Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Ethereum son 7 ayın zirvesini gördü

ethereum-globaltechmagazineBugünün lideri Ethereum. Şanghay güncellemesine günler kala Ethereum son yedi ayın zirvesi olan 1.925$ seviyesini gördü. Lider kripto para birimi Bitcoin ise bugün 28.500$ alıcı buluyor. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz sektör gelişmelerini değerlendirdi.

Ethereum, Şanghay güncellemesine bir hafta kala %6 civarında artış göstererek 1.925$’la son yedi ayın zirvesi seviyesini gördü. Ethereum’da görülen bu yükselişle birlikte hafta başından beri Bitcoin karşısında %5 civarında daha iyi bir performans gösterdi. Bu sabah saatlerinde Ethereum 1.910$’dan alıcı bulurken Bitcoin ise bu sabah saatlerinde 28.500$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Makro gündem incelendiğinde ise ABD’den beklenti altında gelen verilerle birlikte resesyon endişesi arttı. Bununla birlikte dün ABD hisse senedi endekslerinde negatif kapanışlar mevcuttu. Dolar endeksindeki gerileme devam ederken altının ons fiyatı ise artmaya devam ediyor.

Ek olarak geçtiğimiz haftalarda yaşanan bankacılık krizlerinin ardından dün IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporunda banka dışı finansal kuruluşların önemine vurgu yaparak bu kurumların güçlü düzenleme ve denetimlerin getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Kripto piyasası incelendiğinde Bitcoin ve Ethereum’un güne yükselişle başladığını, altcoinlerin ise majör coinleri takip ettiğini söyleyebiliriz. Kripto piyasasının toplam değeri %3 civarında yükselişle 1,16 trilyon dolar seviyelerinin üzerinde hareketlilik gösteriyor. Bitcoin’in dominasyonu gerileyerek %47,1, Ethereum dominasyonu ise artış göstererek %19,6 seviyelerinde yer alıyor.  Bugün AGLD, LINA, STG ve RSR çift haneli kazançlarla Bitay’da en çok yükselen kripto para olarak öne çıkıyor.

Bugün makro gündemde ise ADP özel sektör istihdam verisi radarımızda olacak. Türkiye saatiyle 15:15’te açıklanacak veride piyasa beklentisi 200 bin. Veri sonrası piyasalarda hareketlilik gözlemlenebilir.

Bitcoin Teknik Analiz

Bitcoin, güne Ethereum’daki yükselişle birlikte yeşil mumla başlayarak 28.500$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Yükselen kanal içerisinde hareketlilik göstermeye devam eden Bitcoin, bu yükselişle birlikte önemli bir direnç seviyesinin üzerinde hareketlilik göstermesine rağmen kanalın orta bandından ret almış gözüküyor.

Bitcoin için olası yukarı yönlü hareketliliğin devamında kanalın orta bandına denk gelen 28.850$ seviyesinin kırılması ve kalıcılık sağlaması önemli olacaktır. Ardından 2023 yılında gördüğü en yüksek seviye olan 29.184$ seviyesini test etmesi beklenebilir. Bu seviyenin kırılması 29.350$ seviyelerine kadar yükselişi destekleyebilir.

Olası aşağı yönlü bir harekette ise 28.285$ önemli bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyeye tutunamaması halinde kanalın alt bandı olan 27.780$ seviyesinin destek olarak çalışması beklenebilir.

Ethereum Teknik Analiz

Ethereum uzun süredir yatay bir bantta hareketliliğine devam ederken dün itibariyle bandı kırarak 7 ayın zirvesi olan 1.925$ seviyelerini gördü. Bu sabah saatlerinde ise 1.910$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Günlük grafik incelendiğinde yukarı yönlü hareketliliğin devam etmesi için 1850$ seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olacaktır. Ardından 1.962$ ilk direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması halinde 2.034$ seviyelerine kadar bir yükseliş gözlemlenebilir.

Olası bir geri çekilme halinde ise 1.850$ ilk destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor bu seviyenin kırılması halinde tekrar yatay bandın içine dahil olması beklenir ve kanalın orta bandı 1.770$ seviyesinin ikinci destek seviyesi olarak çalışması beklenebilir.

Teknoloji Makaleleri