenin kullanımını askıya alıyor. Teklif-131, olumsuz likidite profilleri nedeniyle cZRX, cBAT, cMKR ve cYFI arzını duraklatmak için bir önerge sundu ve topluluktan bu büyük destek alarak onaylandı. Compound’un son risk parametresi incelemesi, bu ayın başlarında bir fiyat manipülasyon saldırısına 114 milyon dolar kaybeden Mango Markets’in istismarına yanıt olarak geldi. Aave’nin yönetim üyeleri arasında REN ve ZRX’i askıya almak için benzer bir tartışma yaşanıyor. Ancak, Aave henüz bu teminat varlıklarını devre dışı bırakmak için bir oylama önermedi.

Teknoloji Makaleleri