Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bitcoin son iki ayın en yüksek seviyesinde

bitcoin-globaltechmagazineGünlük hacmin 900 milyar dolar seviyesini aştığı kripto para piyasası, Bitcoin’in 18.800 dolar seviyesi ile başladığı günde ardı ardına gelen iflasların yaralarını sarmaya çalışıyor. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, umut veren seri ve hacimli artışların görüldüğü kripto para piyasasını değerlendirdi.

Kripto para piyasasında dar bantlı yükseliş hareketleri yerini seri ve hacimli artışlara bırakırken Bitcoin 19.000$ seviyesini aştı. Ethereum’da 1440$ seviyeleri görüldü. Birçok altcoin %50’nin üzerinde primlendi. Haftanın son işlem gününe başlarken de Bitcoin 19.000$ seviyesinin hemen altında 18.800$ düzeylerinde fiyatlanıyor.

Daha önce Kasım ayının ilk haftasında, FTX borsasının iflası öncesi bu seviyelerde fiyatlanan Bitcoin, iflaslardan dolayı yaşanan yaraları sarmaya çalışıyor. Yeni yılın olumlu bir hava yarattığı kripto para piyasasında Bitcoin’in ay başından bu yana yükselişi %15’lere ulaştı. Kripto paraların toplam piyasa değeri 900 milyar dolar seviyesini aştı. Günlük hacim ise 65 milyar dolar ile 8 Kasım’dan bu yana en yüksek seviyelerde bulunuyor.

Kripto paraların yükselişi küresel piyasalarla da destekleniyor. Dün Amerika’dan gelen enflasyon verisi ile yıllık enflasyon aralık ayında %6,5’e geriledi. Haziran ayında %9,1 ile zirveyi gören tüketici enflasyonunun düşüş trendi yakalamaya başlaması piyasalarda olumlu karşılanıyor. Dün hisse senedi ABD endeksleri günü %0,5 ile %1 puan arasında yükselişlerle kapandı. Özellikle FED başkan yardımcılarının önümüzdeki toplantıda 25 baz puanlık faiz artışını destekleyici sözleri faiz artış hızında yavaşlamanın belirginleşmesiyle piyasaları sevindirdi.

Bitcoin Teknik Analiz

Bitcoin en son iki ay önce görülen seviye olan 19100$’ı test ederek, 12 günde %16 civarında artış göstermesiyle yükseliş serisine devam etti.  Gün içerisinde 18800$ seviyelerinde fiyatlanan Bitcoin için, yukarı yönlü hareketliliğin devamında direnç olarak 19300$ seviyesi karşılanabilir. Bu seviyenin kırılması ve üzerinde kalıcılık sağlaması halinde 19500$ seviyelerine kadar bir yükselişi beraberinde getirebilir.

Aşağı yönlü bir harekette ise 18250$ seviyenin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyeye tutunamaması halinde bir sonraki destek seviyesi olarak 17880$ seviyesi karşılanabilir.

Avax Teknik Analiz

Avax, Ocak ayının başında 10$ seviyelerinde fiyatlanırken %55 civarında bir yükseliş yaşayarak bugün sabah saatlerinde 15.35$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Düşen majör trend çizgisinden dün itibariyle dördüncü reddini alan Avax, yukarı yönlü hareketliliğin devam etmesi halinde 16.50$ seviyesinin aşılması oldukça kritik olacaktır. Bu seviyenin aşılması ve üzerinde günlük kapanışlar yapması halinde bir sonraki direnç seviyeleri olarak 17.50$ ve 18.50$ seviyeleri karşılanabilir.

Aşağı yönlü bir hareketlilikte ise ilk güçlü destek seviyesi olarak 14.64$ seviyesinin çalışması beklenebilir. Bu seviyenin altına sarkması ve kalıcılık sağlaması 12.45$ seviyelerine kadar bir geri çekilmeyi beraberinde getirebilir.

Teknoloji Makaleleri